Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 παρουσίασε την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (Portal) για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου με πολυεπίπεδο τρόπο, που κατασκευάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ.
Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Dynacomp AEBE Θεόδωρος Τσούμπελης, αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του έργου.
Το πόρταλ https://portal.westerngreece2021.gr συγκεντρώνει πλήθος πληροφοριών που αφορούν
στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
στην παρουσίαση τριών χιλιάδων (3.000) σημείων ενδιαφέροντοςστην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
στην ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος σε διαδραστικό χάρτη
στην ανάδειξη του λευκώματος των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης και διαχωρισμός τους σε εθνικά και τοπικά γεγονότα. Το Λεύκωμα είναι διαθέσιμο στο Portal.
στην πολυεπίπεδη ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίνοντας έμφαση σε ιστορικά γεγονότα και αναφορές όπως τα τεκταινόμενα κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821.
στη φιλοξενία και προβολή των επιχειρήσεων τουρισμού, πολιτισμού, εστίασης και αναψυχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, στο επόμενο διάστημα.
Μέσω του πόρταλ, επίσης δίνονται πληροφορίες για πάνω από 130 δράσεις που υλοποιεί οι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ σταδιακά θα παρέχεται πληροφόρηση και για το Ψηφιακό Πάρκο που θα εστιάζει στον ιδιαίτερο ρόλο της Δυτικής Ελλάδας στην Επανάσταση του 1821.
«Η Δυτική Ελλάδα, η γη της φλόγας, πρωταγωνίστρια στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τότε, πρωταγωνίστρια και σήμερα 200 χρόνια μετά με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και στόχευση του ενός καλύτερου αύριο» δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας.
Πρόκειται για το υποέργο του ευρύτερου έργου, προϋπολογισμού 1.967.880 ευρώ, ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Π.Δ.Ε. με χρήση ψηφιακών και διαδραστικών μέσων με έμφαση σε ιστορικά γεγονότα και αναφορές, όπως τα τεκταινόμενα κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Στο συνολικό έργο εντάσσονται ακόμη το Ψηφιακό Κινητό Πάρκο και το περιγραφικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δυτικής Ελλάδας.
Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του έργου, από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα γίνει διαθέσιμη η εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές (Android, IOS), η οποία θα περιέχει όλη την πληροφορία για τα σημεία ενδιαφέροντος σε διαδραστικό χάρτη στα ελληνικά και αγγλικά αντίστοιχα. Μέχρι τον Απρίλιο του 2022 θα έχει αναπτυχθεί και ένα δίκτυο πενήντα (50) σταθμών πληροφόρησης, οι οποίοι αποτελούν ένα καινοτομικό προϊόν, ανεπτυγμένο στη Δυτική Ελλάδα. Στα σημεία που θα εγκατασταθούν, θα παρέχουν μέσω ασύρματου δικτύου, πληροφόρηση στα κινητά των πολιτών και των επισκεπτών, χωρίς να χρησιμοποιούν δεδομένα και χωρίς να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή (application).
Το συγκεκριμένο πόρταλ θα είναι ανοικτό για διασύνδεση με Δήμους και Φορείς που επιθυμούν να προσθέσουν δικό τους πληροφοριακό υλικό και να το εμπλουτίσουν. Στην κατεύθυνση αυτή τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές παρουσιάσεις με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.