Παραδοσιακή χορτόπιτα(λαχανόπιτα) από τη Αμαλία Παλιούρα από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή ,όπως άλλωστε ξέρουν οι Ξηρομερίτισσες ,με αγνά ντόπια υλικά και μεράκι.
ΥΛΙΚΑ
Για το άνοιγμα του φύλλου
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
Για τη γέμιση της πίτας:
- 1 κιλό χόρτα για πίτα ( σπανάκι-σέσκουλα-πράσο)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 αυγά
- αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.