Σεμινάρια σε στελέχη της Ένωσης Αγρινίου για τη σωστή ενημέρωση των παραγωγών της πάνω στην ολιστική διαχείριση του ζωικού τους κεφαλαίου, μέσα στις μονάδες τους.
Με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση των παραγωγών της πάνω στην ολιστική διαχείριση του ζωικού τους κεφαλαίου , η Ένωση Αγρινίου , συνεχίζει να πραγματοποιεί σεμινάρια εκπαίδευσης των υπευθύνων των υποκαταστημάτων , των ζωοτεχνών και άλλων μελών του στελεχιακού της δυναμικού.
Ένα από αυτά, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε αίθουσα συνεδριάσεων ξενοδοχείου στο Αγρίνιο, με ομιλητή τον Θανάση Γελασάκη, κτηνίατρο, ερευνητή στον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τακτική που εφαρμόζει η Ένωση Αγρινίου, αφού ποτέ στο παρελθόν ένας Συνεταιρισμός δεν ανέλαβε την, εκ του σύνεγγυς, ενημέρωση και συμβουλευτική προς τους κτηνοτρόφους της, πάνω στο πως να διαχειρίζονται τη μονάδα τους, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Η όλη προσπάθεια είναι προσαρτημένη στην εκτίμηση του Α.Σ.ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ,ότι αν η Αιτωλοακαρνανία μπορέσει με περισσότερο αποδοτικό τρόπο να διαχειριστεί το ζωικό της κεφάλαιο, τα οφέλη θα είναι πραγματικά μεγάλα, τόσο για τους παραγωγούς μεμονωμένα όσο και για το σύνολο της αγροτικής οικονομίας του τόπου.
Ο κ. Θανάσης Γελασάκης, έχει αναλάβει μέρος της εκπαίδευσης των στελεχών του Α.Σ. Ένωση Αγρινίου που έρχονται σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς και εξηγεί πως “η σπουδαιότητα του εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ένας συνεταιρισμός εκπαιδεύει κατά αυτόν τον τρόπο το προσωπικό του, ώστε να μπορεί να συμβουλέψει μέσα στις μονάδες τους κτηνοτρόφους για να πως να ασκούν αποτελεσματικά την κτηνοτροφία”:
“Για πρώτη φορά εκπαιδεύεται το προσωπικό ενός συνεταιρισμού πάνω σε θέματα που αφορούν την ολιστική διαχείριση των μικρών μηρυκαστικών στην Αιτωλοακαρνανία.
Στόχος είναι να δούμε πως μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό του κτηνοτρόφου ώστε να βελτιώσουμε τις εκτροφές σε επίπεδο παραγωγικότητας. Δηλαδή την γαλακτοπαραγωγή, την αύξηση του αριθμού των τοκετών και την αύξηση τη κρεατοπαραγωγής. Πρόκειται για μια μορφή κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης απέναντι στον τομέα της κτηνοτροφίας στον Νομό.
Ο αντίκτυπος είναι πολύ σημαντικός για την κτηνοτροφία όπως και το κέδρος για τους κτηνοτρόφους. Σκοπός είναι να γίνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης εντός των μονάδων από τους ίδιους τους υπευθύνους των υποκαταστημάτων, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει ξαναγίνει.
Αφού αποτυπωθεί η κατάσταση και τα δυνατά και αδύναμα σημεία της κάθε μονάδας, θα γίνει προσπάθεια βελτίωσής τους για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, εξηγεί ο καθηγητής, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως η όλη προσπάθεια μπορεί σε βάθος χρόνου, να λειτουργήσει θετικά για τη σωστή λειτουργία κτηνοτροφικών πάρκων , αφού, όπως αναφέρει, αυτά θα χρειάζονται “μια διαφορετική παιδεία, αφού σε έναν χώρο θα κληθούν να συνεργαστούν πολλοί κτηνοτρόφοι για να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα , μέσω μιας κοινής διαχείρισης”: “Η προσπάθεια που κάνουμε τώρα είναι σαν μια πυραμίδα. Στην κορυφή της βρίσκονται οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων , που στη συνέχεια θα πρέπει να “διαχύσουν” στις περιοχές αρμοδιότητάς τους τη φιλοσοφία και τη λογική της ολιστικής διαχείρισης”, καταλήγει ο κ. Γελασάκης.
Ο κ. Δημοσθένης Μπέτσικας, διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος και Προϊστάμενος του εργοστασίου παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών και πρώτων υλών της Ένωσης Αγρινίου , επισημαίνει: “Η Ένωση Αγρινίου έχει συνάψει σύμβαση με το ΕΘΙΑΓΕ και στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιούνται τα σεμινάρια αυτά, που στόχο έχουν τη βέλτιστη κατάρτιση του προσωπικού μας , προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εφόδια ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των παραγωγών μας, εκεί όπου υπάρχουν: στην εκμετάλλευσή τους, στο κοπάδι τους. Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε αισθητά τον κλάδο της κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία, να αλλάξουμε στρεβλές νοοτροπίες που εξακολουθούν να υπάρχουν, να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων, να πάμε ένα βήμα μπροστά τους κτηνοτρόφους μας”.
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.