Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

enmpampini.

Το Δ.Σ.  του Συλλόγου  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να σας προσφέρει ένα πλούσιο και ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, για αυτό το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 06/8/22- 08:30 μ.μ. Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου Μπαμπίνης με την βοήθεια και την προσφορά των συγχωριανών και των φίλων του Συλλόγου μας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικά Λαογραφικό μουσείο. Η προσφορά και ο εθελοντισμός αποτελούν φάρο στη σημερινή κοινωνία. Θα ακολουθήσει προσφορά γλυκών Μπαμπίνης.- Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως».Κυριακή 07/8/22 και Δευτέρα 08/8/22- 06:00 μ.μ. Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων θα διεξαχθεί επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Η Μπαμπίνη στο διάβα των Αιώνων ».
Τρίτη 09/8/22- 06:30 μ.μ. Ποδοσφαιρικός αγώναςΤετάρτη 10/8/22- 08:00 μ.μ. Υποδεχόμαστε την LIFE COAUCH Αλεξάνδρα Μπαρδάκη να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας... εγκαθιδρύουμε την αυτοεκτίμηση τους, δημιουργώντας ολοκληρωμένους ενήλικες.Π…
διαβαστε περισσοτερα
Παραδοσιακό γλέντι στον Προφήτη Ηλία.

Παραδοσιακό γλέντι στον Προφήτη Ηλία.

Πηγή φωτογραφίας: https://youtu.be/9-Iyac4begc
https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 17-7-2022 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΚΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Κοινωφελής Επιχείρηση, αφού εξασφάλισε την συναίνεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού ναού του Αγ. Αθανασίου Καραϊσκάκη, διοργανώνει μαζί με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, παραδοσιακό γλέντι την Τρίτη στις 19/7 μετά το πέρας του Εσπερινού στον Προφήτη Ηλία, με το παραδοσιακό συγκρότημα Sibe Μόρια. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σ΄ αυτή την ευχάριστη μουσική παραδοσιακή βραδιά και ελπίζουμε να αποτελέσει την απαρχή για την αναγέννηση του πανηγυριού και για την ανάδειξη του μοναστηριού ως σημαντικό τοπόσημο της περιοχής. ΕΚ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Ξ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Δημήτριος (Τάκης) Παπαστάμος

Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Δημήτριος (Τάκης) Παπαστάμος σε ηλικία 91 ετών  γιος του Παπα Γιώργη και της Μαρίας Παπαστάμου  δεύτερος από τα έξι παιδιά που απέκτησαν.Γεννήθηκε στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου το 1931 (όπου μέχρι  σήμερα ήταν εγγεγραμμένος δημότης Μπαμπίνης Δήμου Ξηρομέρου) .Το 1960 έφυγε για την Αυστραλία όπου  εγκαταστάθηκε μόνιμα, παντρεύτηκε την Γεωργία Τριάντη με καταγωγή από το Αγρίνιο και απέκτησαν δυο παιδιά τον Γιώργο(δημότης Μπαμπίνης) και τη Μαρία που ζουν στην Αυστραλία.Μεγάλη η νοσταλγία του για τη γενέτειρα Μπαμπίνη και την επισκεπτόταν όποτε μπορούσε (φωτο καλοκαιρι 2011) και γενικά για το Ξηρόμερο καθώς ο πατέρας του παπα Γιώργης υπηρετούσε στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου.Καλό ταξιδι μπαρπα ΤάκηΘερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
διαβαστε περισσοτερα

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην ταβέρνα «ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ», στην παραλία Αστακούτην Κυριακή 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 και ώρα 8:30 μ.μ.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ. Του Άρη Μπιτσώρη

http://arisbitsoris.blogspot Αδιαμεσολάβητος, ανήσυχος πολίτηςψάχνει στην τρύπα την οχιά, στα δύσκολα οπλίτης.Τουτέστιν ενοχλητικός, στην εξουσία αγκάθιμα κι απροστάτευτος εμπρός σε κάθε κατακάθι.Υποταγές, συμβιβασμοί γύρω του είναι σμήνος μετρά τις ήττες, τις πληγές στο ζην επικινδύνως.Τρέμει η συμβία όπως παλιά η μάνα ήταν παιδάκι:¨πρόσεχε γιε μου μη βρεθείς μέσα σ’ ένα χαντάκι¨.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Γιορτάζει η Αγία Μαρίνα

ΦΩΤΟ. Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στην Αγία Μαρίνα στον Αετό Ξηρομέρου
Μεγαλομάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας εορτάζεται στις17 Ιουλίου. Στον Καθολικό κόσμο είναι γνωστή ως Παρθενομάρτυς Μαργαρίτα και η μνήμη της τιμάται στις 20 Ιουλίου.

Η Μαρίνα έζησε τον 3ο μ.Χ αιώνα. Καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας (σημερινό Γιαλβάτς Τουρκίας) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδεσία. Σε ηλικία 15 ετών απέρριψε πρόταση γάμου του επάρχου Ολυμβρίου. Εκείνος, για να την εκδικηθεί, αποκάλυψε τη χριστιανική της πίστη, με αποτέλεσμα η Μαρίνα να συλληφθεί, να υποστεί βασανιστήρια και τελικά να αποκεφαλιστεί.

Η μεγαλομάρτυς Μαρίνα είναι προστάτιδα Αγία της Λέρου. Στη Δυτική Χριστιανοσύνη η Αγία Μαρίνα (Αγία Μαργαρίτα) είναι προστάτιδα των εγκύων, του τοκετού, των πασχόντων από ασθένειες του ήπατος, των νοσοκόμων και του Κολεγίου Κουίνς του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Απολυτίκιο Μνηστευθείσα τω Λόγω Μαρίνα ένδοξε, των επίγειων την σχέσιν πάσαν κατέλιπες, και ενήθλησας λαμπρώς ως …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................