Ο βοσκός προειδοποίησε… αλλά κανείς δεν τον άκουσε(video)

 

Συγκλονιστικό Μουσείο Μνήμης στην Ευρυτανία. Στο παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, η ιστορία δεν διαβάζεται — ακούγεται, βλέπεται και βιώνεται. Σε αυτό το βίντεο επισκεπτόμαστε το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο του Παλαιού Μικρού Χωριού, έναν χώρο μνήμης που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού (1934) και αφηγείται μια συγκλονιστική διαδρομή αιώνων. Από την αρχαιότητα και τα μακεδονικού ρυθμού τείχη, στα προικοσύμφωνα του 19ου αιώνα, στην πολιτιστική άνθηση με θεατρική ομάδα σε ένα ορεινό χωριό, στην Αντίσταση, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, και τέλος… στην τραγική κατολίσθηση της 10ης Ιανουαρίου 1963, που έθαψε 85 κτίσματα και πήρε 13 ανθρώπινες ζωές. Μέσα από σπάνια εκθέματα, γράμματα πριν από εκτελέσεις, ξιφολόγχες πολέμου, αντικείμενα καθημερινής ζωής και μαρτυρίες, το μουσείο κρατά ζωντανή την ψυχή ενός χωριού που δεν υπάρχει πια — αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ.


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Επιστολή ένδειξης επιβράβευσης & εκτίμησης My Merryland του συμπατριώτη μας Βασίλη Καρακώστα

 


Χαλάνδρι δαναιδων 1 My Merryland

Eπιστολή στάλθηκε My Merryland του συμπατριώτη μας Βασίλη Καρακώστα(Φυτείες) από το ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που επιβεβαιώνει τι σημαίνει έμπρακτα σεβασμός προς τους Συμπολίτες του και επιβράβευση κάθε μικρής η μεγάλης πράξης τους που έστω και λίγο ανακουφίζει ευάλωτες ομάδες.



Ο Αστακός σήμερα με το φακός της Τζένης Παπαδημητρίου(ΠΡΩΙΝΈΣ ΕΙΚΌΝΕΣ)



ΠΗΓΗ: facebook

Μετά τόν αστατο καιρό τών προηγούμενων ημερών με βροχές και καταιγίδες, η Τρίτη πού ξεκίνησε μας αποζημιώνει με τό παραπάνω. Ο ουρανός είναι γαλάζιος, η θάλασσα με απαλό κυματισμό , ο ήλιος λαμπερός και η θερμοκρασία τραβάει την ανηφόρα.

Το Δ.Σ του Σύλλογου Προδρομιτών Ξηρομέρου ο Άγιος Ιωάννης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κώστα καρανικα

 

 Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρομιτών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας ''ο Άγιος Ιωάννης''
 Το Δ. Σ. θελει να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του για τον θάνατο του Κώστα Καρανίκα συνταξιούχου εφοριακού. Αντιπρόεδρο του συλλόγου μας 2022 έως 2024.....

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Είδηση σοκ από την Αίγινα! Σκελετός κλωβού ιχθυοκαλλιέργειας ξεβράστηκε στην ακτή. Το φαινόμενο των ""Ghost Farms"" συνεχίζει να προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία!

 


Είδηση σοκ από την Αίγινα! Σκελετός κλωβού ιχθυοκαλλιέργειας ξεβράστηκε στην ακτή. Το φαινόμενο των ""Ghost Farms"" συνεχίζει να προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία! 

Αυτή είναι παραλία της Αίγινας. Κι όμως, εδώ δεν λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες.
 Στη θάλασσα τίποτα δεν μένει «τοπικό». Η θάλασσα μας ενώνει όλους και τα απόβλητα των ιχθυοκαλλιεργειών μεταφέρονται παντού. Φανταστείτε να συγκρουστεί ένα σκάφος με έναν τέτοιο σκελετό κλωβού.
Αυτό δεν είναι απλώς ρύπανση. Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα και σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια στη θάλασσα.
Σήμερα, 1 στις 5 ιχθυοκαλλιέργειες στη Δυτική Ελλάδα και τον Σαρωνικό είναι εγκαταλελειμμένες — τα λεγόμενα ghost farms. Σκελετοί κλωβών, δίχτυα, πλαστικά και μέταλλα παραμένουν στις ακτές και στον βυθό, χωρίς αποκατάσταση και χωρίς ευθύνη.

 Κι όμως, ο νόμος των ΠΟΑΥ προωθεί:

Απόστολος Ν Πανταζής : Επικοινωνιακά παιχνίδια η συνέχεια...

 


Επικοινωνιακά παιχνίδια η συνέχεια...


Διαβασαμε με μεγαλο ενδιαφερον για την  συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ξηρομέρου  στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας κου Κωνσταντίνου Καραγκούνη,  με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, κο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, με κύριο θέμα της λιμενικές υποδομές σε Μύτικα και Αστακό.

Φάκελος αγροτική οδοποιία Δήμου Ξηρομέρου. Τα πραγματικά δεδομένα, τι συνέβαινε και τι συμβαίνει, ψέματα και αλήθειες. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

 


Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ένας Δήμος κατά κύριο λόγο αγροκτηνοτροφικός, με ένα εκτεταμένο δίκτυο αγροτικών δρόμων που προσεγγίζει τα 670 χιλιόμετρα(!!!). Το δίκτυο εκτείνεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ξηρομέρου επιφανείας 580,84 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Απόστολος Ν Πανταζής : Σε «γκρίζο» πεδίο η πολιτική κοινοπραξία Γερόλυμου -Τριανταφυλλάκη




 το «success story» της κοινοπραξίας Γερόλυμου-Τριανταφυλλάκη



Φαίνεται ότι το «success story» ή επί το ελληνικότερο, η εικόνα του επιτυχημένου Δημάρχου, κάπου εδώ αρχίζει να ξεφτίζει. 

Μια εικόνα,που με επιμέλεια και πλούσια (θα του το αναγνωρίσουμε), επικοινωνιακή πολιτική, ο κ.Τριανταφυλλάκης και οι κολαούζοι του,έστησαν τα (7) εφτά σχεδόν χρόνια της θητείας τους. 
Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπατριωτών μας καθαριότητα , όμβρια , συντήρηση κοινωνικών υποδομών,αντιπλημμυρικής προστασίας και παρανομες χωματερές,αγροτικοι  δρόμοι ,δρόμοι εντός των οικισμών κλπ παρά το πακτωλό χρημάτων που τους διατέθηκε από τη Πολιτεία  και τη δυνατότητα που τους δόθηκε με την πρόσληψη, μέσω προγραμμάτων πληθώρας προσωπικού,αλλά και τις έκτακτες επιχορηγήσεις για θεομηνίες κτλ,

Τα εν Δήμω Ξηρομέρου...και άλλα τινά- Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

  


 Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση -προτροπή προς Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση του Δήμου Ξηρομέρου - που έγινε από πλευράς μου- για τον ορισμό ανεξάρτητου ορκωτού λογιστή με μοναδική εντολή να διερευνήσει το μείζον ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, των κατατμήσεων έργων κλπ 

Πρόταση, που είχε την συγκατάθεση πολλών συμπολιτών μας , που επιθυμούν διακαώς να πληροφορηθούν την αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες εάν, και όπου υπάρχουν. Επισημαίνουν δε ότι ο Δήμος και η Τοπική Κοινωνία δεν αντέχουν άλλες φυγομαχίες και τ θα πρέπει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα ώστε η Δημοτική Αρχή  να αφοσιωθεί στην επίλυση τόσων άλλων καυτών προβλημάτων του Τόπου, Η Τοπική Κοινωνία κουράστηκε αφάνταστα από τον πόλεμο των ανακοινώσεων και τις φημολογίες, που ΄΄δίνουν και παίρνουν''.

Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εργασίας και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, του Δήμου Ξηρομέρου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Ναυτιλίας.



 Ημερομηνία 27/1/2026


Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εργασίας και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, του Δήμου Ξηρομέρου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Ναυτιλίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Δευτέρα 26/01/2026 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ξηρομέρου, κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, κου Αλέξανδρου Γιώτη και της Προέδρου της Κοινότητας Αστακού, κας Αρετής Γριτσίπη και του Τεχνικού Συμβούλου του Λιμενικού Ταμείου, κου Θεοφάνη Καραγιάννη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, κο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, με κύριο θέμα της λιμενικές υποδομές σε Μύτικα και Αστακό.

.....................................................................................................................