Το λάδι ALIZIA απέσπασε βραβεία στις κατηγορίες ποιότητας, συσκευασίας και ετικέτας στο διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου και ποιότητας στα βραβεία Olympia Health & nutrition.


Η ομάδα του ALIZIA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συνεχίζει να αποδεικνύει πως η μεθοδικότητα, προσήλωση και αγάπη για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου αναγνωρίζεται διεθνώς, με τέσσερα ακόμα βραβεία για φέτος!
Το ALIZIA απέσπασε βραβεία στις κατηγορίες ποιότητας, συσκευασίας και ετικέτας στο διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου και ποιότητας στα βραβεία Olympia Health & nutrition.
Από τους ελαιώνες της Παναγούλας Αιτωλοακαρνανίας σε delicatessen, εστιατόρια και καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεχίζει να αποτελεί το μοναδικό πρεσβευτή της ποικιλίας Ασπρολιά με τα έντονα πικάντικα και πικρά στοιχεία της, η οποία δεσπόζει στον αλυζιακό κάμπο και βουνά.
Όπως συχνά λέει ο Τάκης, εμπνευστής του ALIZIA, «έχω δύο ανίκητους συμμάχους, την υπομονή και το χρόνο», υπογραμμίζοντας έτσι και τη φιλοσοφία του προϊόντος, που επιμένει στην ποιότητα και το λιτό σχεδιασμό.
Καλό συνέχεια στο ταξίδι ALIZIA!



«ΤΟ ΝΗΜΑ» του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου

«ΤΟ ΝΗΜΑ», μία μουσική παράσταση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αποτελεί μία από τις πλέον κομβικές και σημαντικές εκδηλώσεις που έχει εντάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πολιτιστικό της πρόγραμμα και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00, στον Αύλειο Χώρο Παπαστράτειων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου.

Η εν λόγω παράσταση ονομάστηκε «The Thread»,  από τον μίτο της Αριάδνης. Πρόκειται για  το νήμα που ενώνει, που οδηγεί,  που μπορεί να κάνει κάποιον να κατανοήσει ό,τι με πρώτη ματιά φαίνεται ασύνδετο. Πρόκειται  για το νήμα που μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους ασύμβατους φαινομενικά, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχτούν. Το νήμα που, με εργαλείο τη χορευτική τέχνη, μας υπενθυμίζει τη βάση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας: Από τα πολλά το ένα και από το ένα τα πολλά.

Η παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση. 

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου έχει έντονο τη γνωστό συνθετικό στίγμα του Βαγγέλη, ενώ πλαισιώνεται από διακεκριμένους σολίστ παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κ.λπ.). Η σύνθεση αυτή πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ενότητα που καθηλώνει το κοινό.

Ο Βρετανός χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ αποδομεί και ανασυνθέτει την κινησιολογία του παρελθόντος κάνοντας τομή στη δημιουργική του πορεία. Μελέτησε βαθιά, με τη βοήθεια δυο ελλήνων δασκάλων, της Ελένης Σπαθιά και του Τάκη Καραχάλιου, τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία». 

Ο «χορογράφος του φωτός» Μάικλ Χαλς, που το ελληνικό κοινό γνωρίζει από τις συνεργασίες του τόσο με τον ίδιο τον Μάλιφαντ όσο και τον Άκραμ Καν ή τον Ρομπέρ Λεπάζ, δημιούργησε ένα φωτιστικό «σκηνικό» υψηλής αισθητικής, ενώ η ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου ντιζάιν Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τα κοστούμια της παράστασης εμπνεόμενη από αρχαία μινωικά αγγεία.

Για την κράτηση θέσεων της παράστασης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα επικοινωνίας :2631022081 και  2631022666.


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Γλυκό κουταλιού κεράσι, μια γλυκιά ελληνική παράδοση(ΒΙΝΤΕΟ Greek Village Life )

Τα γλυκά του κουταλιού είναι στενά συνδεδεμένα με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ελληνική φιλοξενία. Η ιστορία των γλυκών του κουταλιού έχει μια μαγεία. Για να φτιάξουμε ένα γλυκό του κουταλιού απαιτείται μεράκι και αγάπη για το κάθε φρούτο , άγουρο ή ώριμο για να φυλακίσουμε την φρεσκάδα τους σε σιρόπια μόνο με ζάχαρη και λεμόνι. Η γεύση είναι μια από τις αισθήσεις που κρύβει ένα πλήθος συναισθημάτων που ενεργοποιούν έναν ολόκληρο κόσμο. Η κυρία Αλεξάνδρα, μας περιμένει στο χωριό της στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, για να μας φτιάξει ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού από την κερασιά του σπιτιού της. Μία εύκολη συνταγή για καλοκαιρινό γλυκό του κουταλιού κεράσι! Στα χωριά μας, τα κεράσια είναι αγαπημένα ανοιξιάτικα φρούτα και εκτός από πεντανόστιμα είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

ΒΙΝΤΕΟ

Greek Village Life

;

.....................................................................................................................