Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ - ΒΑΛΟΣΤΡΑΤΟ(Βίντεο)

 


Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ - ΒΑΛΟΣΤΡΑΤΟ. Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των κοινοτήτων του κεντρικού Ξηρομέρου ( Μπαμπίνη , Μαχαιρά , Σκουρτού, Αγράμπελα, Πρόδρομος , Χρυσοβίτσα )

Έγινε πραγματικότητα .


Ο τελευταίος κτηνοτρόφος του χωριού | Η Ελλάδα που χάνεται(ΒΊΝΤΕΟ)

 

🎥 Ο Άνθρωπος που κρατά ζωντανό το Ηπειρώτικο χωριό στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου. Στα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου, στα Άνω Πεδινά Ιωαννίνων, γνωρίζουμε τον Κώστα — έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους της περιοχής. Μας μιλά με ειλικρίνεια για τη ζωή στα βουνά, τις δυσκολίες και τις χαρές της κτηνοτροφίας, τη σχέση του με τα ζώα, αλλά και για το πώς η αγάπη για τη φύση τον κρατά ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο. Ένα αληθινό πορτρέτο ανθρώπου της υπαίθρου που ζει με απλότητα, αξιοπρέπεια και βαθιά αγάπη για τη γη του. 📍 Άνω Πεδινά Ζαγορίου – Ήπειρος


Καθαρισμοί και χλωρίωση στη Σκουρτού. Προγραμματισμένη διακοπή νερού.

 

xloriosi dexamenon
Ημερομηνία, 20/10/2025
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Στην Κοινότητα Σκουρτούς θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού τη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ετήσιες εργασίες καθαρισμού και υπερχλωρίωσης, για απολύμανση των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης.
Το νερό απαγορεύεται να καταναλωθεί τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση πότε το νερό θα είναι προς χρήση για πόση και μαγείρεμα.
Η υδροφόρα του Δήμου θα είναι διαθέσιμη για να παρέχει νερό στους κατοίκους του χωριού.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ερώτηση Ζαμπάρα - Μεϊκόπουλου για τα ελλείμματα ασφαλούς λειτουργίας στο Αεροδρόμιο Ακτίου



Ερώτηση Ζαμπάρα - Μεϊκόπουλου για τα ελλείμματα ασφαλούς λειτουργίας στο Αεροδρόμιο Ακτίου


Κοινή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κατέθεσαν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας και ο Τομεάρχης Υποδομών& Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με την ανεπαρκή στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών στο Αεροδρόμιο Ακτίου, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ολιγωρία στη λήψη μέτρων.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ - Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας στις 21 Οκτωβρίου 1912: Ιστορικό Ορόσημο για την Ήπειρο

 


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας στις 21 Οκτωβρίου 1912: Ιστορικό Ορόσημο για την Ήπειρο

Η Πρέβεζα, πόλη στρατηγικής σημασίας στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, αποτέλεσε για αιώνες σημείο ενδιαφέροντος για όλες τις δυνάμεις της περιοχής. Κατά την Οθωμανική κυριαρχία, η πόλη γνώρισε περιορισμένη ανάπτυξη, αλλά οι κάτοικοί της διατήρησαν την ελληνική τους ταυτότητα μέσα από τη γλώσσα, τη θρησκεία και τα πολιτιστικά τους έθιμα.

.....................................................................................................................