Η γκλίτσα το παραδοσιακό μπαστούνι του τσοπάνη.


«…Είχα κάπα είχα κλίτσα, μ’ αγαπούσαν τα κορίτσια…»!!! 



Η γκλίτσα φτιάχνεται από ξύλο και αποτελεί το όργανο με το οποίο ο ποιμένας καθοδηγεί και επιβάλλει την τάξη στο κοπάδι του.
Η γκλίτσα υπάρχει ακόμη από την αρχαία εποχή καθώς ο Πάνας, ο προστάτης των κτηνοτρόφων, εμφανίζεται να κρατάει μια γκλίτσα, ενώ πάλι ο Ιησούς Χριστός κρατάει στα χέρια του μια γκλιτσα, που ως καλός ποιμένας θα βάλει στο σωστό δρόμο του Θεού τους ανθρώπους.
Ο τρόπος με τον οποίο έχει στολιστεί ή φτιαχτεί μια γκλίτσα δείχνει και την κοινωνική θέση του ανθρώπου που την κρατάει. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο κατασκευής ραμπών και ειδικών χώρων υγιεινής (wc) σε σχολικές μονάδες

 


ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο κατασκευής ραμπών και ειδικών χώρων υγιεινής (wc) σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία, με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ».

Τα σχολεία μας θα είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.Κάνουμε πράξη την συμπερίληψη με μικρά βήματα .

Τελευταία ανακοίνωση για ρυθμίσεις οφειλών με ευνοϊκούς όρους. Προθεσμία έως 31η Ιανουαρίου.

 

https://www.dimosxiromerou.gr/nea

Ημερομηνία 15-1-2025

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 5143/2024 ΦΕΚ 161/11-10-2024, ανακοινώνει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών ευάλωτων και μη οφειλετών. Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως την 31η.01.2025.
.....................................................................................................................