Θερμότατη υποδοχή του Δήμου Ξηρομέρου στους συντελεστές της 1ης ποδηλατικής διαδρομής από τον “τάφο στο λίκνο” του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη

Στις 23-& 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η

 ποδηλατική διαδρομή Σαλαμίνα Σκουληκαριά

 Άρτας-Διοργάνωση Αδελφότητα Σκουληκαριτών

 Άρτας 



Το Σάββατο πρωί 23 Ιουλίου 2022 από τον ιερό ναό Αγ. Δημήτριο Σαλαμίνας ξεκίνησε η διήμερη ποδηλατική διαδρομή  από Σαλαμίνα για Σκουληκαριά Άρτας,(συνολική διαδρομή 388χλμ) από τον τάφο στο λίκνο του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Μετά το σύντομο τελετουργικό μοτοσυκλετικές , ποδηλάτες και παλαίμαχοι μαραθωνοδρόμοι από την Σαλαμίνα, συνόδευσαν τον ηρωϊκό ποδηλάτη Ανδρέα Γεωργόπουλο μέχρι την Πάχη Μεγάρων. Από την παλαιά εθνική οδό   και με θερμοκρασίες  που έφτασαν σε μερικά σημεία  και στους 41 βαθμούς Κελσίου φτάσανε στις 7: 00 μ.μ.  στο Μεσολόγγι όπου επισκέφτηκαν τον κήπο των ηρώων .

Τη δεύτερη ημέρα Κυριακή και πιο δύσκολη με διαδρομή Μεσολλόγγι- Αστακός- Καραϊσκάκη Ξηρομέρου-  Αμφιλοχία- Κομπότι- Σκουληκαριά.

Στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου όπου έδρασε ο ήρωας Καραϊσκάκης οι συντελεστές της 1ης ποδηλατικής διαδρομής έτυχαν θερμής υποδοχής και ζεστής φιλοξενίας   από τον Δήμο Ξηρομέρου και τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Όπως  δήλωσαν στο Μπαμπίνη ΙΝ τόσο ο πρόεδρος  της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας Δημήτρης  Κραμπής όσο και ο ειδικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος Χριστόφορος Ευθυμίου 








Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................