33ο Αντάμωμα Βαλτινών την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 στο άλσος Βεΐκου Γαλατσίου

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας  (ΟΣΥΒΑ) διοργανώνει το  33ο Αντάμωμα Βαλτινών  την  ΚΥΡΙΑΚΗ  2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 στο άλσος Βεΐκου Γαλατσίου από τις 18:30 μ.μ. έως τις 23:30 μ.μ . Το πρόγραμμα του ανταμώματος διαμορφώνεται ως εξής:
διαβαστε περισσοτερα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Στ Μπλέτσας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, για τις περιοχές Natura 2000

Με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Στυλιανού Μπλέτσα συνεδρίασε στις 16 Μαΐου 2024 η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα: «Επικαιροποίηση μελετών και του νομικού καθεστώτος, που διέπει τις περιοχές Natura 2000 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».
διαβαστε περισσοτερα

Κοινή Επιστολή της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR για την ξηρασία προς τους Ευρωπαίους Επιτρόπους

Ο Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR και τα μέλη της, μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φωκίωνα Ζαΐμη, έστειλαν κοινή επιστολή (Ελλάδα, Αλβανία, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα και Μαρόκο) με θέμα: «Πρόσκληση για Συμμετοχή σε Εποικοδομητικό Διάλογο για λύσεις για την ξηρασία για τα Μεσογειακά Εδάφη» προς τους Ευρωπαίους Επιτρόπους: Elisa FERREIRA, για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε., Wopke HOEKSTRA, για την Κλιματική Δράση και Virginijus SINKEVIČIUS, για το περιβάλλον, τους ωκεανούς και την αλιεία.
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: Πέντε πυλώνες για την θεσμική και λειτουργική θωράκιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Ν. Φαρμάκης: Πέντε πυλώνες για την θεσμική και λειτουργική θωράκιση της Περιφερειακής ΑυτοδιοίκησηςΤην ολοκληρωμένη εισήγηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ, που επί της ουσίας αποτελεί έναν οδικό χάρτη για την μετάβαση στην περιφερειακή διακυβέρνηση, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Πρόεδρος του Θεματικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου.
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Καρπέτας για το συνέδριο της ΕΝΠΕ: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ερημώνει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/05/2024Κώστας Καρπέτας για το συνέδριο της ΕΝΠΕ: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ερημώνειΤον κώδωνα του κινδύνο,  για την εγκατάλειψη και ερήμωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας των εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών, έκρουσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, με αφορμή το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με θέμα: «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που διεξάγεται στην Πάτρα.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΙΣ 11/08/2024, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, Ο 5ΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑΣ»

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 23-05-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν στις 11/08/2024, ημέρα Κυριακή, τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς» στην πόλη του Αστακού. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές: 1. Αγώνας 1.000 μέτρων για κορίτσια και αγόρια γεννηθέντα από το 2012 και μετά, με διαδρομή καθαρά παραλιακή, δίπλα στο κύμα, από το προάστιο Χοβολιό και τερματισμό στο λιμάνι μπροστά στις καφετέριες. Η έναρξη του αγώνα των 1.000 μέτρων θα είναι στις 18:15 και τερματισμός στις 18:40 το αργότερο. 2. Αγώνας 5.000 μέτρων για γυναίκες και άνδρες με διαδρομή από το παραλιακό πάρκο της πόλης και μέσω της περιφερειακής του Αστακού στην διασταύρωση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, αναστροφή παραλιακά, τερματισμός στο λιμάνι. Η έναρξη του αγώνα των 5.000 μέτρων θα είναι στις 18:45 και τερματισμός το αργότερο στις 20:15. Αναμνηστικά κύπελλα θα λάβουν οι τρεις πρ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................