Εισαγγελική εντολή για τις παράνομες συνδέσεις ύδρευσης στο Ξηρόμερο...Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις παράνομες συνδέσεις ύδρευσης και την ποιότητά του πόσιμου νερού  στο Ξηρόμερο, μετά από καταγγελία Δημότη στις Αρμόδιες εισαγγελικές αρχές , την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αλλού.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από αξιόπιστο άτομο- που μέχρι τώρα  ουδέποτε μας παραπληροφόρησε- η σχετική καταγγελία με Αριθμ. Πρωτοκόλλου  Α2024/1510  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου διαβιβάστηκε στον Αρμόδιο Ανακριτή προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητά της.

Ο  ανακριτής, ή  ανακρίτρια    που χρεώθηκε την υπόθεση αναμένεται να κινήσει άμεσα τη σχετική διαδικασία, αναθέτοντας το ανακριτικό έργο στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, που θα λάβει τις πρώτες καταθέσεις, με βάσει, προφανώς, σχετικό ερωτηματολόγιο που θα αποστείλει ο ανακριτής, όπως, συνήθως, γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.


Πρώτος θα καταθέσει ο καταγγέλλων ο οποίος,  απ ότι μαθαίνουμε,  έχει ολοκληρωμένο φάκελο, καθότι  ο ίδιος το καλοκαίρι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, μη έχοντας νερό στην κατοικία του, ενώ η βρύση του, κάποιες στιγμές, έσταζε λάσπη. Αιτία οι παράνομες συνδέσεις, που απορροφούσαν μεγάλες ποσότητες νερού, καθότι ήταν σε χαμηλότερο, υψομετρικά, σημείο από την οικία του εν λόγω ατόμου.

Φυσικά θα ζητηθούν καταθέσεις και από την Δημοτική Αρχή και ειδικότερα από όλους εκείνους, που οι αρμοδιότητές τους σχετίζονται με τον έναν ή άλλο τρόπο με την ύδρευση.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του Ξηρομέρου.

Απασχολεί έντονα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη, που φαίνεται  να ασχολείται με το φλέγον αυτό ζήτημα.

Αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εμπλέκεται και έχει προβεί, ή πρόκειται να προβεί σε κινήσεις προς αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο των παράνομων συνδέσεων όσο και της ποιότητας του νερού. Ειδικά για το τελευταίο θέμα έχει ενημερωθεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, και η αρμόδια Διεύθυνση Υγιεινής.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν πέραν των ορίων του Ξηρομέρου, σήμερα στις 7 μμ συζητείται στο ΔΣ η ψήφιση νέου Κανονισμού Ύδρευσης για το Ξηρόμερο.

Από μια ανάγνωση που κάναμε διαπιστώσαμε ότι δεν προβλέπει ποινικές κυρώσεις για τους παρανομούντες και όσους κλέβουν νερό, αλλά ούτε και κάποια διαδικασία για την διασταύρωση στοιχείων σχετικών με τις παράνομες συνδέσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι η ψήφιση του νέου Κανονισμού δεν θα επιλύσει το μείζον ζήτημα των παράνομων συνδέσεων, οπότε η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια και με τον νέο Κανονισμό.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................