Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Σακελλαρόπουλος στο συνέδριο «Διασύνδεση bio παραγωγής, bio μεταποίησης και bio τουρισμού»

 



Στο συνέδριο με τίτλο «Διασύνδεση bio παραγωγής, bioμεταποίησης και bioτουρισμού» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος.  

Στο πλαίσιο των εργασιών, που διεξήχθησαν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, στο Μέγαρο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων του σχεδίου διατοπικής συνεργασίας «Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας ΙΙ – BIO EFFECT GREECE» από τις αναπτυξιακές εταιρείες ΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ, ΕΤΑΝΑΜ, ΑΧΑΪΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ και ΜΕΣΣΗΝΙΑ.

Προσφορά 130 στολών πυρόσβεσης στις εθελοντικές οργανώσεις της Δυτικής Ελλάδας



 Προσφορά 130 στολών πυρόσβεσης στις εθελοντικές οργανώσεις της Δυτικής Ελλάδας


Σε μια ουσιαστική κίνηση ενίσχυσης 13 εθελοντικών οργανώσεων προχώρησε  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαθέτοντας δωρεάν 130 στολές πυρόσβεσης,  ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος στην 3η Διεθνική Συνάντηση υποστήριξης της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, στην Τεργέστη Ιταλίας

 

Η 3η Διεθνική Συνάντηση υποστήριξης της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της ΠΔΕ,  διοργανώθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διαπεριφερειακής συνεργασίας του έργου «CHERRY», που εστιάζει στην υποστήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας με άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα.

Κώστας Καρπέτας: Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Δυτική Ελλάδα σε αποτεφρωτήριο σκουπιδιών

 «Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα και κατ’ επέκταση και η Δυτική Ελλάδα σε ένα τεράστιο αποτεφρωτήριο σκουπιδιών». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδα, στις 22 Οκτωβρίου 2025, όπου συζητήθηκε το θέμα γνωμοδότησης του Σώματος επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το σχέδιο δημιουργίας δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης Απορριμματογενών Ενεργειακών Πρώτων Υλών (ΑΕΠΥ) από Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ).

Ξάνθη: Στιγμές στην κάμαρα του Μάνου… Ένα άρωμα αρχοντικής ζωής -Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

 

https://xiromeronews.blogspot.com

«Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη στην Ξάνθη, στην παραμυθένια Παλιά Πόλη, τη διατηρητέα…» Μ. Χατζιδάκις



Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

Ξάνθη: Στιγμές στην κάμαρα του Μάνου…

 Ένα άρωμα αρχοντικής ζωής 



Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 100 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου 1925 στην Ξάνθη. Πέθανε στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου  1994. Η γενέτειρά του και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τιμούν τη μνήμη του Μεγάλου Έλληνα συνθέτη.....

Πρόσκληση για ειδική και τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

 

ds xiromeroy 21 4 2025

 
Αστακός, 23/10/2025
Αριθ. Πρωτ.: 13478
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε Τακτική δια ζώσης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 27 Οκτωβρίου 2025, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 15:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 5043/2023 (Α΄91) του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κοινό υπόμνημα των Συλλόγων Μαχαιριωτών και Αγραμπελιωτών να ανακηρυχθούν και τα χωριά τους, Μαχαιράς και Αγράμπελα, ως μαρτυρικά.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι δύο Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαχαιριωτών και Αγραμπελιωτών με κοινό υπόμνημά τους που κατέθεσαν στις 16 Οκτωβρίου 2025 ημέρα Πέμπτη στον Υπουργό Εσωτερικών κο Θ. Λιβάνιο, ζητούν να διορθωθεί η παράλειψη που έγινε στις 8 Αυγούστου 2025 με το υπ' αριθμόν 71 / 2025 Προεδρικό Διάταγμα και να ανακηρυχθούν και τα χωριά τους, Μαχαιράς και Αγράμπελα, ως μαρτυρικά. 

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

https://www.dimosxiromerou.gr/nea

Ημερομηνία 23/10/2025

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
Τ.Κ.: 300 06
Τηλ: 2646360500
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ξηρομέρου, Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 

Ο Δήμος Ξηρομέρου στο 3ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση AGROWN 2025 με θέμα: "Η επόμενη γενιά του Αγροδιατροφικού Κλάδου".

 

agrown banner

 
Ημερομηνία 23/10/2025
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια της στοχευμένης επιλογής του για εξωστρέφεια και προβολή, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής για 3η συνεχόμενη χρονιά στο 3ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση AGROWN 2025 με θέμα: "Η επόμενη γενιά του Αγροδιατροφικού Κλάδου", που θα διεξαχθεί Παρασκευή και Σάββατο, 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο.
Προσκαλούμε όλους τους συνδημότες μας Ξηρομερίτες που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό Κλάδο, να συμμετέχουν στο συνέδριο, θα πάρουν επικαιροποιημένη γνώση, πληροφορίες για τις σύγχρονες εξελίξεις, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές, θα αποκομίσουν εμπειρίες, θα ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις με συναδέλφους τους από άλλες περιοχές, μπορούν να έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Το 3ο AGROWN 2025 με θέμα: «Η επόμενη γενιά του Αγροδιατροφικού Κλάδου», δίνει έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, που θα αναλάβει τα ηνία του κλάδου, με την εξιδεικευμένη γνώση, τα εργαλεία των νέων τεχνολογιών και το όραμα, ώστε να οδηγήσει το Αγροδιατροφικό Κλάδο σε ένα μέλλον βιώσιμο και αειφόρο.
Παράλληλα με το Συνέδριο, το AGROWN φιλοξενεί Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών αγροδιατροφής, εστιάζοντας στην ανάδειξη προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και γαστρονομικής αξίας, στην προώθηση startups και εταιρειών ψηφιακού μετασχηματισμού, στη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τις νέες τεχνολογίες.
 
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ 19.00- Η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Στέλιου Φούντα ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και άλλα διηγήματα

 


Ο Σύλλογος δασκάλων-νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και οι εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑκαι άλλα διηγήματα 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινιου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας)

Ομιλητές:

Μίλτος Ζαμπάρας-Αποσυνδέουν Έδεσσα – Γιαννιτσά, κρατούν δεμένα Αγρίνιο – Μεσολόγγι: η εγκατάλειψη ενός νομού



Αποσυνδέουν Έδεσσα – Γιαννιτσά, κρατούν δεμένα Αγρίνιο – Μεσολόγγι: η εγκατάλειψη ενός νομού


Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ντροπή;

Πόσο ακόμα θα μοιράζουν «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», λες και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας είναι αφελής και θαμπώνεται με ψεύτικες υποσχέσεις;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι δεν νοιάζονται για εμάς;

Ότι μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, εγκαταλειμμένους στη μοίρα μας;

Καθαρισμοί και χλωρίωση στον Βάρνακα. Προγραμματισμένη διακοπή νερού.

 

xloriosi dexamenon
Ημερομηνία, 23/10/2025
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Στην Κοινότητα Βάρνακα θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού Σαββάτο και Κυριακή, 25 & 26 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ετήσιες εργασίες καθαρισμού και υπερχλωρίωσης, για απολύμανση των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης.
Το νερό απαγορεύεται να καταναλωθεί τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση πότε το νερό θα είναι προς χρήση για πόση και μαγείρεμα.
Η υδροφόρα του Δήμου θα είναι διαθέσιμη για να παρέχει νερό στους κατοίκους του χωριού.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Μίλτος Ζαμπάρας προς Bουλευτές ΝΔ: «Τι να φταίει η Βουλή, τι να φταίνε οι εκπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι»

 


Μίλτος Ζαμπάρας προς Bουλευτές ΝΔ: «Τι να φταίει η Βουλή, τι να φταίνε οι εκπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι»


Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, ως εισηγητής στο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και στην τροπολογία της κυβέρνησης που επιχειρεί να απαγορεύσει συγκεντρώσεις στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αυτοψία σήμερα ξανά ,μετά την επίχωση ,στην καθίζηση στην Κοινότητα Φυτειών από το Γεωλόγο και από τους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ

 


Αυτοψία σήμερα ξανά ,μετά την επίχωση ,στην καθίζηση στην Κοινότητα Φυτειών , από το Γεωλόγο του ΕΑΓΜΕ ( ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ) καθώς και από τους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για τον έλεγχο των κατοικιών . Παρουσία των Αντιδημάρχων Δήμου Ξηρομέρου Γιάννη Φλωρόπουλο και Βασίλη Πολύζο

Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην αγροτική οδό «Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο» σε επιλεγμένες θέσεις .

Πηγή Σελίδα Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην αγροτική οδό «Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο» σε επιλεγμένες θέσεις .


 


.....................................................................................................................