Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης της ιστορικής Γέφυρας του Μόρνου

 


Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης της ιστορικής Γέφυρας του Μόρνου

Οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψαν τις αποφάσεις ένταξης του έργου



Προχωρά ομαλά η υλοποίηση του πρώτου διαπεριφερειακού έργου της χώρας για την αποκατάσταση της ιστορικής Γέφυρας του Μόρνου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 και ειδικότερα από τα Περιφερειακά Προγράμματα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς οι Περιφέρειες ανέλαβαν κατά το ήμισυ να καλύψουν τη δαπάνη.

Μετά την υπογραφή της απαραίτητης προγραμματικής σύμβασης, τον Αύγουστο του 2024, οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση του έργου. Συγκεκριμένα:

- Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο «ΠΠΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» με δημόσια δαπάνη ύψους 1.150.000 ευρώ.

- Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» με δημόσια δαπάνη ύψους 1.150.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ως φορέας υλοποίησης του έργου, επιταχύνει τις διαδικασίες δημοπράτησης. Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα εφαρμοστεί ειδική διαδικασία ποιοτικού ελέγχου, για να διασφαλιστεί η υλοποίηση του έργου με βάση τις πλέον σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Επισημαίνεται ότι η παλαιά γέφυρα έχει συνολικό μήκος 225 μέτρων και αποτελείται από πέντε ίσια τοξωτά ανοίγματα, μήκους περίπου 45 μέτρων. Εξυπηρετεί την κίνηση της Επαρχιακής οδού από τη Ναύπακτο και τον οικισμό της Δάφνης προς όλους τους οικισμούς της ορεινής Δωρίδας, των Βαρδουσίων και της ορεινής Ναυπακτίας. Στη θέση της νεότερης γέφυρας επί της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου λειτουργεί σήμερα ο πρόσφατα κατασκευασμένος Ανισόπεδος Κόμβος Μαλαμάτων, ο οποίος συνδέει την Ε.Ο. με τους οικισμούς της ορεινής Ναυπακτίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................