Πάμε για σπαράγγια (αλλά στην Αθήνα)

 


Σπαράγγια μια μοναδική διατροφική αξία 

Τα σπιράγγια-έτσι τα λέμε στο Ξηρόμερο-είναι οι βλαστοί από το  ομώνυμο αγκαθωτό αναρριχόμενο φυτό.

Είναι αυτοφυές και  φυτρώνει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Βέβαια όσο πιο ψηλά, είναι η περιοχή που φυτρώνουν τόσο πιο νόστιμα είναι, αλλά εκεί  αργούν να φυτρώσουν.
Τα πρώτα βλαστάρια κάνουν την εμφάνισή τους, όπως και μετά τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου.
Οι βροχές και οι ζεστές μέρες  ευνοούν την ανάπτυξή τους.
Πλούσια σε βιταμίνες και με πολλά  οφέλη, για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Φυτρώνουν από τέλη Μαρτίου μέχρι και Μάιο συνήθως, μέσα σε φράχτες, δίπλα σε πουρνάρια και μέσα σε ασφάκες (θαμνώδες φυτό, με αποπνικτικό χνούδι).
Σε χέρσα χωράφια, θα τα βρείτε διάσπαρτα.
Σε σκιερά μέρη, κάτω από δέντρα είναι πράσινα, ενώ αν είναι στ ‘ ανοιχτά κάνουν ένα βυσσινοπράσινο χρώμα.
Πολλοί ,δυσκολεύονται να τα μαζέψουν, εξ’ αιτίας του χρώματός τους, δεν ξεχωρίζουν ανάμεσα στη βλάστηση.
Με περισσότερη παρατηρητικότητα αν αποφασίσετε να μαζέψετε, θα διαπιστώσετε ότι είναι πάρα  πολλά.
 Το ατόφιές αυτό φυτό θα το συναντήσουμε και στο λεκκανοπέδιο της Αττικής 
.........................................................................................
Στις παραπάνω φωτο βλέπουμε τον  Μπαμπινιώτη  Παναγιώτη(Πάνο) Μπενέκο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  βγήκε  στους αγρούς  της Αττικής, ( Λαυριωτική)  για να μαζέψει σπαράγγια και βριές  .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................