Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ

 



Σε κλίμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ των Περιφερειακών  Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.


Οι συναντήσεις έγιναν την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εξετάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς και οι ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους ωφελούμενους και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών φροντίδας και υποστήριξης.

Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ενισχύεται το έργο των εκπροσώπων των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής φροντίδας στην περιοχή. 

«Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η συνεργασία αυτή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής φροντίδας στην Δυτική Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στις συναντήσεις, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλκιά, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,Σταμούλη Αθηνά καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Ένταξης,Μαρία Παππά , ο Προϊστάμενος του Τμήματος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αχαΐας, Σπύρος Πανταζής, όπως και η Προϊσταμένη του Τμήματος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αλεξάνδρα Κοσσόβα.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................