ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Εκδρομή στη ΔΕΘ ; Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τις έντονες αντιδράσεις πολλών συνδημοτών μας έχει προκαλέσει ο τρόπος συμμετοχής στη ΔΕΘ του Δήμου Ξηρομέρου και όσα σχετικά διημείφθησαν. Αυτές τις ημέρες γίναμε αποδέκτες πολλών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από αγανακτισμένους και εκνευρισμένους συμπολίτες , που κατακεραυνώνουν τα όσα έχουν συμβεί με την εν λόγω συμμετοχή.


Οι συνδημότες μας δεν δηλώνουν αντίθετοι στη συμμετοχή του Δήμου αλλά στην εξέλιξη αυτής της συμμετοχής , που κατέληξε- όπως οι ίδιοι μας λένε- σε μια εκδρομή του Δημάρχου και των στενά προσκείμενων σε αυτόν, χωρίς να ικανοποιείται και να επιτυγχάνεται ο σκοπός της συμμετοχής, που δεν είναι άλλος από τη προβολή της παραγωγής  των Ξηρομεριτών παραγωγών και των προϊόντων του τόπου.

Στο περίπτερο του Δήμου προβάλλονταν, απ ότι μαθαίνουμε, μόνον οι κουραμπιέδες και όχι πχ. το λάδι, Αλυζίας, τα εύγευστα κρασιά, τα εκλεκτά τυριά  Γρατσάνη, τα προϊόντα της ΄΄Λεμονοφάρμας΄΄ Αστακού , τα εκλεκτά κρέατα και ψάρια της περιοχής και άλλα προϊόντα.

Φωτό από το περίπτερο του Δήμου Ξηρομέρου στη ΔΕΘ

Αυτά θα μπορούσαν να τα προβάλλουν οι ίδιοι οι παραγωγοί εάν φυσικά είχαν κληθεί να συμμετάσχουν στην αποστολή. Η Δημοτική Αρχή, όμως, αντί να προσκαλέσει τους παραγωγούς στην έκθεση προσκάλεσε το Σύλλογο Γυναικών Αστακού, ο οποίος μόνο κουραμπιέδες θα μπορούσε να προβάλλει. Αλήθεια το Ξηρόμερο μόνο κουραμπιέδες παράγει ; Κρίμα χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να προβληθούν τα υπέροχα προϊόντα του Ξηρομέρου ώστε να βοηθηθούν τόσο οι ίδιοι οι παραγωγοί, όσο και η οικονομία του τόπου. Χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει , τουριστική προβολή του Ξηρομέρου, μέσω των αυθεντικών του προϊόντων του. Κρίμα ....

Και κάτι ακόμα .Οι ΄΄εκδρομείς΄΄ χρησιμοποίησαν το ένα από τα δύο ακριβοπληρωμένα λεωφορεία του Δήμου για το ταξίδι. Αλήθεια η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ότι τέτοιου είδους ταξίδια, εκ του νόμου, διενεργούνται μόνον από ΤΕΟΜ ή Τουριστικά Γραφεία ; Γιατί πάρθηκε μια τέτοια πρωτοβουλία, κόντρα στην ισχύουσα Νομοθεσία ; Όλα, μα όλα χάριν της ψήφου και της επίδειξης ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................