Ερώτηση στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο

 


Ερώτηση στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας, με τον Τομεάρχη Παιδείας Διονύση Καλαματιανό και 21 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχετικά με τις καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις εκπαιδευτικών στο ψηφιακό φροντιστήριο.


Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ψηφιακού φροντιστηρίου αποτελεί έμμεση παραδοχή της αποτυχίας της να εξασφαλίσει επαρκή και αποτελεσματική δημόσια εκπαίδευση. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, παρά τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με την αδικία στην προσμέτρηση μορίων για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ψηφιακά φροντιστήρια.

Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών αφορούν τη διαδικασία των συνεντεύξεων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς και την αλλαγή των όρων σχετικά με την προϋπηρεσία, αφού είχαν ήδη κλείσει οι αιτήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση των υποψηφίων.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης που οδήγησε σε άδικες προσλήψεις, και να εκδώσει νέα πρόσκληση με δίκαιες και ισότιμες διαδικασίες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο ψηφιακό φροντιστήριο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................