Χωριάτικη Κολοκυθόπιτα στον Ξυλόφουρνο | Στην Καρδιά της Παράδοσης


Μίλτος Ζαμπάρας: Τι μας είπε ο κ. Σκυλακάκης από τον Έβρο;

 


Ο κ. Σκυλακάκης από τον Έβρο μας ενημέρωσε για την κατάσταση δύο χρόνια μετά τις πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές στη Δαδιά και έναν χρόνο μετά τις ακόμα μεγαλύτερες. Μας είπε, πως τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και ίσως ξεκινήσουν περίπου στα τέλη του 2024! Προφανώς, απαιτήθηκαν ατελείωτες διαβουλεύσεις με τον ανάδοχο.

Συγχαρητήρια Επιστολή Δημάρχου Ξηρομέρου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.



 Συγχαρητήρια Επιστολή Δημάρχου Ξηρομέρου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.


Ημερομηνία 4/10/2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Επιφάνιε, επιτρέψτε μου, ευσεβώς και εγκαρδίως να Σας συγχαρώ για την εκλογή στο αξίωμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Άγιε Δέσποτα, η‭ ‬εκκλησιαστή‭‬‭ ‬Σας βιωτή αποτελεί εχέγγυον της κατά Θεόν επιτυχίας.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία στο δημιουργικό και θεάρεστο έργο Σας.

Άξιος!!!


Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου


Ιωάννης Λεων. Τριανταφυλλάκης


Επιτόπια αυτοψία στον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Φοιτιών, από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

 

 
Ημερομηνία 4/10/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία στον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Φοιτιών, από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας με επικεφαλής την Προϊστάμενη της Εφορείας, κα Σαράντη Φωτεινή, συνοδευόμενη από την αρχαιολόγο, κα Τσαντίλα Βασιλική και τον αρχαιοφύλακα, κο Μπόνη Κωνσταντίνο, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Ξηρομέρου κου Τριανταφυλλάκη Ιωάννη.
Παρών ήταν και ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ, κος Μπαρμπαρούσης Γεώργιος. Το κλιμάκιο συνόδευσε και φωτογράφισε ο συντάκτης του blog «ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ», κος Μπενέκος Σπυρίδων.
Οι Αρχαίες Φοιτίες αποτελούσαν σημαντική πόλη της Ακαρνανίας και ήταν μέλος της Ακαρνανικής Συμπολιτείας.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Σύσκεψη στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για τις αποκαταστάσεις κτηνοτρόφων

 



Σύσκεψη με αντικείμενο τις αποζημιώσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους από την πανώλη των αιγοπροβάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στρατάκου, έπειτα από πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαχών Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη και Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, παρουσία και του Βοηθού Περιφερειάρχη, Γιώργου Κοντογιάννη.


Ευχές του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο νέο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Επιφάνιο

 

ΦΩΤΟ.Romfea.gr


Τις ευχές του προς το νέο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Επιφάνιο εξέφρασε

μέσω επιστολής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο νέος Μητροπολίτης, έλκει την καταγωγή του από την Αιτωλοακαρνανία και έχει

υπηρετήσει επί σειρά ετών το ποίμνιο της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς

και την Ιερή Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στην ευχετήρια επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Επιφάνιε, 

Το άγγελμα της εκλογής σας στη θέση του Ποιμενάρχη Μαντινείας και Κυνουρίας, μας

χαροποίησε ιδιαίτερα και με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ υγεία και

δύναμη για την ευόδωση του έργου σας, προς όφελος της πνευματικής και κοινωνικής

προόδου του ποιμνίου σας.

Το κύρος, το ήθος και η αξιοσύνη σας, η πολυετής θεάρεστη διακονία και η διαρκής

προσφορά σας στην Εκκλησία της Ελλάδας εγγυώνται την επιτυχή επιτέλεση της σπουδαίας

αποστολής που αναλαμβάνετε».

Εις πολλά έτη, Δέσποτα!

Πράσινοι-Οικολογία: Ευζωία για τα ζώα, φρένο στην εντατική κτηνοτροφία

 


Όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση, τονίζουν οι Πράσινοι -Οικολογία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Και ζητούν να μπει φρένο στην εντατική, βιομηχανική κτηνοτροφία, γιατί είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το κλίμα, το περιβάλλον και την ευζωία των ζώων.


Οι Πράσινοι -Οικολογία υποστηρίζουν τη μεταχείριση των ζώων με τον σεβασμό που αντιστοιχεί σε ένα ζώντα οργανισμό. Επιπλέον, ενθαρρύνουν μια περιβαλλοντικά, ανθρωπιστικά και ηθικά υπεύθυνη διατροφή, είτε αυτή διέπεται από τις αρχές της ecotarian διατροφής είτε από αυτές της χορτοφαγίας.
Η σημερινή υπερκατανάλωση κρέατος επιβαρύνει ιδιαίτερα σοβαρά και τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό χρειάζονται σταθερά βήματα για έξοδο από την εντατική εκτροφή με μείωση 50% στην κατανάλωση κρέατος μέχρι το 2030, μέσα από πολιτικές που ενθαρρύνουν μια περιβαλλοντικά, ανθρωπιστικά και ηθικά υπεύθυνη διατροφή, με αποδεκτά πρότυπα τόσο την παραδοσιακή μεσογειακή δίαιτα όσο και τη χορτοφαγία.
Οι Πράσινοι -Οικολογία προτείνουν μεταφορά των επιδοτήσεων της εντατικής κτηνοτροφίας σε βιολογική γεωργία και σε γεωργία χαμηλών εισροών. Ζητούν ενσωμάτωση του πραγματικού κόστους των ζωικών προϊόντων στις τιμές τους, με παράλληλη σημαντική ελάφρυνση όσων φυτικών τροφίμων είναι συμβατά με τη μεσογειακή διατροφή, ώστε να μην πέσει όλο το βάρος στους οικονομικά ασθενέστερους. Σημαντικό είναι να δοθεί βάρος και στη διατροφική ανεξαρτησία της Ελλάδας και της Ε.Ε., με προτεραιότητα στις χρήσεις των σιτηρών για ανθρώπινη διατροφή.
Οι Πράσινοι -Οικολογία ζητούν ένα πλαίσιο αποτελεσματικότερης προστασίας για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς και στήριξη των Δήμων:

Ο Φωκιών Ζαΐμης παραβρέθηκε στους πανελλήνιους αεραθλητικούς αγώνες γενικής αεροπορίας

 



Στους πανελλήνιους αεραθλητικούς αγώνες γενικής αεροπορίας που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο) και την Αερολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Η «αριστεία» της κυβέρνησης τα έκανε θάλασσα με την πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους εκπαιδευτικούς



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κατέθεσαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας και άλλοι 21 βουλευτές, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.

Μεταβολή του καιρού με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα απο απογευματινές ώρες της Παρασκευής 4/10

 

horis titlo 2
 
Ημερομηνία, 4.10.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ενημερώνουμε και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου, ότι εκδόθηκε χθες Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το οποίο έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Για την περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου αφορά κυρίως απογευματινές ώρες της Παρασκευής 4/10 έως απογευματινές ώρες του Σαββάτου 5/10.
 
Συγκεκριμένα:
.....................................................................................................................