foto: Ο Νίκος Παλιούρας με ένα μάτσο οβριές
Το δημοφιλέστερο σπορ στα χωριά μας αυτό τον καιρό είναι το μάζεμα της οβριάς. Με
το που πατήσει το πόδι της η άνοιξη όλοι
κοιτάνε τριγύρω μήπως δουν καμία από τις κατάπικρες κορφούλες, που βρίσκονται
στο τραπέζι μας για τουλάχιστον δύο μήνες. Και μιλούν για τις μαζωξιές τους με
την ίδια περηφάνια που μιλούν οι ψαράδες για την ψαριά τους. «Έφερα δέκα μάτσα,
έφερα μια αγκαλιά». Κατεβαίνουν ακόμα και από την Αθήνα για να πάρουν μια γεύση
του ιδιαίτερου αυτού φαγητού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.