Ένας απογευματινός περίπατος στη Κατοχή Οινιάδων

 


Ένας απογευματινός περίπατος στη Κατοχή Οινιάδων με ξεναγό τον πρόεδρο της Εταιρίας Διάσωσης, Αξιοποίησης και Ανάπτυξης Ιστορικών Ακινήτων και Φυσικών Μνημείων Οινιαδών – «Οινιαδών Ανάπτυξις» Ζαφείρη Καραβία

Υπάρχουν τόποι που δεν χρειάζονται πολλά για να σε κερδίσουν. Ένα ήσυχο απόγευμα, ένας δρόμος που ξεδιπλώνεται ανάμεσα στα δέντρα, ο ήλιος που χαμηλώνει και λίγη ιστορία κρυμμένη πίσω από κάθε γωνιά. Η Κατοχή Οινιάδων είναι ένας από αυτούς τους τόπους.

Ο απογευματινός περίπατος εδώ έχει κάτι ιδιαίτερο. Η ημέρα αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί, το φως γίνεται πιο ζεστό και το τοπίο αποκτά μια σχεδόν κινηματογραφική ηρεμία. Οι ήχοι της φύσης μπλέκονται με τους ήχους του χωριού και ο χρόνος μοιάζει να κυλά λίγο πιο αργά.

.....................................................................................................................