Επιστροφη του Επαγγελματια ψαρα Φανη απο μια κοπιαστικη μερα αλλα με γεματο το κατάστρωμα απο παλαμιδια . H παλαμίδα είναι ένα ψάρι παρεξηγημένο είτε γιατί θεωρείται συνώνυμο της λακέρδας είτε γιατί θεωρείται κατώτερης γευστικής αξίας. Στις ελληνικές θάλασσες βρίσκουμε ακόμα σε αφθονία δύο είδη, ενώ τα τελευταία χρόνια -πιθανον και λόγω των κλιματικών αλλαγών- μπορεί να συναντήσουμε κι ένα τρίτο είδος. Τα δύο πρώτα είδη είναι η κατσουβόνεια παλαμίδα (αυτή που αναγνωρίζουμε κοινώς ως παλαμίδα) και το τορίκι ή παλαμίδα σάρδα, ή ρίκι (όπως είναι ευρέως γνωστό). Tο τελευταίο είδος είναι η άσπρη παλαμίδα ή ορκύνι, με ελάχιστες εμφαν΄σησεις (πριν από 2 – 3 χρόνια-) στο Ιόνιο.
διαβαστε περισσοτερα