O συμπατριώτης μας Γιάννης Μανίκας με καταγωγή από τη Σκουρτού Ξηρομέρου ,ο οποίος διαπρέπει στο χώρο της γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.
ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook Κων/να Τασούλη (Konstantina Tasouli) Δ/ντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου
Μια υπέροχη βραδιά περίμενε τα "Φλύαρα Γλαρόνια" μας της Δ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου χθες Σάββατο 24 Μαΐου στην παραμυθένια αυλή του Μουσείου Ιστορίας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο, όπου πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Παραμυθιού .
Έναν νέο Κληρικό απέκτησε η ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το Σάββατο 24 Μαΐου 2025. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, κατά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, χειροτόνησε στο βαθμό του Πρεσβυτέρου, τον Ιεροδιάκονο Κοσμά Παππά.
Κατά την ομιλία του προς τον νέο Πρεσβύτερο και τους πιστούς που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία αναφέρθηκε στην διδασκαλία περί της Ιερωσύνης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του οποίου το όνομα έλαβε ο νέος Κληρικός κατά την μοναχική του κουρά.
Ανήμερα της εορτής Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας 20-5-25 στην πλατεία του χωριού . Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Βάλτου - Ξηρομέρου - Ευρυτανίας « ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ» με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και απέσπασαν το χειροκρότημα από τους τους παρευρισκόμενους (Για την εορτή δείτε ΕΔΩ)
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης μίλησε στον ΔΥΤΙΚΑ FM και τη Δήμητρα Λαοπόδη για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του Φράγματος των Αχυρών .
Ο κ. Τριανταφυλλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και έχει προϋπολογισμό 12,4 εκ ευρώ... Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γ. Τριανταφυλλάκη στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη