Home / Archive for 11/23/25
Ο τελευταίος κτηνοτρόφος του Ολύμπου | 900 πρόβατα στο βουνό(βίντεο)
ΠΙΕΡΙΑ Η Ζωή ενός Σαρακατσάνου Κτηνοτρόφου.
Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο ιστορικό Δίον Πιερίας, συναντάμε τον κύριο Γιώργο – τον τελευταίο Σαρακατσάνο κτηνοτρόφο της περιοχής. Από παιδί διάλεξε τα πρόβατα αντί για τα “γράμματα” και στα 14 του χρόνια ανέβασε μόνος του 250 πρόβατα στην Πετρόστρουγκα, φτάνοντας αργότερα να βόσκει 900 ζώα για 48 ολόκληρα καλοκαίρια στο βουνό.
Μας μιλά για την παιδική του ηλικία, τη ζωή στη στάνη, τις πίτες και τη σαρακατσάνικη φιλοξενία, τα γλέντια, τα μοιρολόγια και τον πλούτο της ζωής που δεν μετριέται με χρήματα αλλά με ευτυχία, αγάπη και παρέα. Ένα ζωντανό μάθημα παράδοσης από τον «τελευταίο Σαρακατσάνο του Ολύμπου.
Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα
Greek Village Life
Συνάντηση Γυναικών στην Μπαμπίνη
Σε μια ωραία, φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η 3η συνάντηση Γυναικών Μπαμπίνης στο καφενείο του χωριού απολαμβάνοντας το καφεδάκι τους συζήτησαν διάφορα θέματα μεταξύ αυτών και δράσεις εν όψει των εορτών.
Η ομάδα πρωτοβουλίας
διαβαστε περισσοτερα
Η ομάδα πρωτοβουλίας
Καλπάκι: Με επιμνημόσυνη δέηση τιμήθηκαν οι πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες στη μάχη της Γκραμπάλας
ΠΗΓΗ: https://sinidisi.grΣε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, επιμνημόσυνη δέηση για τους 18 πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες στη μάχη της Γκραμπάλας στη Βίγλα Καλπακίου.Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-παράρτημα Αγρινίου, τίμησε και φέτος τη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν ηρωικά στις 16-18 Νοεμβρίου 1940, στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.
διαβαστε περισσοτερα
ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Πρώτη θεία λειτουργία του πατρός Αμφιλοχίου Σταμουλακάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
Μπαμπίνη : Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο νέος ιερέας π. Αμφιλόχιος Σταμουλακάτος τέλεσε σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου την πρώτη του θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου με μεγάλη παρουσία πιστών.
Η πρώτη λειτουργία είναι ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα Μπαμπίνης και είναι μια ευκαιρία για τους πιστούς να τον καλωσορίσουν.
Ο π. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και συνάμα τη χαρά του για τη μεγάλη ανταπόκριση των πιστών .
διαβαστε περισσοτερα
Η πρώτη λειτουργία είναι ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα Μπαμπίνης και είναι μια ευκαιρία για τους πιστούς να τον καλωσορίσουν.
Ο π. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και συνάμα τη χαρά του για τη μεγάλη ανταπόκριση των πιστών .
Εκδηλώσεις του Δήμου Ξηρομέρου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Δραγαμέστου (Πυρπολικών)-Δεύτερη ημέρα(Φωτορεπορταζ Χρήστος Μπόνης)
Δευτερη μερα των εκδηλωσεων του Δημου Ξηρομερου για την επετειο των 200 χρονων απο την Ναυμαχια του Δραγαμεστου(Πυρπολικων) Το πρωι τελέστηκε Δοξολογια παρουσια στην οποια παρεστησαν οι Δημαρχοι Ξηρομερου, Υδρας,Αμφιλοχιας,και εκπροσωπος του Δημου Μεσολογγιου, ο Βουλευτης Αιτ/νιας Θανασης Παπαθανασης, ο Λιμεναρχης Μεσολογγιου, ο Λιμεναρχης Πλατυγιαλιου ο Διοικητης του Α.Τ Αστακου μαθητες και αρκετος κοσμος.Εν συνεχεια κατευθυνθηκαν στο Λιμανι του Αστακου για την τελετη της καταθεσης στεφανων στο μνημειο που ειναι αφιερωμενο στην Ναυμαχια
διαβαστε περισσοτερα
Εγγραφή σε:
Σχόλια
(
Atom
)
