Το αυγοτάραχο Μεσολογγίου από τη αρχαιότητα αποτελούσε εκλεκτή τροφή και οι τρόποι συντήρησής του, έχουν ρίζες στους αρχαίους Έλληνες και στους Αιγυπτίους.
Ο πρώτος που έκανε το ελληνικό χαβιάρι γνωστό στην Ευρώπη, ήταν ο λόρδος Βύρων, όταν επισκέφτηκε το Μεσολόγγι το 1824.
Μέχρι τότε οι Οθωμανοί το προσέφεραν ως πεσκέσι σε σουλτάνους, γιατί ήταν ευωδιαστό, νόστιμο και τονωτικό.
Δείτε εδώ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.