Η κυρά Κούλα και το Παραδοσιακό Καφενείο της | Ένα Κρυμμένο Διαμάντι στην Ορεινή Ελλάδα

 

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής του 5ου διμήνου 2024.

 

Συνεδρίαση λογοδοσίας
https://www.dimosxiromerou.gr/nea
 
Αστακός 16/10/2024
Αρ. πρωτ.: 13311
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
1. Δήμαρχο Ξηρομέρου
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010), όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από τη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιείται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με αντικείμενο τις τρέχουσες υποθέσεις του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες σε ειδική δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.
Σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, σας καλούμε να προσέλθετε στις 30 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, όπου θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας (δια ζώσης) της Δημοτικής Αρχής για το 5ο δίμηνο του 2024.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων που το επιθυμούν, μπορούν να θέσουν θέμα προς συζήτηση έως και την 25η Οκτωβρίου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 02:00 μ.μ. στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (εγγράφως ή ηλεκτρονικά στο e-mail: panoreapantazi@yahoo.gr).
Σχετική η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών: 98 Α.Π.: 8182/26.01.2024 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ).
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Κατάλληλο για χρήση το νερό σε Φυτείες, Ρίβιο και Κουβαρά μετά τους προγραμματισμένους καθαρισμούς και την χλωρίωση.

 

xloriosi dexamenon
https://www.dimosxiromerou.gr/nea
 
Ημερομηνία, 16/10/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Για τις Κοινότητες Φυτειών, Ρίβιου και Κουβαρά σας ενημερώνουμε ότι μετά τον προγραμματισμένο καθαρισμό - υπερχλωρίωση και απολύμανση των δεξαμενών, τα επίπεδα χλωρίου έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά όρια, το νερό είναι κατάλληλο τόσο για πόσιμο όσο και για μαγείρεμα.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου

 


Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς, με στόχο τη συνεργασία για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών. 

Οι μετρήσεις ποιότητας του νερού αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου από 1/9/2019.

 

water analysis
 
Ημερομηνία 16.10.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής τον Σεπτέμβριο του 2019, δημιουργήθηκε στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου, ειδική ενότητα με τίτλο: ''ΝΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ''. Εκεί ξεκίνησαν εξ αρχής να δημοσιοποιούνται, για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ενότητα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου, γιατί είναι δικαίωμα των πολιτών να ξέρουν τι νερό πίνουν και υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει.
Μπορείτε λοιπόν να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου και να δείτε ποια είναι η ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης κάθε Κοινότητας του Δήμου Ξηρομέρου.
Σε όποιες Κοινότητες εντοπίζεται πρόβλημα, παρεμβαίνουμε άμεσα σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που μας δίνονται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και προβλέπονται από τομισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Συνεχώς αναρτώνται οι νέες μετρήσεις.
 
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 


Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών ενόψει της χειμερινής περιόδου 2024-2025, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024.

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΜΑΣΑΛΗΣ: Μπαμπίνη - Σχολείο και Εκκλησία (Ανασκόπηση)

 


Αναδημοσίευση από Μπαμπίνη ΙΝ BLOG( εδω) Κείμενο  του Χρήστου Β. Μασαλή


 Tο 1946 πήγα στο δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης βρήκα δάσκαλο τον Ιωάννη Φρέμη , που καταγόταν από τον Αστακό. Ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός.


Επιχειρηματική Διαδρομή Ιωαννίνων «Επιχειρin Ιωάννινα» του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 


Πώς συνδέεται η τοπική επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό; Ποιες είναι οι ιστορίες πίσω από παραδοσιακές επιχειρήσεις της πόλης; Ποιος είναι, άραγε, ο ρόλος που διαδραματίζει η επιχειρηματικότητα στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου και την εύρυθμη κοινωνική ζωή; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία απάντησε με επιτυχία η Επιχειρηματική Διαδρομή Ιωαννίνων με τίτλο «Επιχειρin Ιωάννινα», την οποία και διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Κατάλληλο για χρήση το νερό στη Μαχαιρά μετά τους προγραμματισμένους καθαρισμούς και την χλωρίωση.

 

xloriosi dexamenon
Ημερομηνία, 16/10/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Για την Κοινότητα Μαχαιράς σας ενημερώνουμε ότι μετά τον προγραμματισμένο καθαρισμό - υπερχλωρίωση και απολύμανση των δεξαμενών, τα επίπεδα χλωρίου έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά όρια, το νερό είναι κατάλληλο τόσο για πόσιμο όσο και για μαγείρεμα.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Προγραμματισμένοι καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών στο Καραϊσκάκη.

 

xloriosi dexamenon
Ημερομηνία, 16/10/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Στην Κοινότητα Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και υπερχλωρίωσης για απολύμανση των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης.
Το νερό απαγορεύεται να καταναλωθεί τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση πότε το νερό θα είναι προς χρήση για πόση και μαγείρεμα.
Η υδροφόρα του Δήμου θα είναι διαθέσιμη για να παρέχει νερό στους κατοίκους του χωριού.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
.....................................................................................................................