Και αρχίζει
τη διαδικασία παρασκευής:
Βάζουμε
το γάλα σε μια κατσαρόλα αφού το σουρώσουμε
σε ψιλό σουρωτήρι η τούλι και το βράζουμε μέχρι
να αρχίσει να φουσκώνει ελεγχόμενο με
θερμόμετρο.
Μετά
το αφήνουμε να κρυώσει και να φθάσει
στους 35 βαθμούς.
Σε
μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο γάλα
και διαλύουμε την πυτιά,μετά το προσθέτουμε
στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει
παντού
Σκεπάζουμε
με ένα πανί και το αφήνουμε 45-50 λεπτά
για να πήξει.Το κόβουμε με μια κουτάλα
και το βάζουμε σε ένα πάνινο σακουλάκι
(τσαντίλα) να στραγγίσει.
Μετά
το βγάζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα
κομμάτια και το αποθηκεύουμε σε ένα
δοχείο αφού το αλατίσουμε με χοντρό
αλάτι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.