Λογότυπο του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

Αγαπητοί φίλοι.Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το λογότυπο του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών δια χειρός του Αστακιώτη γραφίστα, Γιάννη Λιαπάκη και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία του.
Επελέγη ο Φάρος ως σύμβολο, διότι αφενός αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αστακού και αφετέρου διότι όλοι μα όλοι όταν ήμασταν νεότεροι και κάναμε διακοπές στον Αστακό, τα βράδια λέγαμε "πάμε μία βόλτα μέχρι το φάρο;"….Ο φάρος είναι αυτός που φωτίζει το πέλαγος και με την ακτίνα του δείχνει το δρόμο της επιστροφής σε όλους τους Αστακιώτες  οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

ΡΟΥΜΠΑΓΙΑΤ τα τετράστιχα του Ομάρ Καγιάμ-Του Άρη Μπιτσώρη

Άλλο ένα βιβλίο από τις εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ
Ο Ομάρ Καγιάμ ήταν σπουδαίος επιστήμονας της εποχής του∙ Μαθηματικός, Αστρονόμος και Φιλόσοφος, είχε μελετήσει την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και πολλοί τον θεωρούν ισάξιο με τον Αβικέννα. Οι μελέτες του για τις παράλληλες ευθείες, για την επίλυση τριτοβάθμιων εξισώσεων και για τους άρρητους αριθμούς συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη των μαθηματικών.Διετέλεσε διευθυντής Αστεροσκοπείου του Mervκαι το 1074 ήταν επικεφαλής επιστημονικής ομάδας που μεταρρύθμισε το Μουσουλμανικό Ημερολόγιο υιοθετώντας την αρχή του δίσεκτου έτους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε από το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, το οποίο θεσπίστηκε μετά από πέντε αιώνες στη Δύση.Συνέχεια ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη, στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στο μήνυμά του, με την ευκαιρία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:«Χιλιάδες νέες και νέοι μπαίνουν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων.Τα εμπόδια που συνάντησαν και αυτή τη χρονιά ήσαν πολλά. Τα όνειρά τους όμως είναι ακόμα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά, ικανά να υπερνικήσουν κάθε αντιξοότητα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους με σεβασμό και αγάπη, γνωρίζοντας πως οι εξετάσεις αποτελούν μία «λεωφόρο» προς την εκπλήρωση των στόχων τους, αν και όχι τη μόνη.Δικό μας χρέος να βοηθήσουμε να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε πράξη και να τους επιτρέψουμε να πετάξουν ψηλά, προς την κατεύθυνση που ο καθένας και η καθεμία τους επιθυμεί.Καλή επιτυχία!»
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ. της τακτικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.

ΠΗΓΗ:https://www.dimosxiromerou.gr/Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου και για πρώτη φορά,τα ηχητικά πρακτικά όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Διατύπωση γνώμης Δημοτικού Συμβουλίου για την παροχή ύδρευσης σε τουριστικές κατοικίες εντός σχεδίου Πόλεως της Τ.Κ Μύτικα του κ. Καλλιμάνη Σπυρίδωνος. (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Μακρής Σωτήριος). 2. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση και λειτουργεία τμήματος ένταξης στο Γυμνάσιο Κανδήλας. (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Γερόλυμος Σωτήριος). 3. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση και λειτουργεία τμήματος ένταξη στις Λυκειακές Τάξεις – Γυμνάσιο Φυτειών (Εισηγητής Γερόλυμος Σωτήριος). 4. Ορισμός ποσού για την χορήγηση υποτροφίας στους δικαιούχους της δωρεάς εν ζωή της κ…
διαβαστε περισσοτερα

Aλέξανδρος Κυριαζής, ο ταπεινός ευεργέτης της Μπαμπίνης Ξηρομέρου -Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

Φωτο: Ο Αλέξανδρος Θ. Κυριαζής στο εσωτερικό του Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης
Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη Ο Aλέξανδρος Κυριαζής, γεννήθηκε στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου το 1930.Είναι παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, πέμπτος από εννέα παιδιά του Θωμά και της Βασιλικής Κυριαζή.Ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα σημειώνει:«Ο πόλεμος του 1940-41 επέδρασε πολύ αρνητικά στη φαμελιά μας, διότι είχε φτάσει ήδη τα δεκατρία άτομα…Το Δημοτικό δεν το τέλειωσα στην Μπαμπίνη, αλλά στη Μαχαιρά κατά τη διάρκεια της αποδιοργανώσεως του Κράτους. Με την απελευθέρωση έδωσα εξετάσεις στο 8τάξιο Γυμνάσιο Αγρινίου όπου και φοίτησα μέχρι και την εβδόμη τάξη, αφού λόγω εγγενών δυσχερειών, αναγκάστηκα να μετακομίσω στην Αθήνα. Απεφοίτησα από το 9ο Γυμνάσιο της Πλατείας Κουμουνδούρου.[…].
Εργάστηκα επί τριάντα οκτώ περίπου έτη στην Πειραϊκή- Πατραϊκή, εκ των οποίων τα είκοσι στην περιοχή των Πατρών και υπηρέτησα όλους  σχεδόν τους τομείς και τις υπηρεσίες της…Το 1956 παντρεύτηκα την εκπαιδευτικό Ιωάννα Λυκοκανέλου και έχω έν…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................