Ευχές Θανάση Παπαθανάση

 

Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να μας χαρίζει υγεία, ευημερία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Χρόνια πολλά!

Συντήρηση Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης Ανακοίνωση - Ενημέρωση

 

1. Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω : 

 α. Σας είναι γνωστό, ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης " Χριστόδουλος Παμπλέκης ", έχει συγκροτηθεί επιτροπή για την συντήρηση της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Πόρτας, αποτελούμενη από τους : 

 (1) Πρόεδρος, Τσιμέρης Αλέξανδρος 

 (2) Μέλη : 

  (α) Βλαχάκης Γεώργιος του Ιωάννου 

  (β) Ηγούμενος Θεόδωρος του Γεωργίου 

  (γ) Κυριαζής Θωμάς του Γερασίμου 

  (δ) Χρυσικός Πέτρος του Βλασίου 

 β. Για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, για την συντήρηση του Μοναστηριού, απαιτείται έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος. 

 γ. Για τον σκοπό αυτό, η παραπάνω επιτροπή, υπέβαλε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος τα ακόλουθα :

 (1) Την από 08 Φεβρουαρίου 2022 συνημμένη επιστολή.

 (2) Την από 06 Απριλίου 2022 συνημμένη τεχνική εκθέση, με τις προτάσεις για έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος. 

 δ. Θα ακολουθήσει η εξεύρεση οικονομικών πόρων. 

 2. Θα γίνουν κι άλλες ανακοινώσεις, επί του θέματος.

Μπαμπίνη, 20 Απριλίου 2022


Το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                Τα  Μέλη

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

 

 Αναστάσιμο Μήνυμα – Πάσχα  2022

Οι μέρες του  ΠΑΣΧΑ  είναι μέρες περισυλλογής, αναστοχασμού και ελπίδας για όλους μας.

Η Κατάνυξη με την Ταπεινότητα και η Ανάσταση με την Αναγέννηση μας κάνουν καλύτερους και φέρνουν εσωτερική γαλήνη και σιγουριά για το αύριο.

Διανύουμε μια  δύσκολη συγκυρία ως Χώρα και ως κοινωνία. Την υγειονομική κρίση την διαδέχτηκε η κρίση της ενέργειας, της ακρίβειας και της γεωπολιτικής αστάθειας που επηρεάζει τον πυρήνα της ποιότητας ζωή μας.  

Με ενότητα, συλλογική προσπάθεια και καθαρούς στόχους  μπορούμε να επαναφέρουμε την Ελπίδα και την αισιοδοξία στις καρδιές μας, στην ζωή μας και να διεκδικήσουμε, ειρήνη και σταθερότητα.

Η Αναγέννηση όμως και η Ανάσταση των αξιών της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας είναι Χρέος και ευθύνη όλων μας.

Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό σε κάθε άνθρωπο πρέπει να είναι διαρκής και αέναος.

Καλή  Ανάσταση  στις Καρδιές μας .

Καλή  Ανάσταση  στις Ελπίδες μας.

Καλή  Ανάσταση  σε όλο τον κόσμο

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!!


ΚΚΕ_ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ & ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ άνοιξαν τα διόδια γέφυρας Ρίου

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΧΑΙΑΣ & ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

άνοιξαν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου απαιτώντας κατάργηση των διοδίων.

 

Με σύνθημα "Όχι στην ακρίβεια-κατάργηση όλων των φόρων και των διοδίων για το λαό-Αυξήσεις στους μισθούς" οι ΤΕ Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, προχώρησαν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και από τις δυο πλευρές, το απόγευμα της Τέταρτης. Μοιραστήκαν ανακοινώσεις του Κόμματος για της ακρίβεια στους διερχομένους οδηγούς που με κόρνες και ενθουσιασμό χαιρέτησαν την πρωτοβουλία των δυο Κομματικών Οργανώσεων. Παράλληλα μοιράστηκε υλικό εναντία στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ζητώντας την απεμπλοκή της χώρας απ’ αυτόν, να μην σταλεί κανένας Έλληνας φαντάρος, αξιωματικός ή υλικό εκτός συνόρων σε αποστολές στην Ουκρανία, τη Βουλγαρία ή όπου άλλου, να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χωρά.

Με σημαίες, ντουντούκες, συνθήματα, ανακοινώσεις οι δυο ΤΕ έδωσαν τον τόνο για συνέχιση της πάλης και το επόμενο διάστημα, ενάντια στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Μαζί με τους συγκεντρωμένους βρεθήκαν, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Ελλάδας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Αναστασία Αγγελοπούλου και Γρηγόρης Συμεωνίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μελάς.

"Είναι μια συμβολική κινητοποίηση ενάντια στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει τον ελληνικό λαό και στα διόδια για έργα που έχει πληρώσει πανάκριβα", τόνισε  μεταξύ άλλων, τέλος, ο Νίκος Καραθανασόπουλος.


Πασχαλιάτικες ευχές από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα».

 


Διανύοντας την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας, σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα. Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο φως.

Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Γερογιάννης

 Έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Λάμπρος Γερογιάννης από τη Σκουρτού Ξηρομέρου 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του 

Καλό ταξίδι μπαρπα Λάμπρο 

Εγκρίσεις πιστώσεων, 7 εκ. ευρώ για Σχέδια Βελτίωσης και Νέους Γεωργούς, ενώ κατά 19 εκ. ευρώ αυξήθηκε το ποσό του προγράμματος Νέων Γεωργών φτάνοντας στα 63 εκ. ευρώ

 


Εγκρίσεις νέων πιστώσεων υπογράφτηκαν από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, για την πληρωμή δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης και Νέων Γεωργών ενώ παράλληλα προσαυξήθηκαν οι πόροι στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών του ΠΑΑ 2014-2020

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η 6η Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης ύψους 3.000.000 € για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή πληρωμής των δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1  «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 47.764.236,13 €. Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διατεθεί 3 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2022 και άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ περίπου για την πληρωμή δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 για το έτος 2021.

Επιπροσθέτως, υπεγράφη και η 9η Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης ύψους 4.153.150 € προκειμένου να καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις – για την Β’ δόση -  των δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1  «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016 του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού33.414.500,00€.

Επίσης, θα διατεθούν επιπλέον πόροι ύψους 19.076.101,59 ευρώ στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» της 3ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2021. Μαζί με τα 44.100.000 ευρώ, θα διατεθούν συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 63.176.101,59 ευρώ.

Με αφορμή τις νέες Εγκρίσεις Διάθεσης Πίστωσης για την πληρωμή των δικαιούχων και τους επιπλέον πόρους ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε: «Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 πληρώσαμε 2.600.000 ευρώ περίπου και είμαι πεπεισμένος ότι θα πιάσουμε και θα ξεπεράσουμε το στόχο των 5.200.000 ευρώ που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τη Β’ δόση που αφορά στους Νέους Γεωργούς του 2016 με αμείωτους ρυθμούς. Αφουγκραζόμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση του προγράμματος των Νέων Γεωργών, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και την άψογη συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλα 19 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι δικαιούχοι. 

Στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η οικονομική στήριξη των παραγωγών, μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), για την χρηματοδότηση επενδύσεων. Χρέος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα μέσω του ΠΑΑ και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να προσελκύσουμε νέους στο αγροτικό επάγγελμα επιδιώκοντας να τους δώσουμε διέξοδο ώστε το αγροτικό επάγγελμα να αποτελεί επιχειρηματική επιλογή και όχι ανάγκη για επιβίωση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το στελεχιακό δυναμικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υλοποιεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) με γρήγορους και εντατικούς ρυθμούς καθιστώντας την ως μία από τις πιο αποτελεσματικές Περιφέρειες της χώρας»


ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.

 

dimosxiromerou.gr 

Αστακός, 20.04.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Λόγω εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, έχει σταματήσει η λειτουργία του αναμεταδότη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της Δ.Ε. Αλυζίας. Πολύ σύντομα με το πέρας των εργασιών θα υπάρξει αποκατάσταση.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

ΣΕΑΔΕ: Ευρεία συνεδρίαση φορέων και επιχειρηματιών στη Βόνιτσα – Δρομολογούνται αναπτυξιακά έργα

 


Παραγωγοί, φορείς και επιχειρηματίες της Βόνιτσας είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν τις ιδέες τους και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον Aντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, τον Aντιδήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας Δημήτριο Βίτσα και τα μέλη του ΣΕΑΔΕ στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» που έγινε τη Πέμπτη 14 Απριλίου 2022,  στον πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυχώρο του Δήμου στη Βόνιτσα.

«Η ΠΔΕ και τα όργανα της πρέπει να κάνουν πράξη την αποκέντρωση. Εμείς ως ΣΕΑΔΕ το κάνουμε και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε συνάντηση στην Βόνιτσα παρουσία της τοπικής αρχής και επιχειρήσεων με βασικά θέματα την δρομολογημένη πλέον κατασκευή μαρίνας στην Βόνιτσα (ενταγμένο έργο 3,7εκ ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) αλλά και αυτήν στην Πάλαιρο», είπε ο κ. Ζαΐμης, σημειώνοντας ότι  υπάρχει μια σημαντική τουριστική και κατασκευαστική ανάκαμψη της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως με επίκεντρο τις νέες δρομολογημένες μαρίνες και τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα αλλά και γενικότερα με την οικιστική ανάπτυξη.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας , Σπήλιος Λιβανός, αφού συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη  και τα μέλη του Δικτύου για τη διοργάνωση και τη συνολικότερη δράση και συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής, τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αιτωλοακαρνανίας και, ειδικότερα, η περιοχή της Βόνιτσας και του Ξηρόμερου. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οφείλουμε όλοι μαζί, κεντρικό κράτος, τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, επιστημονική κοινότητα, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι, με συνεργατικότητα και όραμα να τις αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να στηρίξουμε τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marnet Νίκος Φλώριος αναφέρθηκε διεξοδικά στη Μαρίνα της Βόνιτσας, στις υποδομές  του καταφυγίου, στα λειτουργικά προβλήματα και στους βασικούς αναπτυξιακούς στόχους όπως: «Ορθολογική ανάπτυξη του θαλασσίου  μετώπου της πόλης, άρτια οργάνωση των λιμενικών λειτουργιών, καθώς και των σχετικών χρήσεων στη χερσαία λιμενική ζώνη, διαχωρισμός και αποφυγή επικαλύψεων των διαφορετικών λιμενικών δραστηριοτήτων, πλήρης αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των σκαφών αναψυχής, με διαμόρφωση μιας νέας σύγχρονης υψηλού επιπέδου μαρίνας, με στόχο την  αναπτυξιακή ώθηση στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αναβάθμιση του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου με σύγχρονες υποδομές και αντιμετώπιση των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων (προσάμμωση) του υφιστάμενου λιμένα».

Ταυτόχρονα, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για τη Δυτική Ελλάδα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας, της παραγωγής, της απασχόλησης και γενικότερα της ευημερίας του τόπου, όπως τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Δ.Ε. Μιχάλης Γούδας μιλώντας στη συνεδρίαση για την εφαρμογή της Αγροτικής Περιφερειακής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. «H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα,  προκειμένου να συμπορευτεί με τις απαιτούμενες πρακτικές που έχουν γίνει δομικά στοιχεία της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ και έχει ήδη καθορίσει τις προτεραιότητες της αγροτικής της πολιτικής που εστιάζουν:στην αύξηση της εξωστρέφειας και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των αγροτικών μας προϊόντων, στην αναγνώριση και ανάδειξη των τοπικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων και την ενίσχυση του brandname,  στη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό, την κατοχύρωση ιδιαίτερων προϊόντων της ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και στη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για τη χρηματοδότηση έργων», ανέφερε ο κ. Γούδας.

Τη διοργάνωση της συνεδρίασης ανέλαβε ο συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης, ενώ πολλά μέλη παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σήμερα Μ.Τετάρτη το Μεγάλο ευχέλαιο



Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματα της, καθώς μετανόησε ειλικρινά.


Κάθε Μεγάλη Τετάρτη πριν την Τελετή του Νιπτήρος τελείται σε όλες τις Εκκλησίες, το Ιερό Ευχέλαιο. 

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική για την Εκκλησία ακολουθία, γι’ αυτό και την έχει εντάξει στα μυστήρια της.
.....................................................................................................................