ΜΠΑΜΠΙΝΗ-Παραδοσιακοί χοροί στο χωριό μας !!! Ευχαριστίες στο Σύλλογο ''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ''(φωτο-βίντεο)

 

Ευχαριστούμε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φυτειών « Ακαρνανικό Φως » για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση μας μετά τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου του χωριού μας.

https://enmpampini.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΔΙΑΠΛΟΥ-«Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

 


Αστακός, 17/8/2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
Τ.Κ. 300 06

Τηλ.: 2646041204, 2646360644
e-mail.: npdddimouxiromerou@yahoo.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Διοργάνωση 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

 

Το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου», με την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», ανακοινώνουν την μετάθεση της διεξαγωγής του 1ου κολυμβητικού διάπλου κατά μία εβδομάδα, δηλαδή για την Κυριακή 28 Αυγούστου, λόγω άρνησης του Λιμεναρχείου Λευκάδας να δώσει την άδεια του για την Κυριακή 21 Αυγούστου, επικαλούμενο την κίνηση πολλών και μεγάλων τουριστικών σκαφών αυτή την περίοδο στο δίαυλο. Έτσι η διοργάνωση μετατίθεται.

 

  • Ημερομηνία: Κυριακή 28 Αυγούστου, με ώρα έναρξης στις 09:30 π.μ.

  • Η διαδρομή: 1587 μέτρα.

  • Αφετηρία: Μύλος Κάστρο Καλάμου Λευκάδας (Μπένελόρδου)

  • Συντεταγμένες αφετηρίας: X: 1234300.70 Υ: 4282493.28

  • Τερματισμός: Φάρος Μύτικα.

  • Συντεταγμένες τερματισμού: X: 1233973.48 Υ: 4283890.35

 

Αίτηση συμμετοχής: https://forms.gle/VJPHUnVRz1SrEECT8

Αίτηση εθελοντή: https://forms.gle/mhczLHNqV3N6oGYg7

 

Εθελοντές: 1 καϊκι να ρίξει τις σημαδούρες το πρωί στις 08:00 π.μ., 3 συνοδευτικές βάρκες, 2 συνοδευτικά κανό, εθελοντές για φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση από βάρκα και από drone, 2 ναυαγοσώστες, 6 άτομα στη ξηρά [4 τερματισμό και 2 στην αφετηρία].

 

Τηλ. επικοινωνίας: 6972815949.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Γιορτη πίτας και κρασιού

 



Οι πίτες μας, το καλό ντόπιο κρασί μας και η λαϊκή ορχήστρα "ΜΙΝΟΡΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ", μας εγγυώνται μια ξεχωριστή βραδιά!

ΔΩΡΕΑΝ

Σας περιμένουμε!

Το Δ.Σ.

Συνέντευξη Γιάννη Τριανταφυλλάκη στο ΣΚΑΙ TV


Πηγή video: https://www.skaitv.gr


Μία τετράλεπτη παρουσία σε ζωντανή σύνδεση από τον Μύτικα είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, στην εκπομπή ''NewsRoom'' των Δημοσιογράφων Ναντίν Χαρδαλιά και Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον ΣΚΑΙ.

Αναφέρθηκε, πρόβαλλε και διαφήμισε το τουριστικό προϊόν του Μύτικα και ευρύτερα της Δ.Ε Αλυζίας και του Δήμου Ξηρομέρου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΑΓΓΕΛΗ-στην ηλεκτρονική εφημερίδα Παναιτωλική και στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπενέκο

 

Πηγή: http://www.panaitoliki.gr


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΕΝΕΚΟ.

Κυρία Αγγέλη, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο σας, «Κτηνοτροφικά του Ξηρομέρου. Τσοπάνηδες, κοπάδια, μαντριά…». Πότε αποφασίσατε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ1/2022 για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων. Ενστάσεις εντός προθεσμίας 2 ημερών.


to dimarxeio astakoy me logo
Αστακός 17.8.2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ1/2022, η προκήρυξη της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου στις 26 Ιουλίου 2022, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 13 θέσεων εργασίας καθαριστριών σχολείων.
Ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν εντός προθεσμίας 2 ημερών.
 
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
 

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού με υψηλές θερμοκρασίες -Μεταβολή του καιρού από το Σάββατο



Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (17/2022) , που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη από τα δυτικά και θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει υψηλή σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36. 

2. Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 

3. Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. 

4. Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση
σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος. 

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Ακυρώνεται η λαϊκοδημοτική βραδιά στη Μπαμπίνη

 

 Δυστυχώς ακυρώνεται για φέτος η λαϊκοδημοτική βραδιά στη Μπαμπίνη.

Σας περιμένουμε του χρόνου !!!

Το Δ/Σ

https://enmpampini.blogspot.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.

 



Ενημερώσου για το σοβαρότερο θέμα του τόπου μας, την υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, για να μην μπορεί κανείς μας να πει δεν ήξερα.


Όποιος πολίτης θέλει να ενημερωθεί για το σοβαρότερο θέμα του τόπου μας, την υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, για να μην μπορεί κανείς μας να πει δεν ήξερα, μπορεί να δει τα παρακάτω 9 videos - εισηγήσεις (προέρχονται από ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ και ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS) μελών της Επιτροπής Αγώνα και μελών της Νομικής και Επιστημονικής Ομάδας που την υποστηρίζει.


Videos:

1. Συντονιστής - μέλος Επιτροπής Αγώνα, Ιδιωτικός Υπάλληλος και Πρόεδρος Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Τάκης Στεργίου (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

2. Έναρξη ημερίδας και αρχικός χαιρετισμός Δημάρχου Ξηρομέρου, Ιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

3. Μέλος Επιτροπής Αγώνα, Επιχειρηματίας και Πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Χολής (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

4. Μέλος Επιτροπής Αγώνα, Καπετάνιος Θανάσης Γιαννιώτης (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

5. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος Βασίλης Δωροβίνης (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

6. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Νομική Σύμβουλος Ανθή Γιαννούλλου (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

7. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΘΕΩΡΗΜΑ ΑΕ, Χωροτάκτης Νικηφόρος Μπαλατσινός (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

8. Μέλος Επιτροπής Αγώνα, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Αλέξης Φραίμης (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

9. Μέλος Επιτροπής Αγώνα, πρώην Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέξανδρος Σάββας (δείτε εδώ). ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ.

10. Κλείσιμο ημερίδας Δημάρχου Ξηρομέρου, Ιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ). ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.
.....................................................................................................................