Μίλτος Ζαμπάρας: Πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι εκτός του επιδόματος που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός

 


Μίλτος Ζαμπάρας: Πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι εκτός του επιδόματος που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός 


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, από κοινού με 15 ακόμη βουλευτές, με αφορμή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τη χορήγηση επιδόματος στους συνταξιούχους.

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της ειδικής συνεδρίασης, τη Τρίτη 29 Απριλίου. Λογοδοσία 2ου διμήνου.


ds xiromeroy 2942942025

 
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028.
Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ
Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε.
 
------------------------
 
 
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
 

''Λογοδοσία'', ένας θεσμός απαξιωμένος από γεννησιμιού του !Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ



 Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στα πλαίσια του Δίμηνου Απολογισμού , διαπίστωσαν χωρίς αμφιβολία ότι ο θεσμός είναι πλήρως απαξιωμένος από την γέννησή του. Η αίσθηση που απεκόμιζε ο   πολίτης-θεατής ή ακροατής- είναι ότι επρόκειτο  για μια αναγκαστική διαδικασία χωρίς νόημα και ουσία, μια διαδικασία, που είχε τα χαρακτηριστικά της ''αγγαρείας'', την οποία, αναγκαστικά, Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Σύμβουλοι έπρεπε να φέρουν εις πέρας. Κιόλα αυτά τη στιγμή που η φιλοσοφία λειτουργίας του θεσμού είναι ο δημόσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής για τα ''έργα και τις ημέρες της'' και η δυνατότητα των πολιτών να πληροφορηθούν, προς τα που οδεύουν τα πράγματα, που απασχολούν το Δήμο και την Τοπική Κοινωνία.

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει συνεχής Αγώνας

 


Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει συνεχής Αγώνας

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 1η Μάη 2025

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, 139 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886. Τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δ.Σ. Ξηρομέρου στις 29 Απριλίου 2025

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δ.Σ. Ξηρομέρου στις 29 Απριλίου 2025

Για μια ακόμη χρονιά στο ίδιο έργο θεατές….

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) , συνάντηση Ξηρομεριτών και φίλων την Κυριακή 11 Μαϊου 2025 , ώρα 13:00 Με εκτίμηση Το Κεντρικό Συμβούλιο

 

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) , συνάντηση Ξηρομεριτών και φίλων την Κυριακή 11  Μαϊου 2025 , ώρα 13:00

Με εκτίμηση

Το Κεντρικό Συμβούλιο

Εκδήλωση Τιμητικής Βράβευσης καθηγητού Γεώργιου Μπαμπινιώτη από το Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας « Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός».

 


Το Ίδρυμα Πολιτισμού «Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός» στην προσπάθειά του να αναδείξει τη πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική παρακαταθήκη του τόπου, τιμά κάθε χρόνο διακεκριμένες προσωπικότητες που έλκουν την καταγωγή τους από την Αιτωλοακαρνανία και έχουν διακριθεί στο πεδίο της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και γενικότερα της κοινωνικής προσφοράς και του πολιτισμού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Φωτο ρετρό Αστακός 1969

 


Φωτο από το αρχείο μου Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 1969 δηλ 9 ετών (και επειδή ο σκοπός της προβολής είναι διπλός δηλ η αναφορά στην ιστορική μνήμη αλλά και να ευλογώ τα γένια μου εγώ είμαι ο τελευταίος πίσω αριστερά (λυκόπουλο)

Μίλτος Ζαμπάρας: Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή για την άμεση στήριξη των αγροτών της Σταμνάς



Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στη περιοχή Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας.

Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης - ΠΔ 129/2025 - Αντίκτυποι και Προβληματισμοί. Ήδη, έχει ξεκινήσει θεσμικά διάλογος με τα αρμόδια όργανά μας (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) και αναμένονται επόμενες ενέργειες.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Με μεγάλο προβληματισμό, ενημερωθήκαμε για το νέο Προεδρικό Διάταγμα 129/2025, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του.
Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, τα όρια των οικισμών καθορίζονται βάσει της κατάστασης που υπήρχε πριν τις 14.03.1983, ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 1337/1983.
Αυτό σημαίνει ότι ακίνητα που βρίσκονται εκτός των ορίων αυτών, ακόμα και αν ήταν οικοδομήσιμα μέχρι σήμερα, ενδέχεται να χαρακτηριστούν ως εκτός σχεδίου, περιορίζοντας σημαντικά τη δυνατότητα δόμησης.​ Ειδικότερα ,όπως αναφέρεται σε έγκυρα δημοσιεύματα ,προβλέπεται:

Κώστας Καρπέτας: Λογοδοσία χωρίς συζήτηση θεμάτων δεν είναι Λογοδοσία



 Kostas-Karpetas-1920x865.jpeg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/04/2025




Κώστας Καρπέτας: Λογοδοσία χωρίς συζήτηση θεμάτων δεν είναι Λογοδοσία


Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, στη σημερινή (29/4)  ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, άσκησε έντονη κριτική στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καρπέτας τόνισε ότι με τον νέο κανονισμό αφαιρείται ουσιαστικά από την Αντιπολίτευση το δικαίωμα κατάθεσης θεμάτων και επερωτήσεων, γεγονός που καταργεί τη δημοκρατική αντιπαράθεση και μετατρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ένα διακοσμητικό όργανο χωρίς πολιτική ουσία.

Ακολουθεί το πλήρες, επιμελημένο κείμενο της τοποθέτησής του:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εξαήμερη εκδρομή στην Ρώμη και την Φλωρεντία, με διοργανωτή τη Κοινότητα Αστακού.




Ημερομηνία 29-4-2025

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Κοινότητα Αστακού διοργανώνει εξαήμερη εκδρομή στην Ρώμη και στην Φλωρεντία, στις 1 Σεπτεμβρίου 2025.


  • Τιμή κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 610 Ευρώ

  • Διαφορά μονόκλινου(μόνο στα ξενοδοχεία) 210 Ευρώ

  • Επιβάρυνση Δίκλινης εσωτερικής καμπίνας 55 Ευρώ το άτομο (και για τις 2 θαλάσσιες διαδρομές)


Περισσότερες πληροφορίες: Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού κα Αρετή Γριτσίπη: 6970464135.

Σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ΚΡΑΛΛΗΣ CHAR-MA TRAVEL SERVICES.


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ


* Ακολουθούν το πρόγραμμα και πληροφορίες για την εκδρομή.

«Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης 2025» - Ένα μοναδικό αφιέρωμα για την επέτειο και τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

 




Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την πολύτιμη υποστήριξη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, παρουσιάζει το Σάββατο 3 Μαΐου και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας & Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, το μουσικό έργο της καταξιωμένης συνθέτριας Πηγής Λυκούδη «Ξύπνα! Η Ελλάδα κάνει Νεύμα», ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στον μεγάλο φιλέλληνα Λόρδο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον.

Ημερίδα: «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις των Πόλεων με Ψηφιακές Λύσεις: Από τη θεωρία στην πράξη»

 


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εταίρος στο έργο Metacities Excellence Hub στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διοργανώνει εξειδικευμένο εργαστήριο/ημερίδα με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις των Πόλεων με Ψηφιακές Λύσεις: Από τη θεωρία στην πράξη», την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 και ώρα 17.00-20.00, στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32, Πάτρα). 

Η ημερίδα απευθύνεται σε: 

Εκπαίδευση για γραμματέας ιατρείου



Εκπαίδευση για γραμματέας ιατρείου, βοηθός φυσικοθεραπευτής ή νοσηλευτής Ταχύρρυθμη πρακτική εξάσκηση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στην κινησιοθεραπεία ,φυσικοθεραπεία. πιλάτες (manipulation) ,ηλεκτρομασσάζ,ηλεκτροθεραπεια, ενεσιοθεραπεία, από ιατρικό φυσικοθεραπευτήριο Λ. Αλεξάνδρας – Γκύζη. 6-10 μμ.Αποστολή CV: nosos100 @ gmail.com,τηλ 6982059755

3η ημέρα του Συνεδρίου Ιστορίας του Ξηρομέρου "Περιβάλλον & Πολιτισμός".

 




Ημερομηνία 29/4/2025

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μια μαγευτική πολιτιστική διαδρομή στην καρδιά του Δήμου Ξηρομέρου, γεμάτη ιστορία, πνευματικότητα και φυσική ομορφιά!

Η περιπέτειά μας ξεκινά από τον γραφικό Αστακό, για να μας οδηγήσει αρχικά στο καταπράσινο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου και το γειτονικό Λιγοβίτσι. Εκεί, σε ένα τοπίο απαράμιλλης γαλήνης, στέκει επιβλητική η ιστορική Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα γυναικείο μοναστήρι με βαθιά πνευματική αύρα και μαγευτική θέα στις γαλάζιες λίμνες Οζερού και Αμβρακίας.

Εικόνες και αναμνήσεις : Γυμναστικές επιδείξεις στο Γυμνάσιο Αστακού (από το αρχείο του Χρήστου Μπόνη)

 


Γυμναστικές επιδείξεις στον Αστακό στο Γυμνάσιο --Ιούνιος 1970(από το αρχείο του Χρήστου Μπόνη)

Στρογγυλοβούνι: Βλάχικη πίτα στον ξυλόφουρνο | Μια Πίτα με Άρωμα Ελλάδας


Greek Village Life


ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ

 



Ν. Φαρμάκης: «Σημασία έχει η Αυτοδιοίκηση και η δυνατότητά της να προσφέρει στον πολίτη, να διευρύνει τη δημοκρατία, να ανοίγει δρόμους προς το μέλλον»

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Λαϊνάς- (καταγόταν από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου)

 


Οδύνη και βαθιά θλίψη προκαλεί στο Αγρίνιο η είδηση του θανάτου του Σταύρου Λαϊνά. Ο γνωστός βιολόγος-ιχθυολόγος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών .

Ο Σταύρος Λαϊνάς καταγόταν από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του πρωτογενή τομέα διατηρώντας γραφείο περιβαλλοντικών μελετών στο κέντρο του Αγρινίου.

Βάσανα Αγωνιστών ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (1793 - 1830). Αντιστράτηγος-Γράφει ο Νίκος Μήτσης

 C:\Users\User\Pictures\1826 1.jpg

Βάσανα  Αγωνιστών


 ΦΑΡΜΑΚΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ (1793 - 1830). Αντιστράτηγος


Ένα Σαββάτο αποβραδίς, ανήμερα Λαζάρου, πέρασα απ΄  τ΄Αντελικό κι από το Μεσολόγγι κι ακούω αντρίκεια κλάηματα, γυναίκεια μοιριολόγια, δεν κλαίνε για τον σκοτωμό  δεν κλαίνε για τον πόνο , κλαίνε που σώθκ(ι) παιδιά μου το ψωμί .

Ως γνωστόν οι οπλαρχηγοί και μικροκαπεταναίοι, οι απλοί μαχητές που απ’ την πρώτη στιγμή του ιερού ξεσηκωμού του 1821, τόλμησαν και βρέθηκαν σ’ όλα τα     μετερίζια του εθνικού χρέους, υπήρξαν αναρίθμητοι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες και αδιάψευστες πηγές στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (πιστοποιητικά στρατιωτικών εκδουλεύσεων, χειρόγραφα , εκδόσεις κ.λ.π. αρχειακά έγγραφα).

Ζωντανή μετάδοση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 29 Απριλίου 2025. Λογοδοσία 2ου διμήνου.

 

Live Streaming dimos xiromeroy 28102021 white
Ημερομηνία 27.4.2025
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (λογοδοσία 2ου διμήνου) της Τρίτης 29 Απριλίου, στις 07:00 μ.μ.
Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατηγορία ''ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ'', έχει προστεθεί η επιλογή ''Live μετάδοση''. Εκεί μπορούν όλοι οι πολίτες να μπουν ελεύθερα και να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Sites και Blogs να πάρουν τον σύνδεσμο ή τον κώδικα html, να τον επικολλήσουν στο δικό τους μέσο, ώστε να το αναμεταδώσουν και να το παρακολουθήσουν όσο πιο πολλοί πολίτες του Ξηρομέρου.
Με το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το βίντεο της συζήτησης θα είναι την ίδια στιγμή διαθέσιμο στο κανάλι στο YouTube του Δήμου Ξηρομέρου μαγνητοσκοπημένο, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι πολίτες που δεν μπόρεσαν ζωντανά.
Ο καλά και πλήρως ενημερωμένος πολίτης στα θέματα του Δήμου μας, είναι ζητούμενο και μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ: Η πραγματικότητα της συνεδρίασης για την ψήφιση του προϋπολογισμού στον Δήμο Ξηρομέρου

 


Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες, Χριστός Ανέστη! 

Μια παροιμία λέει: " κερατάς και δαρμένος ". 

Και επειδή η Δημοτική αρχή έχει μάθει να κουκωλώνει ότι δεν τη συμφέρει, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, οφείλω ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος να σας ενημερώσω και να σας πω την αλήθεια όπως κάνω μέχρι τώρα, έτσι θα κάνω και για τη συνεδρίαση που έγινε την Δευτέρα 21η Απριλίου 2025 με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: 3η ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς . (Επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο Μπαμπίνης)(φωτο)

 Στα πλαίσια του  Συνεδρίου με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά που διοργάνωσε ο Δήμος Ξηρομέρου   με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη και πραγματοποιήθηκε στον Αστακό Παρασκευή 25 Απριλίου και Σάββατο 26 Απριλίου. Σήμερα Κυριακή 27 Απριλίου  έγινε επίσκεψη  και στο λαογραφικό μουσείο Μπαμπίνης  και ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής του μουσείου Πέτρο Χρυσικό. 
Οι επισκέπτες μας γνώρισαν την ιστορία της Μπαμπίνης την πολιτιστική κληρονομιά και θαύμασαν από κοντά τη λαογραφία του χωριού μας γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου.
Μετά την επίσκεψη στο μουσείο  Μπαμπίνης συνέχισαν  επισκέψεις  σε πολιτιστική διαδρομή σε χωριά του Δήμου Ξηρομέρου  με χρήση του ενός από τα δύο mini bus που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξηρομέρου επί διοίκησης Τριανταφυλλάκη

ΠΑΣΧΑΛΙΝΈΣ ΕΙΚΌΝΕΣ ΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΖΕΡΒΟΥΛΗ

 

Με Πασχαλινές εικόνες της εικαστικού Σπυριδούλας  Ζερβούλη στολίστηκε η Πάλαιρος της ημέρες του Πάσχα
Δείτε φωτό 

Συνέντευξη της Εύας Δουζίνα, Προέδρου του Rauch Foundation και μέλους της ΑΚΤΑΙΑΣ στο Star ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πλαίσια του Delphi Economic Forum X

 

Πηγή: Σελίδα Facebook ΑΚΤΑΙΑΣ.

Συνέντευξη της Εύας Δουζίνα, Προέδρου του Rauch Foundation και μέλους της ΑΚΤΑΙΑΣ στο Star ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πλαίσια του Delphi Economic Forum X.
 Πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να επανεξετάσει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στην Πατρίδα μας.
 Οι θάλασσες και οι ακτές είναι η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της Ελλάδας μας, την οποία την έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.

ΑΣΤΑΚΟΣ : 2η ημέρα του 2μερου Συνεδρίου με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά .(φωτο)

Σήμερα Σάββατο 26.Απριλίου 2025 2η ημέρα του 2μερου Συνεδρίου με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δήμου Αστακού

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα εξής:

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Εκδήλωση μνήμης ολοκαυτώματος 8-5-2025

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρομικών Ξηρομέρου σας προσκαλεί να παραστείτε την Πέμπτη 08-05-2025 και ώρα 19:30 στην κεντρική πλατεία Προδρόμου Αιτωλοακαρνανίας, όπου διοργανώνουμε εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος του χωριού μας, το οποίο πυρπολήθηκε ολοσχερώς στις 8 Μαΐου 1943 από τον Ιταλικό στρατό κατοχής και πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε επίσημα ως Μαρτυρικό χωριό, μαζί με τα ομοιόπαθο χωριό Αγράμπελα, Μαχαιράς και Χρυσοβίτσα!!!
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΠΤΗΣ


.....................................................................................................................