Θανάσης Παπαθανάσης: «Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη»

 

«Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Με αποστολή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού αποδεικνύει εμπράκτως τη στήριξη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας.
Στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου και με την αμέριστη στήριξη των συναδέλφων φαρμακοποιών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό Λαό ώστε να συμβάλλει στην ανακούφιση και επούλωση των πληγών.
«Στόχος μας είναι να  συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και να στηρίξουμε  τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τις σκληρές συνέπειες του πολέμου. Για άλλη μια φορά οι φαρμακοποιοί της Αιτωλοακαρνανίας αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, και ανιδιοτελούς προσφοράς που τους διακατέχει και στηρίζουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» κατέληξε ο κ.Παπαθανάσης


Πρόσκληση για τακτική και ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό, την Δευτέρα 4 Απριλίου.

ds xiromeroy 2432022
 
Αστακός, 31.03.2022
Αριθ. πρωτ.: 2941
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε Τακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση την 4η Απριλίου 2022, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 03:30 μ.μ., (2η συνεχής λόγω έλλειψης απαρτίας την 30.3.2022), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει σε συνδυασμό με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 17567/24.03.2022 (ΦΕΚ 1454/25.03.2022 τεύχος Β') και ειδικότερα
 
''μέσω φυσικής παρουσίας όσων συμμετεχόντων είναι πλήρως εμβολιασμένοι σύμφωνα με την παρ. 2 άρθρο 9 ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9. Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη''
 
για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εξέταση αίτησης παραχώρησης χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων Κανδήλας και Μύτικα, στον Αθλητικό Πολιτιστικό Γυμναστικό Σύλλογο ΑΙΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ.
2. Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2022.
 
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 
Στην συνεδρίαση καλούνται να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, ο προϊστάμενος Διοικητικών & Οικονομικών κ. Στρατομήτρος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μακρής Ιωάννης, καθώς και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ραλάτου Ζαχαρούλα.
 
-----------------------------------
 
Αστακός, 31.03.2022
Αριθ. πρωτ.: 2943
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε Ειδική Δια Ζώσης Συνεδρίαση την 4η Απριλίου 2022, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 06:30 μ.μ., (2η συνεχής λόγω έλλειψης απαρτίας την 30.3.2022), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει σε συνδυασμό με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 17567/24.03.2022 (ΦΕΚ 1454/25.03.2022 τ. Β') και ειδικότερα
 
''μέσω φυσικής παρουσίας όσων συμμετεχόντων είναι πλήρως εμβολιασμένοι σύμφωνα με την παρ. 2 άρθρο 9 ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9. Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη''
 
για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ OIK. ΕΤΟΥΣ 2022.
 
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 
Στην συνεδρίαση καλούνται να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, ο προϊστάμενος Διοικητικών & Οικονομικών κ. Στρατομήτρος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μακρής Ιωάννης, καθώς και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ραλάτου Ζαχαρούλα.
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
3. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
4. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
7. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
10. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
11. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
12. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
14. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ
15. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
16. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
18. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
19. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
20. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
22. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
23. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
26. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
-------------------------------------------------------
Κοιν.
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ

Θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΔΕ για το έργο του Λιμένα Εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών στη Ναύπακτο

 



Τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έλαβε πριν λίγες ημέρες, το επικείμενο έργο του Λιμένα Εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών στη Ναύπακτο.Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση Βαρειά, με φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και σε απόσταση 1χλμ από τον υφιστάμενο ενετικό λιμένα. Η νέα λιμενική εγκατάσταση θα είναι μεικτής χρήσης εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών, δυναμικότητας 30 σκαφών και με πρόβλεψη για αύξηση κατά τους θερινούς μήνες.

Για το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη με το Δήμαρχο Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα. Μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε και τους περιβαλλοντικούς όρους που θα πρέπει να τηρηθούν κατά την υλοποίηση του έργου.

Παράλληλα, συζήτηση υπήρξε και για τη διασφάλιση της χωροθέτησης της περιοχής όπου αναμένεται στο μέλλον η κατασκευή Τουριστικής Μαρίνας, δυναμικότητας 200 σκαφών, στη θέση Γρίμποβο. Η διασφάλιση του συγκεκριμένου χώρου και η επίλυση χωροταξικών ζητημάτων ήταν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ Π.Δ.Ε. και Δήμου Ναυπακτίας.Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Στόχος μας είναι η ανάδειξη περιοχών με ιστορική σημασία και φυσική ομορφιά, όπως της Ναυπάκτου, προσθέτοντας υπεραξία και σχεδιάζοντας έργα ζωτικής σημασίας σε στέρεες βάσεις, και αυτό επιδιώκουμε συνεχώς».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γκίζας ευχαρίστησε τον κ. Δημητρογιάννη, όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την αμεσότητα και τη διαρκή αρωγή στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την τοπική ανάπτυξη.


Χαιρετισμός Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, στην εκδήλωση εκκίνησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος

 







Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 

Κυρίες και κύριοι,

Μεγάλη μέρα η σημερινή!

Τα συναισθήματά μου όμως είναι ανάμεικτα.

Από τη μία πλευρά αισθάνομαι χαρά και αισιοδοξία.

Βρισκόμαστε σε ένα από τα εργοτάξια που στήθηκαν για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει την Πάτρα με τον Πύργο.

Ένα έργο, που δεν συνδέει απλά δύο μεγάλες πόλεις του τόπου μας. 

Αλλά, επιτρέψτε μου να πω, ότι αλλάζει τον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας και συνολικά του νοτιοδυτικού άξονα της χώρας.

Γιατί ο δρόμος αυτός θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ηλείας και της Αχαΐας. 

Γιατί φέρνει πιο κοντά την Πάτρα με τον Πύργο και ισχυροποιεί την περιφερειακή μας ταυτότητα. 

Γιατί, δημιουργεί τον ορίζοντα μίας σύγχρονης οδικής σύνδεσης για το σύνολο της Δυτικής Πελοποννήσου.

Και τέλος, γιατί μας ενώνει ακόμα περισσότερο με τα νησιά του νότιου Ιονίου, καθώς Ζάκυνθος και Κεφαλονιά συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα, κυρίως μέσω του λιμανιού της Κυλλήνης και αυτού του οδικού άξονα. 

Η σημασία αυτού του έργου λοιπόν, υπερβαίνει κατά πολύ τα τοπικά όρια. Και μάλιστα, ίσως έχει προεκτάσεις που μέχρι τώρα δεν έχουμε πλήρως αντιληφθεί.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αισθάνομαι και λύπη.

Λύπη για τα χρόνια που πέρασαν και χάθηκαν.

Κυρίως όμως, για τους ανθρώπους που χάθηκαν σε έναν δρόμο – καρμανιόλα.

Σε αυτή την περιοχή δεν πρέπει να υπάρχει σπίτι και οικογένεια που να μην θρήνησε κάποιον συγγενή, φίλο ή γνωστό.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο δρόμος μας κόστισε πολύτιμο οικονομικό, αλλά κυρίως ανθρώπινο κεφάλαιο.

Και η αλήθεια είναι επίσης πως ο νέος δρόμος θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Ξεμείναμε όμως επί μακρόν με έναν δρόμο – καρμανιόλα. 

Ένα μνημείο πολιτικών ευθυνών και παλινωδιών με ατελέσφορες κατατμήσεις, που δεν ξεχνάμε

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. 

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το παρόν και σίγουρα το μέλλον. 

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. 

Μπαίνει τέλος σε μια μακρά περίοδο θλίψης και αβεβαιότητας. 

Και ξεκινάει μία περίοδος αισιοδοξίας.

Η στρατηγική επανασυγκόλλησης της Πατρών – Πύργου με την Ολυμπία Οδό, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου και από τη νέα προγραμματική περίοδο, εγγυώνται την απρόσκοπτη εξέλιξη και ολοκλήρωσή του.

Και επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, αυτή η επιτυχημένη στρατηγική έχει ταυτότητα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί,

Δώσατε μία υπόσχεση και τη τηρήσατε.

Η καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου αρχίζει να μπαίνει στο χρονοντούλαπο.

Γιατί και ο νέος αυτοκινητόδρομος ξεκινάει να κατασκευάζεται, ΑΛΛΑ και ο υφιστάμενος δρόμος χρηματοδοτείται με 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την βούληση και την αποφασιστικότητα. Και για όλες τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρξαν, λόγω των λανθασμένων αποφάσεων του παρελθόντος.

Σήμερα μπορούμε να αισιοδοξούμε

Να μετράμε αντίστροφα τις μέρες μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου. 

ΤΟΤΕ που, όπως έχω πει και άλλες φορές, θα δικαιούμαστε να πανηγυρίσουμε ως πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για την τελική δικαίωση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που μέχρι σήμερα λειτούργησε - στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της - ως μοχλός πίεσης και ενίσχυσης του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, θα συνεχίσει να είναι παρούσα.

Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εργασιών. Και θα συμβάλλουμε έμπρακτα σε ό,τι μπορεί να φανεί ωφέλιμο.  

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, ξεκινάει.

Οι σύγχρονοι δρόμοι αποτελούν παράγοντες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Ο συγκεκριμένος δρόμος όμως, είναι κάτι περισσότερο. 

Κάτι πολύ πιο σημαντικό:

Είναι… δρόμος ζωής!

Καλή αρχή ….. και ταχεία ολοκλήρωση !!!


Σας ευχαριστώ πολύ


Η ομιλία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και αποσπάσματα, στον σύνδεσμο https://youtu.be/Qkh1D3qtRSc

Νίκος Ζώγας: Η κατρακύλα του ΕΓΩ

 


Το συνοθύλευμα που διέπει την διοίκηση της Δημοτικής Αρχής το πληρώνουν οι Δημότες.

Ο Δήμος μας κύριοι χρειάζεται να διοικείται από προσγειωμένους με την πραγματικότητα ανθρώπους, χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάνω απ όλα σεβασμό στους ανθρώπους που έδωσαν την ευκαιρία σε ανθρωπους να τους διοικήσουν για να έχουν τα αυτονόητα στον τόπο που αγαπάνε και ζουν.

Ύστερα από 2,5 χρόνια διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού,έχουν συμβεί τα εξής:

Στην 1η κατάρτιση τον Μάρτιο του 2020 ήταν δικαιολογημένη η καθυστέρηση λόγω απειρίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στην 2η κατάρτιση τον Μάρτιο του 2021 η απειρία έδειχνε να συνεχίζεται φέρνοντας πίστα αντίγραφα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με την δικαιολογία ότι βρήκαν έναν διαλυμένο Δήμο και πως στην επόμενη κατάρτιση θα ήταν συνεπείς και θα τα έφερναν εγκαίρως και όχι στο παρα πέντε!!!

Αλλά πώς να γίνουν όλα αυτά που είναι αυτονόητα;

Υπάρχει χρόνος; Θα διερωτάται κανεις, Αφού όλη τη μέρα τρέχουν να προλάβουν.....

Φωτογραφίες... συνεντεύξεις....

Φυσικά και δεν μένει χρόνος για τέτοια σοβαρά θέματα διότι την σκυτάλη την έχουν δώσει στο “Θεαθηναι” .

Αγαπητοί Συνδημότες, ένα Τεχνικό Προγραμμα το οποίο φτιάχνεται από τις ανάγκες που έχουν όλες οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, και ένας Προϋπολογισμός τα οποία μαζί είναι ο κορμός για την σωστή λειτουργία του Δήμου τους δείχνεις περισσότερη σημασία και το ολοκληρώνεις στην ώρα του 31 Δεκεμβρίου του 2021.

Με το να το πηγαίνεις για ψήφιση την προ τελευταία μέρα της παράτασης με  περισσή αλαζονεία, δείχνει απλά Αδυναμία Διοίκησης !!!!!

Λυπάμαι πραγματικά για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας και γι αυτούς που μας διοικούν οι οποίοι εκλέχτηκαν από το 75% με 60% αποχή!!!!

 Με εκτίμηση 

Ο Ανεξάρτητος Δημ. Συμβ. Ξηρομέρου.

Ζώγας Νικόλαος 




ΚΚΕ_Συγκέντρωση ΚΟΒ Μεσολογγίου, ενάντια στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 



Τομεακή Οργάνωση

Αιτωλοακαρνανίας

Ι. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,

τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,

e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, αλλά και για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διοργανώνει η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, το Σάββατο 2 Απρίλη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 7:00μμ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.




Δελτίο Τύπου Παράταξης ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ-

 


4η Φορά πανηγυρισμοί  - εγκαίνια και Πρωθυπουργικές επισκέψεις στον πολύπαθο δρόμο Πάτρα – Πύργος από τα ίδια κόμματα με διπλανά πρόσωπα.  

Μέσα σε 15 χρόνια είχαμε τέσσερα εγκαίνια, διαδοχικές διαψεύσεις δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων και προεκλογικές φιέστες. 

Τα ερωτήματα όμως είναι απλά, σαφή και κατηγορηματικά.

Α. Πότε είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία; Όταν οι υπουργοί της  πανηγύριζαν το 2013, που το απένταξαν από την σύμβαση Παραχώρησης ή το 2022 που το επανένταξαν πάλι στην σύμβαση Παραχώρησης; Μπορεί άραγε ο Εθνικός και Περιφερειακός σχεδιασμός μιας χώρας να εξαρτάται από τις οικονομικές επιδιώξεις των διαχρονικών "μνηστήρων" - κατασκευαστών;  

Β. Η χωροθέτηση των διοδίων συνιστά ή όχι αντικίνητρο για τη χρήση του αυτοκινητόδρομου και ποιο θα είναι το κόστος συντήρησης που θα επωμιστεί η Περιφέρεια για τη συντήρηση του παλαιού εθνικού δικτύου; Ο Περιφερειάρχης έχει πραγματικά επίγνωση για τις συνέπειες του σχεδιασμού του έργου ή θα αρκεστεί στη φωτογραφία δίπλα στον Πρωθυπουργό ως τοπικός κυβερνητικός εκπρόσωπος; 

Γ. Η απαίτηση των πολιτών και η δέσμευση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η ολοκλήρωση του συνόλου της Ολυμπίας Οδού και όχι μόνο το τμήμα Πάτρα – Χανάκια.  Αλήθεια τί λένε γι΄αυτό Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή;  Ιδιαίτερα, η Περιφερειακή αρχή, είναι ικανοποιημένη με την αθέτηση υλοποίησης του συνόλου της Ολυμπίας Οδού;  Τι λέει στους πολίτες της Ηλεία; Ξεχάστε το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και την Τσακώνα μιας και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τα Χανάκια; Ούτε καν τον Πύργο; 

Εμείς υπεύθυνα και χωρίς να ετεροπροσδιοριζόμαστε τοποθετηθήκαμε για όλες τις πλευρές του έργου σε όλη την πορεία του. 

Σταθερή μας πολιτική αρχή ήταν και είναι να πραγματοποιηθεί στο σύνολό του και να είναι προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου μας. 

Με αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε και να παρακολουθούμε στενά τα χρονοδιαγράμματα και τους όρους υλοποίησης της Ολυμπίας Οδού στο σύνολό της. 

Μπροστά μας είναι ο δρόμος. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. 


Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην εκδήλωση MedCatDays 2022 στη Βαρκελώνη στις 24-25 Μαρτίου

 




Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε  στην εκδήλωση MedCatDays 2022 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Βαρκελώνη στις 24 με 25 Μαρτίου 2022. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε ως ομιλητής στο σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Καταλονίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο IEMed  με τίτλο: «Πράσινη και Ψηφιακή μετάβαση στη Μεσόγειο: η Νέα Ατζέντα για τη Μεσόγειο μέσω της μεθόδου από τη βάση προς τα επάνω». Η συνεδρία που συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης είχε τίτλο: «Μια ανανεωμένη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο: Προς μια Μακροπεριφερειακή στρατηγική». 

Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να εξερευνήσει την ευρωπαϊκή προσέγγισή σε σχέση με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στη Μεσόγειο και το μοντέλο που αναπτύχθηκε στην Καταλονία. Πώς μπορεί η τεχνογνωσία της να αξιοποιηθεί περαιτέρω και να προβληθεί στην ευρωμεσογειακή συνεργασία; Πώς μπορεί η εδαφική συνεργασία να συμβάλει στην προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στη Μεσόγειο; Πώς μπορεί η ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη προσέγγιση διακυβέρνησης να συμβάλλει στη διευκόλυνση των διαδικασιών, στο συντονισμό των βασικών παραγόντων και στην αύξηση της βιωσιμότητας; Ήταν κάποια από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρότεινε μεταξύ άλλων να αναθεωρηθεί ο κανονισμός ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα διακρατικά και διαπεριφερειακά έργα διασύνδεσης των Περιφερειών και των Πόλεων, τα οποία την παρούσα στιγμή δεν είναι επιλέξιμα για επιχορήγηση.

Στη συγκεκριμένη συνεδρία συμμετείχαν επίσης ο NormundsPopens, Αν. Γενικός Διευθυντής Εφαρμογών και Διεθνών Σχέσεων της DG REGIO, o YounousOumarjeeEυρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η MagaliAltounian, Πρόεδρος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  της Περιφέρειας Sud, η Helena de Felipe, Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο  MustaphaElBakkouri, Δήμαρχος Tetuan (Μαρόκο), MedCités, MedCoopAllance, ο RachidElAbdi, Πρόεδρος της Περιφέρειας Rabat-Salé-Kenitra (Μαρόκο), Πρόεδρος του ORU-Fogar, μέλος της ΔιαμεσογειακήςΕπιτροπής της CRPM, ο NikolaDobroslavic, Πρόεδρος της Ευρωπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου και Πρόεδρος της Κομητείας Νερέτβα του Ντουμπρόβνικ. Τη συνεδρία συντόνιζε η Ελένη Μαριάνου, Γενική Γραμματέας της CPMR. 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές η VictòriaAlsina, Περιφερειακή Υπουργός Εξωτερικής Δράσης και Ανοιχτής Διακυβέρνησης της Καταλονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Συμπρόεδρος της ARLEM και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο HenrikeTrautmann, Αναπληρωτής Διευθυντής στη DG NEAR, o MahaYahya, Διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής Malcolm H. KerrCarnegie, η  NabilaHamza, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου LaMarsa (Τυνησία), η SenénFlorensa, Εκτελεστικός Πρόεδρος του IEMed, ο FrançoisAlfonsi, Ευρωβουλευτής, η SalimaYenbou, Ευρωβουλευτής, ο EmmanuelCohen-Hadria, Διευθυντής Ευρωμεσογειακών Πολιτικών στο IEMed, ο ΜichaelTanchum, Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), ο MohammedElRazzaz, Αναλυτής στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, Ένωση για τη Μεσόγειο, η AmelSaidane, Πρόεδρος των Start-ups στην Τυνησία, ιδρύτρια της Betacube, ο MohamedSefiani, Δήμαρχος Chefchaouen (Μαρόκο), εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η MariaGalindo, Γενική Διευθύντρια στο Τμήμα του Αντιπροέδρου και των Ψηφιακών Πολιτικών και Επικράτειας της Κυβέρνησης της Καταλονίας.

Στις εκδηλώσεις της CPMR συμμετείχε και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννης Κανακάρης


Το σεμινάριο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο: 


  • https://www.youtube.com/watch?v=EZCkue13q7w.


ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ !΄ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Συνέβη και αυτό... . Το Δημοτικό  Συμβούλιο Ξηρομέρου  δεν κατέστη δυνατόν, λόγω έλλειψης απαρτίας, να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2022. Η Συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, ματαιώθηκε αφού παραβρέθηκαν 11 Σύμβουλοι-εννέα τις Συμπολίτευσης και οι κ.κ Κομπλίτσης και Ζαφείρης-τη στιγμή που απαιτείται   απλή πλειοψηφία , δηλαδή 14 Σύμβουλοι παρόντες. Απουσίαζαν όλοι οι άλλοι, μεταξύ των οποίων  και οι κ.κ Γκόλιας,  Λαινάς, Σαμαλέκος και Τζαχρήστας, που προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας αλλά  κάποιοι έχουν  αποστασιοποιηθεί , ή ανεξαρτητοποιηθεί.


Η Ματαίωση της συνεδρίασης συμπαρέσυρε και την συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Νέα συνεδρίαση θα προγραμματισθεί σύντομα. Να σημειώσουμε ότι τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός, που αποτελούν την πεμπτουσία για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία κάθε Δήμου, έπρεπε να έχουν, υπό κανονικές συνθήκες,  ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, λόγω, προφανώς, αδυναμιών της Δημοτικής Αρχής , με αποτέλεσμα να εξαντληθεί ο προβλεπόμενος χρόνος, αλλά και η παράταση, που λήγει αύριο Πέμπτη. 

Ο Δήμος Ξηρομέρου κατάφερε να κατακτήσει ακόμη μια αρνητική πρωτιά, αφού είναι , ίσως ο μοναδικός Δήμος στη χώρα, που άφησε να περάσουν άπρακτες και οι δύο προθεσμίες για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού.

Κακός Σύμβουλος η αλαζονεία

Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μάλλον αναμενόμενο, με την έννοια ότι κάποια στιγμή, θα συνέβαινε. Και τούτο γιατί οι σχέσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ήταν διαταραγμένες καιρό τώρα και είχαν φτάσει στα άκρα. Προσωπικές αντεγκλήσεις, επιθέσεις σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο -ακόμα και για θέματα υγείας- υπονοούμενα, ύβρεις και χυδαιολογία, ήταν αδύνατο να μην φέρουν τα πράγματα εδώ , που ήλθαν.

Η Δημοτική Αρχή και κάποιοι που  περιστοιχίζουν τον κ. Δήμαρχο μέθυσαν από την εξουσία και έχασαν την αυτοκυριαρχία τους. Η αλαζονεία, η έπαρση και μερικές φορές η αμετροέπεια κυριάρχησαν στη συμπεριφορά τους, προκαλώντας τον θυμό αρχηγών  των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου προκλήθηκαν και μερικές φορές λοιδωρήθηκαν δημόσια, πράγμα που τους ανάγκασε να αποστασιοποιοηθούν  από την παρατάξαη με την οποία εξελέγησαν, μη συμβιβαζόμενοι με τις όποιες προσβολές δέχτηκαν ακόμη και από τον ίδιο τον κ. Τριανταφυλλάκη.

Προφανώς, οι της πλειοψηφούσας παράταξης πίστεψαν , αφελώς, ότι δεν  χρειάζονται την αντιπολίτευση, αλλά,  ούτε και κάποιους δικούς τους Δημοτικούς Συβούλους.

Ερμήνευσαν απολύτως λάθος τα πράγματα, παρασυρόμενοι από την αλαζονεία και την περισευάμενη έπαρση.

Τώρα , φαίνεται πως ήλθε η ώρα να εισπράξουν τα επίχειρα των πράξεών και των  επιλογών τους.

Άξιος της τύχης του ο καθένας, θα μου πείτε. Μόνο που το τίμημα το πληρώνουν και οι Δημότες, αφού η λειτουργία του Δήμου έχει , πλέον, καταστεί απολύτως προβληματική.

Από μία Δημοτική, που παραπαίει, τι μπορούμε να περιμένουμε;



Παπαθανάσης στην ΕΡΤ1:«Από σήμερα Τετάρτη (30.03.2022) και έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται τρία δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία»

 


«Από σήμερα Τετάρτη (30.03.2022) και έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται τρία δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι…» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Τα self τεστ θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών από τις διακοπές του Πάσχα. 

 

Από την ερχόμενη εβδομάδα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε ένα self test εβδομαδιαίως, αντί για δύο που ισχύει μέχρι τώρα.Το test πλέον θα γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

«Τα φαρμακεία και πάλι θα συνδράμουν για να διανεμηθούν τα self test στην εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ιχνηλασιμότητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Tο link της παρουσίας του κ. Παπαθανάση στην ΕΡΤ1:

https://youtu.be/6lIDkQznpsk


Ζωντανή μετάδοση της τακτικής και ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 30 Μαρτίου.

 

Live Streaming dimos xiromeroy 28102021 white
Ημερομηνία 30.3.2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 30 Μαρτίου, στις 06:00 μ.μ., το οποίο θα γίνει δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.
Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατηγορία ''ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ'', έχει προστεθεί η επιλογή ''Live μετάδοση''. Εκεί μπορούν όλοι οι πολίτες να μπουν ελεύθερα και να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Sites και Blogs να πάρουν τον σύνδεσμο ή τον κώδικα html, να τον επικολλήσουν στο δικό τους μέσο, ώστε να το αναμεταδώσουν και να το παρακολουθήσουν όσο πιο πολλοί πολίτες του Ξηρομέρου.
Με το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το βίντεο της συζήτησης θα είναι την ίδια στιγμή διαθέσιμο στο κανάλι στο YouTube του Δήμου Ξηρομέρου μαγνητοσκοπημένο, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι πολίτες που δεν μπόρεσαν ζωντανά.
Ο καλά και πλήρως ενημερωμένος πολίτης στα θέματα του Δήμου μας, είναι ζητούμενο και μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΚΛΟΓΗ ΦΩΤΗ ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΟΕ

Γράφει:  O Χρήστος Μπόνης

Tην 29ηΜαρτίου 2022     στις Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα  διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές για την πλήρωση ενός μόνιμου (τακτικού) μέλους της  ΕΟΕ, λόγο παραίτησης μέλους της διοίκησης. Κατά την ανάδειξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας  τακτικό μέλος εξελέγη ο ΑΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ (πρ. Αναπλ. μέλος) με το συντριπτικό ποσοστό του 87% των ψήφων

Μια  μεγάλη  επιβράβευση στο πρόσωπο του από τα μελή της ΕΟΕ για την πολύχρονη προσφορά του παράλληλα δε  και μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο

Ο Αστακός (γενέτειρα του Φώτη) αλλά και ο Σύλλογος  Απανταχού Αστακιωτών (που τυγχάνει μέλος του), αισθάνονται εξαιρετικά ευτυχείς για την εκλογή του Φώτη Καυμνενακη στην  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή , ένας μαζικός χώρος που μέσα από αυτόν αναδεικνύεται το μεγαλείο της Ελλάδος και του Ολυμπισμού

Εκ μέρους του Δ.Σ αγαπητέ φίλε Φώτη , σου μεταφέρω τις πιο θερμές ευχές όλων των Απανταχού Αστακιωτών, και όχι μόνο

Είμαστε απόλυτα σίγουροι οτι το δημιουργικό έργο που σε καταξίωσε στην θέση αυτή  θα το συνεχίσεις με πολυ μεγαλύτερους στοχους και προσδοκίες

Στον Αστακό πόλη του Χρυσού  Ολυμπιονίκη Παντελή ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ θα καταγραφεί ένα ακόμη ιστορικό γεγονός διότι η επιλογή και η εκλογή στην ΕΟΕ είναι μια οικουμενική αλλα και διεθνής διάκριση

Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εγκεφάλου στο Δήμο Ξηρομέρου.


ΔΤ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εγκεφάλου στο Δήμο Ξηρομέρου. - Γ. Πατούλης: «Με ενημερωτικές δράσεις συμβάλλουμε στην ορθή ενημέρωση των πολιτών σε στενή συνεργασία με τους Δήμους μέλη μας»
 
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Μαρτίου Ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία. Αλλαγές στο σώμα, μεταβάσεις στον ψυχισμό. Προκλήσεις και προσαρμογές για παιδιά και γονείς μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο», η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στον Αστακό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με πλήθος κόσμου, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και διαδικτυακή μετάδοση μέσα από το κανάλι του Δήμου Ξηρομέρου στο YouTube.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Μάντζαρης Παιδοψυχίατρος – Ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής παιδιού και εφήβου, ο οποίος καθήλωσε το κοινό, γονείς και εφήβους, με την εκπληκτική εισήγηση του, με το ενδιαφέρον να είναι ακόμα μεγαλύτερο στο διάλογο που ακολούθησε με το κοινό, με ερωτήσεις, απορίες και απαντήσεις.
Ο κ. Μάντζαρης επιχείρησε μία σφαιρική βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση της εφηβείας. Εστίασε ιδιαίτερα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη στην εφηβεία και τα επιμέρους στάδια της. Περιέγραψε το ρόλο της οικογένειας και των γονέων καθώς και του σχολείου και τέλος Αναφέρθηκε στα σημεία που συνιστούν Παθολογία στην εφηβεία. Μετά το τέλος της ομιλίας, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, σε έναν εκτενή χρονικά και γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε.
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα μέλη του Δικτύου μας διοργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να επιμορφώσουν τους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» και ο σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους πολίτες για την εξέλιξη και τα οφέλη της έρευνας για τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Είναι πολύ ουσιώδες για εμάς το γεγονός, να στεκόμαστε αρωγοί δίπλα στα παιδιά μας και ειδικότερα στους έφηβους που είναι αντιμέτωποι με μία δύσκολη φάση στη ζωή τους , καθώς η περίοδος της εφηβείας είναι μία περίοδος σημαντικών αλλαγών, αλλά και αποφάσεων που πρέπει να επιλέξουν οι έφηβοι για τη ζωή τους».
Για αυτήν την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία ήταν και η πρώτη ως μέλος του Δήμου Ξηρομέρου με το ΕΔΔΥΠΠΥ, οι Εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργο Πατούλη για τις δράσεις που αναλαμβάνει, καθώς και την πρωτοβουλία που δίνει στους Δήμους για συνεργασία και υποστήριξη.
Την Διοικητική Διευθύντρια του Δικτύου κα Ελίζα Φοινίτση για την συνεργασία και την καθοδήγηση.
Θερμές ευχαριστίες αποδόθηκαν στον ομιλητή κ. Μιχάλη Μάντζαρη για την άρτια και εμπεριστατωμένη ομιλία του, τον Δήμαρχο - Ιατρό κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, εκπρόσωπο στο ΕΔΔΥΠΠΥ, τον κ. Ελευθέριο Μάντζαρη, Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ και αναπληρωτή εκπρόσωπο του Δήμου μας, την Συντονίστρια μας στο δίκτυο Δρ. κα Μαρία Σακουφάκη για τον συντονισμό των δράσεων, καθώς και την κα Πανωραία Πανταζή, αναπληρώτρια συντονίστρια του Δικτύου.
Ο Δήμος Ξηρομέρου θα συνεχίσει να υλοποιεί, να συνεργάζεται, να προτείνει και ο ίδιος δράσεις και προγράμματα, που έχουν ως στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.
 
εφκεφαλος 2
 
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ 3
.....................................................................................................................