Παρουσίαση βιβλίουτου καθηγητή - Ιστορικού Γεωργίου Φερεντίνου για την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδος - Δελτίο τύπου

 





Χωρίς τίτλο

Πατησίων 5 Ομόνοια-Αθήνα ΤΚ 10431  τηλ. 6977429865

www.aitoloakarnania.com.gr/ Mail: info@aitoloakarnania.com.gr

  Σε μια οργανωμένη και λιτή εκδήλωση, στην Αθήνα , έγινε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, η παρουσίαση του τρίτομου έργου του καθηγητή - Ιστορικού Γεωργίου Φερεντίνου για την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδος 1920 – 1950. (5ος, 6ος, 7ος) Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων, αίθουσα Αντώνης Τρίτσης. Η Εκδήλωση οργανώθηκε από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)  


Το έργο παρουσιάζει τα γεγονότα από τον Απρίλιο του 1939 μέχρι τον Οκτώβριο του 1940(5ος τόμος), τα γεγονότα του πολέμου με την Ιταλία(6ος τόμος) και τα γεγονότα από το θάνατο του Ιωάννη Μεταξά μέχρι την κατάληψη της Ελλάδας από τις δυνάμεις του άξονα(7ος τόμος). «Και όλα αυτά τεκμηριωμένα δι΄αδιάσειστων στοιχείων εκδεδομένων και ανεκδότων. 

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα της ΑΚΤΑΙΑΣ.

 

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα της ΑΚΤΑΙΑΣ.

Η ιστοσελίδα της Ακταίας έχει δημοσιευτεί στην διεύθυνση https://aktaia.org/

Η Ακταία είναι μια πανελλήνια συμμαχία που αποτελείται από ομάδες πολιτών, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επιστήμονες και άτομα από περισσότερες από 20 κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Με βάση αποδεικτικά και επιστημονικά στοιχεία, εναντιωνόμαστε στη δραστική πρόταση για επέκταση των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών κατά 24 φορές στις ακτές μας.

Όχι στις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες! Ναι στις ζωντανές θάλασσες και κοινότητες!


-- 
AKTAIA

Πανελλήνιο Δίκτυο για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες

The Panhellenic Alliance for the Protection of the Marine Environment from Aquaculture

URL: aktaia.org

Για να μάθετε περισσότερα ή να γίνετε μέλος της Aktaia, στείλτε email: info@aktaia.org

To learn more or join Aktaia, please email: info@aktaia.org


Στη Βουλή φέρνει ο Μίλτος Ζαμπάρας το Θέμα των θαλάσσιων ανεμογεννητριών στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου

 


Στη Βουλή των Ελλήνων φέρνει το ζήτημα της εγκατάστασης θαλάσσιων ανεμογεννητριών (από το Αντίρριο ως τις εκβολές του Ευήνου) στην περιοχή του Πατραϊκού ο Μίλτος Ζαμπάρας. Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σηκώνει ψηλά το ζήτημα φέρνοντας το θέμα στη Βουλή τη Δευτέρα 30/9 στις 16:30, με Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κο Σκυλακάκη. Ο Βουλευτής επισημαίνει:




«Στον Πατραϊκό κόλπο (από το Αντίρριο ως τις εκβολές του Ευήνου) σχεδιάζεται η εγκατάσταση θαλάσσιων ανεμογεννητριών, χωρίς να υπάρχει κανένας ολοκληρωμένος θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός ΑΠΕ. Αυτή η κίνηση αποδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο πως στη χώρα μας η “πράσινη ανάπτυξη” δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κενό σύνθημα».

Στην Ελλάδα βλέπουμε σήμερα ένα θλιβερό σκηνικό απόλυτης ασυδοσίας, όπου οι ΑΠΕ χωροθετούνται με όρους που βλάπτουν τις τοπικές κοινωνίες και καταστρέφουν τις οικονομικές δραστηριότητες και το φυσικό περιβάλλον.

Αυτό που συμβαίνει στον Πατραϊκό δεν είναι πράσινη ανάπτυξη. Είναι μια εκμετάλλευση της πράσινης ατζέντας προς όφελος λίγων και σίγουρα δεν εξυπηρετεί ούτε την ενεργειακή δικαιοσύνη, ούτε την ενεργειακή δημοκρατία. Η κυβέρνηση, αντί να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, αφήνει την κατάσταση να εκτροχιάζεται εις βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος”.

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε σε αυτές τις πρακτικές. Να απαιτήσουμε έναν σωστό και δίκαιο σχεδιασμό, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τα μεγάλα συμφέροντα. Καλούμε όλους τους πολίτες να πάρουν θέση, να υψώσουν τη φωνή τους και να προστατεύσουν το φυσικό μας πλούτο.

Ο Πατραϊκός κόλπος είναι το τελευταίο παράδειγμα μιας καταστροφικής πολιτικής που δεν σέβεται ούτε το περιβάλλον ούτε τους πολίτες. Αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το μονοπάτι, θα δούμε και άλλες περιοχές της Ελλάδας να θυσιάζονται στον βωμό μιας ψευδοπράσινης ανάπτυξης, που υπονομεύει τόσο το περιβάλλον όσο και την κοινωνική συνοχή.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την ασυδοσία. Οι πολίτες έχουν φωνή και δύναμη. Η ενεργειακή μετάβαση δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος του φυσικού μας πλούτου και της ποιότητας ζωής μας. Ας αντισταθούμε στη λογική της “ανάπτυξης με κάθε κόστος”. Ας αγωνιστούμε για μια δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, που θα βάζει στο κέντρο της τον άνθρωπο και τη φύση.

Προγραμματισμένοι καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών σε Μαχαιρά και Πρόδρομο.

 

https://www.dimosxiromerou.gr/nea

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Στην Κοινότητα Μαχαιρά θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και υπερχλωρίωσης για απολύμανση των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης.
Στην Κοινότητα Προδρόμου θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και υπερχλωρίωσης για απολύμανση των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης.
Το νερό απαγορεύεται να καταναλωθεί τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση πότε το νερό θα είναι προς χρήση για πόση και μαγείρεμα.
Η υδροφόρα του Δήμου θα είναι διαθέσιμη για να παρέχει νερό στους κατοίκους των χωριών.
Θα ακολουθήσουν και νέες ανακοινώσεις και για τις υπόλοιπες κοινότητες εντός του Οκτωβρίου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
.....................................................................................................................