Άμεση η παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου σε φωτιά στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου.

Ημερομηνία 10.2.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΕΝΗΜΕΡΩΣΗΜία πολύ επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 2:30 μ.μ. στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου.Παρόν άμεσα η πολιτική προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία με άμεση επέμβαση έσβησε την φωτιάΕφιστούμε προσοχή σε όλους τους πολίτες, παρότι δεν βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο. Όταν ανάβουν φωτιά να παίρνουν μέτρα προστασίας, να προσέχουν τον καιρό για περιπτώσεις ανέμων και να μην ξεχνάνε ότι φέτος έχουμε λίγες βροχές και γενικά όλος ο τόπος είναι στεγνός.
διαβαστε περισσοτερα

Πετσόκοψαν τα δένδρα μέσα στη Βόνιτσα δίπλα στο Κάστρο.

ΠΗΓΗ: https://katounanews.grΜια από τις ωραιότερες περιοχές της Βόνιτσας είναι η Χώρα, δίπλα από το Ενετικό Κάστρο, που είναι γεμάτη δένδρα (όσα απόμειναν). Χθες και σήμερα τα αλυσοπρίονα δούλευαν συνέχεια. Ρήμαξαν όλα τα δένδρα. Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε ένας  Βονιτσάνος, μάρτυρας αυτής της οικολογικής καταστροφής .  Όπως μας γράφει: οι φωτο είναι ενδεικτικές της καταστροφής στον δρόμο για το κάστρο και δεν αντικατοπτρίζεται όλο το μέγεθος της. Σε ερώτησή του για το ποιος έδωσε άδεια γι’ αυτή την καταστροφή πήρε την ειρωνική απάντηση, «κλάδεμα κάνουμε»Οι κάτοικοι της Βόνιτσας αναρωτιούνται με τίνος εντολή έγινε αυτό, με ποια άδεια και από  ποιο Δασαρχείο;Τελικά τα κομμένα δένδρα που πήγαν; Μετα μας λένε έργα για την πράσινη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα του Αϊ Χαράλαμπου.....Θύμησες καπνού (φυντανιστρα!)

ΠΗΓΗ: facebookΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΣΑΛΗΣΣαν σήμερα , βάζαμε το φυντανι (σπόρος για τον καπνό) σε πάνινη μάλλινη σακούλα κοντά στο τζάκι που είχε ζέστη για να κλωσει (μέχρι που άνοιγε ο σπόρος) , για να το σπείρουμε σε ειδικό χώρο , τη λεγόμενη φυντανιστρα!
διαβαστε περισσοτερα

Με 6.17 εκ. ευρώ για τη δωρεάν πρόσβαση άνω των 4.000 παιδιών σε δομές προσχολικής αγωγής και ΚΔΑΠ ανοίγει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Με 6,17 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2022-23 την προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης.
διαβαστε περισσοτερα

Επανέρχεται στο αίτημα για δωρεάν μεταφορά όσων φοιτούν σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας

Στο ζήτηματης μεταφοράς εκπαιδευομένων σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) επανέρχεται με νέα του παρέμβαση ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας ζητώντας αίτημα να συμπεριληφθούν στο μέτρο της  δωρεάν μεταφοράς μαθητών που ισχύει για τα δημόσια σχολεία.
διαβαστε περισσοτερα

Φωκίων Ζαΐμης: To ΠΣΕΚ δεν υπάρχει μόνο, αλλά πράττει έργο για την ενίσχυση της καινοτομίας και την επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας

Με τους στόχους για τη νέα χρονιά να είναι ακόμα μεγαλύτεροι στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Οργάνου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, ο πρόεδρος του ΠΣΕΚ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, η Προϊσταμένη της ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ Ιωάννα Φαναριώτου, στελέχη της ΕΥΔΕΠ και αρκετά μέλη του Οργάνου.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους Δ.Ε. Αλυζίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣΑΛΥΖΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ (Κανδήλα).Ώρα: 3-4 μ.μ. Παιδικό τμήμα 6 - 12 ετών - pilates for kids.Ώρα: 4-5 μ.μ. Τμήμα ενηλίκων - αεροβική γυμναστική.Ώρα: 5-6 μ.μ. Εφηβικό τμήμα - tabata.
ΚΥΡΙΑΚΗ (Κανδήλα).Ώρα: 3-4 μ.μ. Παιδικό τμήμα 6 - 12 ετών - χορευτική γυμναστική.Ώρα: 4-5 μ.μ. Τμήμα ενηλίκων - body sculpt μυϊκή ενδυνάμωση.Ώρα: 5-6 μ.μ. Εφηβικό τμήμα - total body workout
ΤΕΤΑΡΤΗ ( Μύτικας).Ώρα: 4-5 μ.μ. Παιδικό τμήμα από 6 - 12 ετών - pilates for kids.Ώρα: 5-6 μ.μ. Τμήμα ενηλίκων - pilates.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μύτικας).Ώρα: 3-4 μ.μ. Παιδικό τμήμα 6 - 12ετών - χορευτική γυμναστική.Ώρα: 4-5 μ.μ. Τμήμα ενηλίκων - body sculpt μυϊκή ενδυνάμωση.Ώρα: 5-6 μ.μ. Τμήμα εφηβικό - Tabata.
Έναρξη: 15/02/23
Προϋποθέσεις συμμετοχής:α) αίτηση εγγραφής.β) βεβαίωση υγείας από οποιονδήποτε ιατρό (παθολόγο ή γενικό ιατρό ή καρδιολόγο Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα )
Υ.Γ.:α) Στο Κ.Υ. Μύτικα μπορεί να εξυπηρετηθεί κατόπιν ραντεβού μόνο οποιοσδήποτε έχει δηλώσει εκεί τον οικογενειακό ιατρό του.β) Όποιος έχει καρ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΟΧΕ/ΒΑΑ, ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Ημερομηνία 10-2-2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΟΧΕ/ΒΑΑ, ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
Την Πέμπτη, 09/02/2023, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στα Παλαιά Σφαγεία στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ & ΟΧΕ - ΒΑΑ) κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο.Παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για την Ολοκληρωμένη Εδαφική και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη την προγραμματική περίοδο 2021-2027, τα αποτελέσματα της μελέτης για το σχεδιασμό, την επιλογή και τη προσαρμογή των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο προγραμματισμός της εφαρμογής των επιλεγμένων στρατηγικών.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 10-2-2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνουμε τους τελοιόφοιτους, αλλά και τους απόφοιτους των Λυκείων του Δήμου Ξηρομέρου, που φέτος θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ότι 3 Φεβρουαρίου 2023, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023. Επισυνάπτουμε παρακάτω ολόκληρη την προκήρυξη, για να λάβουν γνώση όλων των λεπτομερειών οι ενδιαφερόμενοι. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 2023.pdf1188 kB
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................