Εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών στις συνθήκες καύσωνα από την Τρίτη 11/6 έως και Παρασκευή 14/6.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Ημερομηνία 11-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΌ ΚΑΥΣΩΝΑ
 
Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, όπου προβλέπεται κορύφωση των θερμοκρασιών και συνθήκες καύσωνα.
Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας.
Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν σε κλιματιζόμενους χώρους και αν χρειαστεί να βγούμε έξω αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Συνιστάται η χρήση καπέλου και το ελαφρύ ντύσιμο, η κατανάλωση νερού και φυσικών χυμών, τα ελαφριά γεύματα και η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
Ειδικά οι χρόνια πάσχοντες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω οδηγίες, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν εντός της οικίας τους κατά τις μεσημβρινές ώρες.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

https://www.dimosxiromerou.gr/nea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................