Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 33ο Αντάμωμα Βαλτινών, το οποίο διοργάνωσε η Ο.ΣΥ.Β.Α. και έλαβε χώρα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι στις 2 Ιουνίου 2024.

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 33ο Αντάμωμα Βαλτινών, το οποίο διοργάνωσε η Ο.ΣΥ.Β.Α. και έλαβε χώρα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι στις 2 Ιουνίου 2024.

Σε ένα κλίμα ευχάριστο γεμάτο κέφι και χορό συναντήθηκαν Βαλτινοί και φίλοι της Ομοσπονδίας και με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων του Εμπεσού , του Περδικακίου , της Φλωριάδας και του Χαλκιόπουλου άνοιξαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας χορούς που ταξίδεψαν τους παρισταμένους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Οι ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής Παναγιώτης Λάλεζας, Αντώνης Κυρίτσης, Ελένη Βίτσα και Κώστας Τηγάνης στο κλαρίνο Δημήτρης Καρακώστας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας στο κοινό μια όμορφη παραδοσιακή μουσική βραδιά.

Ο Γραμματέας της Ο.ΣΥ.Β.Α. Κουρέτσης Αθανάσιος καλωσόρισε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Τόνισε το πολύτιμο έργο των Συλλόγων της Ομοσπονδίας που στηρίζουν τον θεσμό και έτσι η παράδοση περνά απο γενιά σε γενιά . Δεν παρέλειψε να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Β.Α. Αρσένης Δημήτρης απηύθυνε εγκάρδιες ευχές και ευχαριστίες στα μέλη, τους φίλους, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τοπικής Αυτοδιοίκησης, και Αντιπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τόνισε τα παρακάτω:

"Η εκδήλωση αυτή θεσμός για την ομοσπονδία μας, μας προσφέρει την ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τις ρίζες μας, να αναπολήσουμε τις κοινές μας αναμνήσεις να ενισχύσουμε τους δεσμούς που μας ενώνουν και να τιμήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης με την αφοσίωσή τους και την εξαιρετική δουλειά τους καθώς και τους εθελοντές μας.
Επίσης ευχαριστούμε τους μουσικούς και όλους τους χορηγούς για την προσφορά τους, και την Αγορά Κρεάτων Αμφιλοχίας του Γιώργου Φωλιά.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που βρίσκετε εδώ σήμερα γιατί με την παρουσία σας μας δίνεται την δύναμη να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα για να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Καλή διασκέδαση!!!"

ΠΗΓΗ:

Dimitris Arsenis
























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................