ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ca ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
 
Αστακός 13-3-2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινωφελής Επιχείρηση, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονα νοσήματα στην κοινότητα. Ca παχέως εντέρου. Νεότερα δεδομένα. Προληπτικός έλεγχος - αντιμετώπιση Ca παχεως εντέρου», με ομιλητή:
  • Μαργώνη Ευάγγελο, MD, MSc (pelvic surgery) - Χειρουργός – Λαπαροσκόπος - Επ. συνεργάτης Ασκληπιείου Λάρισα.
 
Σάββατο 18 Μαρτίου 6:30 μ.μ.,
στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο στον Αστακό
 
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν ερωτήσεις- συζήτηση κοινού και θα υπάρξει η δυνατότητα ατομικών ερωτήσεων.
Συντονίζει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκης – Ιατρός.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ-Παραδοσιακό λαχανόψωμο Αγράφων(βίντεο)

 

Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου.

 

 
Αστακός, 17/3/2023
Αριθ. πρωτ.: 3064
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε Τακτική Δημόσια συνεδρίαση, δια ζώσης, την 21η Μαρτίου 2023, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 07:30 μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ : Επετειακές εκδηλώσεις 17 Μαρτίου 1821(φωτο -βίντεο)

 




Σαν σήμερα 17 Μαρτίου 1821.Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας.
Με κάθε λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα πραγματοποιούνται σήμερα στην Αρεόπολη η επετειακές εκδηλώσεις της  17ης Μαρτίου 1821(φωτο -βίντεο)

Ενημέρωση για προσπάθεια εξαπάτησης σε βάρος πολίτη συναλλασσόμενου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, για απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος πολίτη, συναλλασσόμενου μαζί της.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι επικοινώνησαν με τον πολίτη και προσποιούμενοι υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, του ανέφεραν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής στο όνομά του αλλά προκειμένου να λάβει τα χρήματα θα πρέπει να υποβάλλει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του σε υπερσύνδεσμο (link) που του έστειλαν σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό του τηλέφωνο.

Επικαιροποιημένα αποτελέσματα για 1.689 δικαιούχους του προγράμματος «Νέων Γεωργών», συνολικής δημόσιας δαπάνης 63.180.000 ευρώ


Στην υπογραφή απόφασης προχώρησε οΕντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, για την έκδοση επικαιροποιημένων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν:

Σπήλιος Λιβανός : Προκηρύσσονται εννέα θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

       


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 

                                                     Αθήνα, 17/03/2023

 

Σπήλιος Λιβανός : Προκηρύσσονται εννέα θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου 

 

Την προκήρυξη εννέα θέσεων μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου ανακοίνωσε ο π. Υπουργός & Βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σε νέα  συνάντησή του  στο Αγρίνιο με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Αιτωλοακαρνανίας.

 

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Επανάσταση του 1821. Μπαμπινιώτες πεσόντες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης

 


Από το χρονικό του Τζούβαλη

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα σε νεοελληνική έκδοση από το χρονικό του Τζούβαλη που αναφέρονται κυρίως σε πεσόντες Μπαμπινιώτες κατά την Επανάσταση του 1821. 

Το χρονικό εκδόθηκε για πρώτη φορά από το ''Παρόν της Επαρχίας'' του Γ.Δ.Παπαδημητρίου το 1963

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821

Η Μπαμπίνη ήτανε ορδί στ΄ν επανάσταση δυο χρόνια κ΄είχε πολλά χαμένα παιδιά κ΄έδωσε τ΄βιός τ΄ς στον αγώνα,

Στό γιουρούσι στο Μεσολόγγι πάει* το παιδί τ΄ Πίπη Κυριαζή ο Θοδωράκης κι τ΄Πέτρου Μπαμπινιώτη ο Μήτσος....κι ο Νάσος Γατσής με λάβωμα πάει στο Πλάτανο στα Κράβαρα, ήτανε με Γρίβα κι Δημοτσέλιο. Ο Τάκης τ΄Ηλία Μασσαλή πάει με το Γρίβα στ΄Αγγελόκαστρο κι ο Πάνος τ΄Γιάννη Βλαχάκη πάει στ΄ν αρχή τ΄πολέμ΄ στ΄ Βόνιτσα , ήτανε παρέα με τ΄ς Κατσικογιανναίους.

Τ΄Παπανικολάκη το παιδί ο Χρίστος πήγε στον εξόριστο  Καραΐσκάκη στο Λιγοβίτσι κι πάει στο μοναστήρ΄τ΄ς Βράχας στο Καρπενήσι...Ο Νίκος τ΄Παναγή Θανασούλα κι τ΄ Γιώργ΄Τοντ΄ ο Σπύρος  πήγαν στο ορδί τ΄Καραΐσκάκη στο Δραγαμέστρο κι πάνε στο Άσπρο (Αχελώο) την ίδια χρονιά με το Χρήστο Παπά. Το παιδί τ΄Λάκια Κολώνια ο Πάνος πάει  κοντά  στ΄ν Αθήνα, ήτανε με το Σουλτάνη.

Το μοναχοπαίδι τ΄Ανδρέα Τσακαλογιάννη ο Αλέκος, το παιδί τ΄Νίδα Τζαδήμα, ο Κώτσος κι το παιδί τ΄Τόλια Κοτσηλήρ΄ ο Πάνος πάνε στ΄ Μαχαλά, καθώς και το παιδί τ΄Γιώργ΄Μπιτσώρ΄ ο Αχιλλέας.Ο Τάκης Μακρυνιώτ΄ς , ο Παναγής τ΄Αντρέα Σταμουλακατ΄ κι ο θόδωρος τ΄Νίκ΄Ζαρκαδούλα πήγαν στο Βραχώρι, ήτανε με το Γρίβα στ΄ν αρχή τ΄πολέμ΄.Στο κάλεσμα τ΄πρίγκιπα στο Λιγιβίτσι πήγε τ΄Νίκ΄Ηγούμεν΄ ο Παύλος κι τ ΄Στάθη Πορδούλη ο Σταύρος πάει στ΄Κλείσοβα , ήτανε με το Τζαβέλα κι ο Παύλος με λάβωμα πάει εδώ.Πολύ δουλειά έκαναν στ΄ν επανάστασ΄ τα μοναστήρια τ΄ς Πόρτας..., το Λιγιβίτσ΄ κι τ΄ς Ρόμβης, αυτά πρέπει να προσθνάει ο κόσμος πάντοτε.

Αυτά τα γράφω για να χ΄νε ψηλά το κεφάλι τα παιδιά π΄θα γεννηθούν .Αν αδίκησα κανένα  χωριανό μ΄ αυτά π΄γράφω να με σχωρέσ΄.

Δημήτριος Τζούβαλης

Θεριστής 1829

Σημείωση: * Πάει σημαίνει σκοτώθηκε. Ακόμα στο Μεσολόγγι πιάστηκε αιχμάλωτος  ο Πέτρος Μπαμπινιώτης και η νύφη του και πέθαναν στην αιχμαλωσία από τις κακουχίες.

Έρευνα:Μ.Γ


O Mύτικας το 1936 απέκτησε πολεοδομικό σχέδιο για να γίνει κώμη, και σχεδόν έναν αιώνα(!) μετά παραμένει ένα γραφικό(;) χωριό. Έτσι θα παραμείνει αν δεν εφαρμοσθεί το ισχύον σχέδιο πόλης με διάνοιξη όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Του Γιώργου Πουρνάρα.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Ο Μύτικας, ένας σχετικά νέος οικισμός αφού έχει ηλικία 2 αιώνων περίπου, από το 1830 αναπτύχτηκε ραγδαία λόγω κυρίως του παράλιου χαρακτήρα του, και κατέστη εμπορικό και διοικητικό κέντρο του τότε Δήμου Σολλίου και Καρνίων (Αλυζία - Κάλαμος - Καστός).
Το 1936 (πριν 86 χρόνια !) με το Β.Δ 15/29 ΙΟΥΛΙΟΥ/ 311Α/1936 απέκτησε πολεοδομικό - ρυμοτομικό σχέδιο. Δηλαδή, με νόμο ορίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι (δρόμοι, πλατείες κ.λπ) του οικισμού, καθώς και οι όροι δόμησης για την οικοδόμηση των δημιουργουμένων οικοπέδων, ώστε ο νέος οικισμός να διαμορφωθεί με κανόνες σαν κωμόπολη και να τεθεί από τότε το πλαίσιο ανάπτυξης του.


Το σχέδιο πόλης Μύτικα του 1936.

Ένας μικρός οικισμός λοιπόν, απέκτησε σχέδιο πόλης, πολύ πριν από άλλους μεγαλύτερους οικισμούς του νομού μας.
Δυστυχώς όμως στην πορεία των χρόνων, ενώ θα έπρεπε να υλοποιηθεί το ισχύον σχέδιο πόλης, με εφαρμογή και διάνοιξη όλων των προβλεπόμενων από αυτό κοινόχρηστων χώρων, ώστε να λάβει τη μορφή κώμης, από αβελτηρία και μυωπική λογική των ιθυνόντων, παρέμεινε το χωριό με τον ένα δρόμο, το λεγόμενο παζάρι (ο σημερινός λεγόμενος πεζόδρομος).
Μόνον μετά το 1980, κάτω από την πίεση οικοδόμησης των ρυμοτομούμενων οικοπέδων του σχεδίου, δόθηκαν σε κοινή χρήση από τους ιδιοκτήτες τα προβλεπόμενα κοινόχρηστα τμήματα, ώστε να οικοδομούνται τα οικόπεδα, και έτσι σιγά - σιγά διανοιχτήκαν οι 2 παράλληλες του πεζόδρομου οδοί του σχεδίου, που ξεκινούν πίσω από την εκκλησία και φτάνουν μέχρι την πλατεία του παλιού Δημοτικού Σχολείου.
Επίσης, στην πορεία διανοίχτηκε και τμήμα της περιμετρικής οδού, στο τμήμα της από την εκκλησία μέχρι το Συμβολαιογραφείο κ. Νταή.
Το υπόλοιπο μέρος όμως του σχεδίου παραμένει αδιαμόρφωτο και αδιάνοικτο, όπως ήταν το 1936.
Βασικοί άξονες και οδοί του σχεδίου, όπως π.χ. η περιμετρική οδός από την Β. Δυτική είσοδο του οικισμού (οικία Τάκη Παλμπά), μέχρι το Συμβολαιογραφείο κ. Νταή και από εκεί στο λιμάνι, ανάμεσα στα σπίτια των αφών Νίκου Βουλιέρη (Κολάρμπου) και Πάνου Μπουλιέρη, παραμένουν αδιάνοικτες ή αδιαμόρφωτες.

Οι αδιάνοικτες ή αδιαμόρφωτες οδοί του σχεδίου πόλης Μύτικα.

Παράλληλα, στην πορεία των χρόνων, κάποιες οδοί που είναι ημιδιανοιγμένες, δόθηκαν σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφικές πράξεις για να οικοδομηθούν τα προ αυτών οικόπεδα, καταλείφθηκαν με παράνομες περιφράξεις από τους όμορους ιδιοκτήτες, χωρίς καμία αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές.
Συμπερασματικά λοιπόν προκύπτει ότι, ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου είναι αδιαμόρφωτο επί του εδάφους, και όπου είναι διαμορφωμένο – διανοιγμένο, προκύπτουν και εκεί θέματα καταπάτησης των κοινόχρηστων χώρων από αυθαιρετούντες ιδιοκτήτες.
Σημειώνω εδώ ότι, αν δεν υπήρχε στην επέκταση του σχεδίου του 1936, το σχέδιο πόλης για τη μεταφορά του οικισμού Παναγούλας, που υλοποιήθηκε από 1986 και μετά, αφού προηγήθηκε απαλλοτρίωση του χώρου, ο Μύτικας θα ασφυκτιούσε λόγω έλλειψης διαμορφωμένων κοινόχρηστων χώρων.
Με την υλοποίηση του σχεδίου της Παναγούλας, δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα στην επέκταση του σχεδίου του 1936 και, παρά την έλλειψη ορθής και λειτουργικής διασύνδεσης των 2 σχεδίων, αποκτήθηκαν επαρκείς κοινόχρηστοι χώροι για το σύνολο του οικισμού, απαραίτητοι για την κατασκευή Λυκείου, Δημοτικού, Κέντρου Υγείας, Γηπέδου κ.λπ, τα οποία και έγιναν, έστω καθυστερημένα.
Παράλληλα, με την σύνδεση του νέου σχεδίου της Παναγούλας με τον επαρχιακό δρόμο Μύτικα – Αστακού, έγινε δυνατή η είσοδος – έξοδος στον ενιαίο οικισμό από μια δεύτερη θέση, με συντομότερη πρόσβαση στον Ανατολικό τομέα του οικισμού, το λιμάνι κ.λπ, χωρίς όχληση του πυκνοδομημένου παλιού οικισμού Μύτικα.
Δυστυχώς όμως, και στο απαλλοτριωμένο αυτό τμήμα του οικισμού Παναγούλας, δεν υλοποιήθηκαν επί του εδάφους από το 1986 μέχρι σήμερα, τρεις βασικοί περιβάλλοντες του σχεδίου Παναγούλας δρόμοι: Ένας δρόμος – απαλλοτριωμένος επαναλαμβάνω – που ξεκινάνει πίσω από τα Σκαρογιαννέικα - Βασιλακέικα σπίτια στον κάτω Μύτικα (Ανατολικά) και εκτείνεται, σε παράλληλη απόσταση 50 μ. από τη στενή παραλιακή οδό και σε μήκος 230 μ. περίπου παράλληλα στην ακτή, φθάνοντας μέχρι πίσω από το νέο Κέντρο Υγείας, όπου διασταυρώνεται με το παλιό σχέδιο πόλης (την περιμετρική οδό). Στο σημείο αυτό, η οδός κάμπτεται κάθετα και συνεχίζει προς Βορρά, εφαπτόμενη του οικόπεδου του νέου Κ.Υ, του Λυκείου, του νέου Δημοτικού Σχολείου, και έχοντας συνολικό μήκος 320 μ., διασταυρώνεται προς Βορρά με άλλη απαλλοτριωμένη περιμετρική οδό του σχεδίου πόλης Παναγούλας, που ξεκινά πίσω από την Εκκλησία και φθάνει μέχρι το γήπεδο και στη συνέχεια φθίνει στο δρόμο που οδηγεί προς την Ανατολική έξοδο του οικισμού της Παναγούλας, προς την επαρχιακή οδό Μύτικα - Αστακού.

Οι 3 αυτές απαλλοτριωμένες οδοί του σχεδίου πόλης Παναγούλας, που φαίνονται υπογραμμισμένες με κίτρινα στοιχεία.

Το πλάτος αυτών των 3 περιμετρικών οδών είναι 10 έως 12 μ., και στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι εντελώς αδιαμόρφωτοι. Όλα αυτά τα χρόνια παρέμειναν αδιαμόρφωτοι, παρότι απαλλοτριωμένοι και πληρωμένοι με δημόσιο χρήμα.
Φυσικά οι άρχοντες μας δεν θέλησαν να διαταράξουν τις υφιστάμενες ισορροπίες, κλείνοντας το μάτι σε κάποιους πονηρούς καταπατητές. Και ας είναι εντελώς απαραίτητη η διαμόρφωση αυτών, των πληρωμένων με δημόσιο χρήμα επαναλαμβάνω, περιμετρικών οδών, αφού με την απόδοση τους στους πολίτες, η λειτουργία του οικισμού θα αλλάξει και θα βελτιωθεί ριζικά.
Ας σκεφτούμε πόσο εύκολα και χωρίς όχληση του ιστορικού κέντρου θα μπορεί κάποιος να εισέρθει στον οικισμό, είτε από την Δυτική είτε από την Ανατολική είσοδο, και να φθάσει εύκολα π.χ. στο λιμάνι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την έξοδο.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διάνοιξη και διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων και των 2 σχεδίων – Μύτικα και Παναγούλας. Δεν είναι δυνατόν έναν σχεδόν αιώνα μετά την έγκριση του σχεδίου πόλης ο οικισμός να παραμένει ένα χωριό, με ημιδιανοιγμένους και αδιαμόρφωτους δρόμους, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς χώρους στάθμευσης κλπ. Ο Μύτικας μπορεί λόγω της μορφολογίας του εδάφους (επίπεδο) να καταστεί ένας οικισμός πρότυπο και να λειτουργήσει φιλικά και οικολογικά για τους ντόπιους, αλλά και για τους επισκέπτες.
Τα μεγάλα λόγια περί τουριστικής ανάπτυξης γενικά, είναι κενά περιεχομένου, αν ο βασικός παράλιος οικισμός είναι εντελώς ανοργάνωτος, παρότι μπορεί να γίνει οικισμός πρότυπο που θα ρυμουλκήσει, μαζί με άλλες παρεμβάσεις βέβαια (μαρίνα, βιολογικός, παραλιακή οδός προς Παλιόβαρκα κλπ), ολόκληρη την Αλυζία στην σταδιακή τουριστική ανάπτυξη. Γιατί, η μυωπική αντίληψη που κάποιοι διακινούν (πολιτικάντηδες παλιάς κοπής) ότι τάχα «πάλι με το Μύτικα ασχολείστε», αδυνατεί να αντιληφτεί ότι η Αλυζία είναι μια ενιαία ανοιχτή πόλη, με κοινά συμφέροντα. Αν ο Μύτικας αναπτυχτεί και δέχεται περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες, αυτοί θα ανακαλύψουν και την Κανδήλα, το Βάρνακα, την Παναγούλα και το Αρχοντοχώρι και θα τονώσουν την τοπική οικονομία της Αλυζίας συνολικά.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει συστηματικά, με σχέδιο και με συνεχή προσπάθεια, να επιδιώξει και να εφαρμόσει το ισχύον σχέδιο πόλης. Πρέπει να μπει ως κεντρικός στόχος, οι πόροι μπορούν να εξευρεθούν από σχετικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΣΒΑΚ π.χ.), αρκεί βέβαια οι κοινόχρηστοι χώροι να διανοιχτούν.
Αν υπάρξει βούληση, και ικανότητα βέβαια, ο Μύτικας μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη μικρή κωμόπολη, φιλική στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της. Διαφορετικά, αν συνεχιστεί αυτός ο ράθυμος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, θα συμπληρωθεί και ονομαστικά ένας αιώνας και ο Μύτικας θα παραμείνει ένα χωριό, παρότι σχεδιάστηκε να γίνει κώμη, όπως το αξίζει.

Υ.Γ.: Είναι φανερό ότι το παρόν δεν έχει σχέση με τη μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης Μύτικα, που παραδόθηκε το 1994 και από τότε καρκινοβατεί στο Υπουργείο, χωρίς προοπτική έγκρισης. Το άρθρο αυτό αναφέρεται στην εφαρμογή του ισχύοντος από το 1936 σχεδίου πόλης.

Πρόταση χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Υποδομών, προϋπολογισμού 1.000.000 €, για ασφαλτικά στις Κοινότητες.

 


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Νέο Τεχνικό Δελτίο και αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών ύψους 1.000.000 €, μετά από μελέτη που συνέταξαν οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου, για ασφαλτοστρώσεις σε Κοινότητες του Δήμου.

Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας πρέπει να είναι μία ευρωπαϊκή περιφέρεια καινοτομικής επιχειρηματικότητας»




 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


C:\Users\masvoula\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\espa1420_print.tif

Z:\UNIT D\ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ\ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 2021-2027\ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΣΠΑ 2021-2027\logo_ESPA_21-27\jpg\logo ESPA_gr.jpg


C:\Users\sadamopoulou.KPS-PATRA\Desktop\Diaxeiristiki-Final-Logo-GR-blue-light-blue.png


eu_flag_2colorsΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 


Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας πρέπει να είναι μία ευρωπαϊκή περιφέρεια καινοτομικής επιχειρηματικότητας»


Στην επιτάχυνση που καταγράφεται σε πολλούς δείκτες κατά την τελευταία τριετία επικέντρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την ομιλία του την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στην συνάντηση εργασίας με θέμα  την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. 

.....................................................................................................................