Δίμηνη παράταση στους παραγωγούς για παράδοση της ξηρής σταφίδας

 



Θετικά απάντησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην επιστολή που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης  Θεόδωρος Βασιλόπουλος  για παράταση στην ημερομηνία παράδοση της ξηρής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις, καθώς η προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2021.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που θα κοινοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών η νέα καταληκτική ημερομηνία παράδοσης ξηρής σταφίδας από τους σταφιδοπαραγωγούς είναι τα τέλη Ιανουαρίου 2022, ενώ οι μεταποιητικές επιχειρήσεις θα πρέπει να καταχωρήσουν τις ποσότητες στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και τα δελτία ποσοτικής παραλαβής / τιμολόγιων ανά παραγωγό  μέχρι τέλος  Φεβρουαρίου 2022. 


Ο κ Βασιλόπουλος  στις συναντήσεις που είχε το τελευταίο διήμερο στο υπουργείο μετέφερε την έντονη ανησυχία των παραγωγών, αφού πάνω από 50% του προϊόντος  βρίσκεται ακόμη στις αποθήκες.  Επιπρόσθετα με την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης ξηρής σταφίδας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις εξασφαλίζουν  οι παραγωγοί και την συνδεδεμένη ενίσχυση για την οποία όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης « θα συνεχιστεί και με τη νέα ΚΑΠ η καταβολή της  συνδεδεμένης για ένα  ιστορικό  προϊόν που έχει συνδεθεί με την αγροτική οικονομία της Περιφέρειας μας για πολλά χρόνια.»   


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Την συνδρομή του ΕΛΓΑ  για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ζήτησε ο κ. Βασιλόπουλος από τον αντιπρόεδρο Νίκο Δούκα.  Ο μηχανισμός του ασφαλιστικού οργανισμού όπως τόνισε ο κ Δούκας με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και τους κατά τόπους ανταποκριτές βρίσκονται σε εγρήγορση για την καταγραφή  και εξατομίκευση των ζημιών ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι  αποζημιώσεις.        


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

.....................................................................................................................