Τα εν Δήμω... και άλλα τινά-Ειδήσεις, Σχόλια, Παρασκήνιο..Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


----Άρον- άρον η Δημοτική Αρχή φέρνει στο Δ.Σ προς τροποποίηση- στην αυριανή δια ζώσης συζήτηση- τον ισχύοντα Κανονισμό ύδρευσης του Ξηρομέρου, ο οποίος, σημειωτέον είχε ψηφισθεί το 2022. Το μείζον θέμα που έχει ανακύψει στην υδροδότηση, ιδιαίτερα με τις παράνομες συνδέσεις- που ουδείς γνωρίζει, πόσες και που  είναι-  φαίνεται να προκάλεσε πανικό στη Δημοτική Αρχή, που εσπευσμένα επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά από καταγγελία που έχει κάνει Δημότης η οποία έφθασε ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω. 


Ωστόσο, διαβάζοντας τον νέο Κανονισμό δεν διαπίστωσα κάποια ουσιώδη διαφορά με τον ισχύοντα και κυρίως δεν  εμπεριέχει πρόβλεψη για την ριζική , οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της μέγιστης παρανομίας, που υφίσταται στον τομέα ύδρευσης στο Ξηρόμερο, ούτε αναφέρεται σε ποινικές κυρώσεις για τους παρανομούντες.

-----Μαθαίνω ότι η  μείζων Αντιπολίτευση στο Δήμο κρατά στα χέρια της εντολή εισαγγελέως που διατάσσει την χορήγηση στους αιτούντες ( Πανταζής, Ζώγας, Γαλούνης ) όλα εκείνα τα έγγραφα και παραστατικά, που αφορούν τη γνωστή υπόθεση του Αντιδημάρχου κ. Γερόλυμου. Θα θυμόσαστε ότι το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ και μάλιστα, τότε,  οι τόνοι είχαν ανέβει κατακόρυφα μεταξύ Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης. Ο κ. Γερόλυμος, αν και πιέστηκε, δεν παρουσίασε κανένα από τα έγραφα , που ζητούσε η Αντιπολίτευση, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα, πράγμα που είχε συμμερισθεί και ο κ. Δήμαρχος. Η  Αρμόδια εισαγγελέας Μεσολογγίου, όμως,  έχει αντίθετη άποψη και διέταξε  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτ.  Ελλάδας  ( Εισαγγελική Παραγγελία αριθ. Πρωτ. 1158, 5/7/2024)  να παραχωρήσει τα έγγραφα στους αιτούντες, καθότι, κατά την νομική της άποψη, δεν υφίσταται θέμα προσωπικών δεδομένων για κάποιον  που είναι Αντιδήμαρχος και χειρίζεται υποθέσεις  χιλιάδων  Δημοτών.

Το ερώτημα είναι : Τι θα πράξει η Αντιπολίτευση ; Αυτό θα το πληροφορηθούμε σύντομα και αφού συμπληρώσει τον σχετικό φάκελο.

-----Ουδεμία απάντηση έλαβα μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει σχεδόν 20 ημέρες , από την υποβολή σχετικού αιτήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ξηρομέρου για το μείζον θέμα του αποχετευτικού του Αστακού και των Σφαγείων και ειδικότερα ζητούσα για  παροχή πληροφοριών και στοιχείων, που αφορούν τα δύο συνδεόμενα μεταξύ τους έργα, τον Βιολογικό  και τα Σφαγεία.   Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν θα ήθελα ποτέ να βασίζομε, για τόσο σοβαρά ζητήματα, σε φήμες ή ανεπίσημες πληροφορίες.

Ωστόσο, εντελώς διαφορετικά αντανακλαστικά και νοοτροπία έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μου απάντησε επίσημα ότι θα εξετάσει το θέμα και θα πράξει τα δέοντα με βάση την Κοινοτική Νομοθεσία. Μην λησμονούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή, που έχει χρηματοδοτήσει το έργο του Βιολογικού από προγράμματα  ΕΣΠΑ με περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεσθε το θέμα παρουσιάζει μείζον ενδιαφέρον και αυτό που έχει αξία και είναι το ζητούμενο είναι τι θα πράξει η Επιτροπή. Από την πλευρά μου θα σας ενημερώνω για οτιδήποτε στοιχείο και οποιαδήποτε εξέλιξη.

----Τρέχουν και δεν φθάνουν οι εμπλεκόμενοι στις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την διάσταση που έδωσα στο θέμα, με την βοήθεια των blogs του Ξηρομέρου και όχι μόνον. Τα ''λαμόγια'', οι επιτήδειοι ''δηλωσίες'' των περιουσιών συμπολιτών τους και συγχωριανών τους έχουν θορυβηθεί τα μέγιστα. Εισπράττουν  κάποιοι, τεράστια ποσά σε βάρος συμπολιτών τους , οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι τα χωράφια τους έχουν δηλωθεί στον ΟΣΔΕ , χωρίς οι ίδιοι να έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους και κατά συνέπεια χωρίς να γνωρίζουν κάτι για την εκμετάλλευση της περιουσίας τους από τους αδίστακτους, που έχουν μάθει να ζουν  ως παράσιτα.

---Σας είχα ενημερώσει ότι έγινα αποδέκτης απειλών και χυδαίας συμπεριφοράς. Το όλο ζήτημα έχει πάρει το δρόμο του και σύντομα-μόλις αυτό είναι εφικτό- θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, ( με ονόματα και διευθύνσεις ), γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε  και να φοβηθώ τους/τις θρασύδειλους/λες. Οι αθεόφοβοι βρήκαν να απειλήσουν επαγγελματία δημοσιογράφο....

Τους πληροφορώ ότι η έρευνα θα συνεχισθεί  με αμείωτη ένταση.

-----Επειδή αυτά που ανακαλύπτω καθημερινά για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις χρηματοδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ασύλληπτα και δεν τα χωράει ο νους λογικού ανθρώπου, θα παρακαλούσα όσους και όσες έχουν συγκεκριμένα στοιχεία, για σχετική υπόθεσή τους, να μου τα αποστείλουν. Εάν θέλουμε να  σπάσει το απόστημα, να  απαλλαχτούμε από  την κόπρο του Αυγείου και να σωθεί το καθημαγμένο Ξηρόμερο και οι φτωχοποιημένοι κάτοικοί του, θα πρέπει όλοι να βάλουμε ο καθένας το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε την ιερή υποχρέωση να προστατεύσουμε τον τόπο μας , τα παιδιά και τα εγγόνια μας, δημιουργώντας ένα καλύτερο και πιο δίκαιο περιβάλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................