ΚΚΕ_Εκδήλωση παρουσίαση έκδοσης 1922

 



Τομεακή Οργάνωση

Αιτωλοακαρνανίας

Ι. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,

τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,

e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδηλώσεις παρουσίασης της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου, 8μμ, στην κεντρική πλατεία της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Βασίλης Μόσχος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθεται η συγκεκριμένη έκδοση, καθώς νέες και παλιότερες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».


Δελτίο Τύπου Παράταξης Απόστολου Κατσιφάρα



52 εκατομμύρια ευρώ σε διαπραγματεύσεις για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, 22.962.000 εκατομμύρια μόλις σε μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Ιουλίου του 2022.

Χαιρετισμός του προέδρου ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ξ Λευτέρη Μάντζαρη στα εγκαίνια του Λαογραφικού μουσείου Μπαμπίνης (βίντεο)

 Χαιρετισμός του προέδρου ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ξ Λευτέρη Μάντζαρη στα εγκαίνια του Λαογραφικού μουσείου Μπαμπίνης που πραγματοποιήθηκαν στις 6-8-22

Απόσπασμα από την εισήγηση του Γεράσιμου Στρατούλη.Στο Ιστορικό συνέδριο ''ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ''

 
Απόσπασμα από την εισήγηση του Γεράσιμου Στρατούλη προέδρου συλλόγου βελανιδιάς . Η Μπαμπίνη οι γειτονικoί οικισμοί  ,τα γειτονικά χωριά και η ιστορία τους. στο Ιστορικό συνέδριο ''ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ''. Που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7& 8 Αυγούστου 2022

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα» (πολλές φωτογραφίες και videos).

 ΑΠΟ: mytikaspress.


Ημερομηνία 29/8/2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

Μία από τις ωραιότερες αθλητικές εκδηλώσεις του φετινού πολιτιστικού και αθλητικού καλοκαιριού στον Δήμο Ξηρομέρου, ήταν ο κολυμβητικός Διάπλους απόστασης 1587 μέτρων με την επωνυμία «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», που έγινε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 στις 09:30 π.μ.
Συμμετείχαν 20 κολυμβητές, οι οποίοι τερμάτισαν όλοι, παρά το ισχυρό ρεύμα που επικρατούσε εκείνη την στιγμή στο στενό Μύτικα – Καλάμου και δυσκόλευε αφάνταστα την προσπάθεια τους. Αυτό δείχνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες είχαν άριστη εξοικείωση και ικανότητα με την κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων.
Οργανωτικά και αγωνιστικά η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ένας νέος θεσμός γεννήθηκε, ο οποίος τα επόμενα χρόνια πιστεύουμε ότι θα γνωρίσει σίγουρη επιτυχία, μιας και ο Μύτικας είναι συνώνυμο με τη θάλασσα, η οποία κυριολεκτικά τον αγκαλιάζει και του δίνει τα χάδια της, αλλά και ενίοτε και τα χαστούκια της πολλές φορές στη διάρκεια του χειμώνα.
Τις απονομές των κυπέλλων και των αναμνηστικών σε όλους τους αθλητές έκανε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κων/νος Μπαμπούρης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Πολύζος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα Δημήτρης Φάρρος.
Επίσης δύο απονομές χειροποίητων αναμνηστικών με το δικό τους νόημα, έκανε και η Χριστίνα Νικολάου, κολυμβήτρια ανοικτής θαλάσσης μεγάλων αποστάσεων, η οποία αφιερώνει την προσπάθεια της και κολυμπά για τον αυτισμό (Christina Tri for Autism). Το ένα αναμνηστικό δόθηκε στον αθλητή που τερμάτισε τελευταίος και το άλλο στον αθλητή με την μεγαλύτερη ηλικία.

Ακολουθεί η κατάταξη του Διάπλου:


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
Όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές για την μεγάλη προσπάθεια τους.
Τους εθελοντές και όλη την οργανωτική επιτροπή:
1. Τις γυναίκες και τους άνδρες της Γραμματείας.
2. Τον χρονομέτρη.
3. Τους εθελοντές από Επισκοπή και Κάστρο, που βοήθησαν στην ακτή του Μπένελόρδου.
4. Τους ανθρώπους των συνοδευτικών 4 κανό.
5. Τους ανθρώπους των συνοδευτικών σκαφών και βαρκών καθώς και αυτών που ήρθαν απλά για να μεταφέρουν κόσμο απέναντι.
6. Τους εθελοντές που έριξαν τις σημαίες σήμανσης της διαδρομής.
7. Τον εθελοντή με το Jet Ski.
8. Τον ναυαγοσώστη.
9. Το Κ.Υ. Μύτικα για την ετοιμότητα του.
10. Τους γιατρούς αγώνα.
11. Τον εθελοντή που τράβηξε το video με drone.
Το κατάστημα του Φάρου Μύτικα και τους ιδιοκτήτες του, για την πολύτιμη και πραγματικά απίστευτη υποστήριξη που προσέφεραν στην διοργάνωση, με τα μπλουζάκια και τη σημαία που έφτιαξαν και τα κεράσματα στους αθλητές στο τερματισμό.
Και του χρόνου λοιπόν με τον 2ο Διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», μια διοργάνωση στημένη από εθελοντές που απλά αγαπούν τον τόπο τους και προσφέρουν χωρίς να αναμένουν κανένα προσωπικό όφελος.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.. Ημερίδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα τον καρκίνο του μαστού (Ca Μαστού).

 


Ημερομηνία 29-08-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Δήμος Ξηρομέρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, διοργανώνει στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, ημερίδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα τον καρκίνο του μαστού (Ca Μαστού).


  • Ομιλητής: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (Ε.Α.Ε) κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος.

  • Θέμα: «Νεότερα δεδομένα για το Ca Μαστού - Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση».


Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα γίνει και ιατρείο μαστου με κλινική εξέταση.

Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00 π.μ. με 02:00 μ.μ., θα λειτουργήσει ιατρείο μαστού στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, με τη συνδρομή των ιατρών του Κ.Υ. Μύτικα και του προσωπικού του.

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 π.μ. με 02:00 μ.μ. θα λειτουργήσει ιατρείο μαστού στο Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών.


Παρακαλούνται όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να εξεταστούν να τηλεφωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

2646081016 και ώρες 09:00 π.μ. – 01:00 μ.μ. για το Κέντρο Υγείας Μύτικα.

2646041482 και ώρες 09:00 π.μ. – 01:00 μ.μ. στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ από 30/8 έως 2/9 για το Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών.


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ιδιαιτέρως σε όσες έχουν νοσήσει.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΜΠΑΜΠΙΝΗ-Αύριο Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Ηρακλή Νικ. Τσακαλογιάννη



Αύριο Τρίτη το τελευταίο αντίο στο συγχωριανό μας Ηρακλή Νικ. Τσακαλογιάννη

       Το τελευταίο αντίο αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου και ώρα 13:00  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη θα πουν οι συγγενείς και φίλοι στο συγχωριανό μας Ηρακλή Νικ. Τσακαλογιάννη , ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

-Καλό ταξίδι Ηρακλή

-θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του 


‘’ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ‘’ Γράφει ο ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

 

https://enmpampini.blogspot.com

Ένα ιδιαίτερο πολυπληθές αναγνωστικό κοινό για να βγει το μεροκάματο . Συγγράμματα -  ποιήματα –  παραμύθια προσπάθειες  να αναδειχτούν πρόσωπα – οικογένειες ως ιστορική παρακαταθήκη στον τόπο τους. Απ’ όλα είχε ο μπαξές των αφανών λογοτεχνών και ποιητών. Δεν πειράζει αδέρφια μη στεναχωριέστε αν δεν ξεπουλήσατε κι αυτό το καλοκαίρι. Έρχονται κι άλλα!! Άλλωστε τι να πουν και τα αυτιά μας που κάθε μέρα ακούγαμε και ένα – δύο.

   Καλοκαίρι 2022 γέμισαν τα ρουθούνια μας με μυρωδιές και οσμές από τις ιδιαίτερες πατρίδες και τα χωριά μας. Είδαν πολλά τα μάτια μα και ακόμα περισσότερα άκουσαν τα αυτιά μας. Είδαμε γραμματιζούμενους γυρολόγους να ξεδιπλώνουν την πραμάτεια τους σε πάρκα, πλατείες και δημόσια κτήρια . Πραμάτεια που ήταν ο κόπος του χειμώνα στις πόλεις που κατοικούν. Εκεί βλέπεις δεν την αγοράζει κανείς και δεν έχουν και τις κοινωνικές δραστηριότητες που θα τους επιτρέπουν να έχουν καλλιτεχνικά δρώμενα που θα γινόταν παραδοσιακά γλέντια όπως συνηθήσαμε δυστυχώς να το λέμε. Καλλιτέχνες διάφοροι γέμισαν την επαρχία μας. Από ράπερ μέχρι Αγρινιώτικο οριεντάλ με την προτροπή της φίρμας που τραγουδούσε όπως διατείνεται για την παράδοση. Άκουσαν τα αυτιά μας για ραβασάκια, για φορτηγά, ακούσαμε για το κουμπάρο και την κουμπάρα και διάφορα άλλα τέτοια που υμνούν την παράδοσή μας.

    Όλοι αυτοί ΚΑΛΕΣΜΈΝΟΙ φυσικά από πολιτιστικούς φορείς είτε των χωριών είτε των δήμων. Οι άνθρωποι τίμησαν με την παρουσία τους φορείς και καλλιτέχνες αντίστοιχα. Οι περισσότεροι σύλλογοι ανέβασαν τις τιμές στα ύψη που ήταν δυσβάσταχτες για μια οικογένεια να βγει για τη διασκέδασή της. Εκτός από άτομα νεαρής ηλικίας και κάποιους υποστηρικτές των καλλιτεχνών. Οι δε καλλιτέχνες που ήρθαν με μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις  και η προσφορά τους ήταν μια ή δύο ώρες τραγουδιού. Με λίγα λόγια για να μιλήσουμε και τη γλώσσα τους ήρθαν, έκαναν την αρπαχτή και μη τον είδατε τον Παναή.  Φίλοι των συλλόγων το έχω ξαναγράψει αυτό το σκηνικό με τα πανηγύρια μας. Πρέπει να το σταματήσουμε! Να σταματήσουμε την κατρακύλα με το ποιος θα φέρει την καλύτερη φίρμα και τι κέρδος θα υπάρξει. Οι σύλλογοι δεν είναι εμπορικές επιχειρήσεις που σκοπό έχουν το κέρδος. Στους συλλόγους θα πρέπει να ενισχυθεί  το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον τόπο μας και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν οι ομοσπονδίες των συλλόγων. Ως άνθρωπος  που υπηρετώ 40 και πλέον χρόνια το πολιτιστικό κίνημα στο Ξηρόμερο, ως απλός στρατιώτης θέλω να καλέσω όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να εκλείψουν όλα τα παραπάνω παρασιτικά φαινόμενα που υποσκάπτουν τον πολιτισμό και την ιστορία. Και τώρα που και αυτό το καλοκαίρι τελειώνει και όσοι ζούμε στα αστικά κέντρα αρχίζουμε και φεύγουμε ομαδικά σαν τα χελιδόνια αναρωτηθήκαμε ποτέ τί αφήνουμε πίσω μας ;   Επειδή τελευταία με ρωτάνε καλοί φίλοι και γνωστοί γιατί δεν γράφω πιο συχνά στα κοινωνικά δίκτυα θέλω να τους πω δημόσια ότι « εγώ γράφω και κάποιοι με κόβουν». Ελπίζω αυτό το άρθρο μου να αναρτηθεί χωρίς παρέμβαση.

ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

Υ.Σ. Στέλνω δημόσιο μήνυμα - έκκληση ειδικά στον πρόεδρο της ΟΠΣΥΞ Κ. Δημήτρη Στεργίου ως Ξηρομερίτης  και εγώ. Αγαπητέ Τάκη η κατάσταση είναι σοβαρή και τείνει να ξεφύγει ειδικά στα χωριά μας. Υπάρχουν άνθρωποι που εμπορεύονται τον πολιτισμό και χωρίς να έχουν κάποια ιδιότητα ή κάποια συναίνεση συγχωριανών τους στέλνουν έγγραφα σε υπηρεσίες του κράτους και αυτοχαρακτηρίζονται ως εκπρόσωποι κατοίκων διαφόρων χωριών!!



Παρουσίαση βιβλίων στον Αστακό.

 




Ημερομηνία 28.8.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου μας έκλεισε με μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00 στη Νέα Πλατεία Αστακού.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν η παρουσίαση των βιβλίων δύο συντοπιτών μας, της Χριστίνας Κανδιανοπούλου («Όσα Δεν Είπαμε») και του Περικλή Γρίβα («Τα Χρόνια Της Νροπής»).

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς των συγγραφέων, ο Δήμαρχος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κώστας Μπαμπούρης, ο οποίος προλόγισε και συντόνισε την συζήτηση, ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Πολύζος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΞ και Αντιδήμαρχος Ελευθέριος Μάντζαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκόλιας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη και η Σύμβουλος Υγείας Μαρία Σακουφάκη.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι «ο Δήμος προσκαλεί και αγκαλιάζει όλους όσους ενδιαφέρονται και αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν στην καλυτέρευση και στην πρόοδο του».

Στη συνέχεια, ο κύριος Γεώργιος Σακουφάκης, φιλόλογος/ Εμπορικός Ακόλουθος ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο των συγγραφέων, καθώς επίσης και τα κοινά σημεία στις ιστορίες των βιβλίων που αντλούν το θέμα τους από τις παραδόσεις, το έργο και τις αξίες του τόπου μας.

Κατόπιν, ο συγγραφέας Κώστας Λίχνος ανέπτυξε με ιδιαίτερα λογοτεχνικό τρόπο τις ιστορίες και τις προσωπογραφίες που εξελίσσονται στα δύο βιβλία, σκιαγραφώντας τις ομοιότητες των ηρώων των δύο βιβλίων και στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

Ακολούθησαν οι δύο συγγραφείς, οι οποίοι παρουσίασαν αμφότεροι ο ένας το έργο του άλλου, διαβάζοντας αποσπάσματα από τα κοινά χαρακτηριστικά των ηρώων τους.

Συμπερασματικά, η εκδήλωση σηματοδότησε το τέλος των επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων και την αρχή της ανάδειξης και της προβολής, από την πλευρά του Δήμου, του έργου των συμπολιτών μας που διακρίνονται στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού. 


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

.....................................................................................................................