Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2024-Καταψήφισε η Αντιπολίτευση- Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε - όπως άλλωστε αναμενόταν - ο Προϋπολογισμός του 2024 με τις ψήφους μόνον των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης καθώς σύσσωμη η Αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά.

Υπερψήφισαν 15 Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης ενώ απούσα, για ακόμη μία φορά, από την συνεδρίαση ήταν η κ. Χριστίνα Ταπραντζή-Πέττα η οποία ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Μπαμπούρη ότι δεν θα παραστεί , λόγω κάποιου θέματος υγείας.


Από την Αντιπολίτευση απών ήταν ο ανεξάρτητος κ Ζώγας. Έτσι , ο Προϋπολογισμός, ύψους, σχεδόν 39 εκατ. ευρώ υπερψηφίστηκε από 15 Συμβούλους , καταψηφίστηκε από 8, ενώ δύο Σύμβουλοι  απουσίαζαν.

Εντύπωση προκαλεί η απουσία , σχεδόν από όλες τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του νέου ΔΣ ,της κ. Ταπραντζή. Είναι, πλέον εμφανές ότι η πρώην Πρόεδρος του ΔΣ φέρεται απόλυτα δυσαρεστημένη από την μη αξιοποίησή της από την Δημοτική Αρχή, αν και η ίδια διεξήγαγε έντονο προεκλογικό αγώνα τόσο για την επανεκλογή της, όσο και κυρίως για την νίκη της  Παράταξής της. Ωστόσο, αυτά δεν εκτιμήθηκαν και όπως υποστηρίζουν κάποιοι, που γνωρίζουν περισσότερα, η κ. Ταπραντζή ''έπεσε'' θύμα των συσχετισμών δυνάμεων, που δεν την ευνοούν.

Κατά τα άλλα, η συζήτηση λίγο έλειψε να εκτραπεί καθώς ο κ. Δήμαρχος φέρεται να μίλησε απαξιωτικά για τον κ. Γαλούνη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Αποστόλου Πανταζή, που ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Μπαμπούρη.

Ο τελευταίος κατέβαλε πολύ προσπάθεια να πείσει ότι δεν ειπώθηκε η λέξη ''βλάκας'' από τον κ. Τριανταφυλλάκη, οπότε το θέμα έληξε παραμένοντας, ωστόσο, η αμφιβολία για το αν, όντως,  ειπώθηκε ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός, σε βάρος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Δήμαρχος δεν έκανε καμία τοποθέτηση και παρέμβαση επί του ζητήματος, για όσο χρόνο ο κ. Μπαμπούρης επιχειρηματολογούσε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για , ακόμη μία φορά,   η αφωνία από τους Δημοτικούς Συμβούλους , έστω και εάν επρόκειτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι μόνοι που μίλησαν, αν δεν μου διαφεύγει κάποιος, ήταν ο Δήμαρχος,  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Γερόλυμος, Μάντζαρης και Πολύζος από την Συμπολίτευση και οι κύριοι Γαλούνης, Πανταζής και Κομπλίτσης από την Αντιπολίτευση.

Η χθεσινή συνεδρίαση κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο, αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει ειπωθεί ότι το νέο ΔΣ δεν απαρτίζεται από Συμβούλους με άποψη και δυναμική. Υπάρχουν απλώς για να ψηφίζουν,  κατά, ανάλογα την περίσταση.....


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................