όλους τους Ξηρομερίτες.
Κατμάρ : Από τη γιαγιά Ανδριάνα Ηγουμένου και Σπυριδούλα Ράπτη
-1
κιλό αλεύρι
-400γρ
νερό
-αλάτι
-1
κουταλιά της σούπας λάδι
Υλικά
για τη γέμιση
-
½ κιλό καρύδια –αμύγδαλα
ψιλοκομμένα
-
1 φακελάκι σουσάμι (100 γρ.)
-
2 κουταλιά της σούπας κανέλα
-½
κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
-
½ λάδι
-½
κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-½
κούπα τσαγιού ζάχαρη
ΓΙΑ
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
2 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε
τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γαρύφαλλο
το σουσάμι τη κανέλα τη φρυγανιά και
τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε
τα φύλλα και τα λαδώνομαι ένα ένα και
ρίχνουμε το μείγμα και μετά το βάζουμε
σουρωτό στο λαδωμένο ταψί. .
Χρόνια πολλά
foto: Ελευθερία Κομπλίτση