ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 


Αστακός, 24.02.2022

Αριθ. πρωτ.: 1678
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε τακτική (με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 08:00 μ.μ., σύμφωνα με την Κ.Υ.Α Δ1 α ΓΠ οικ. 8681/11-2-2022 ΦΕΚ (607/12-2-2022 Τευχ. Β) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Καθορισμός τέλους φωτισμού και καθαριότητας οικονομικού έτους 2022 στον Δήμο Ξηρομέρου. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
2. Καθορισμός τέλους ύδρευσης για το έτος 2022 στον Δήμο Ξηρομέρου. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
3. Επιβολή τέλους νεκροταφείου στον Δήμο Ξηρομέρου για το έτος 2022. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
4. Καθορισμός τέλους λαϊκής αγοράς στον Δήμο Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2022. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
5. Καθορισμός τέλους κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Ξηρομέρου για το έτος 2022. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
6. Έγκριση έκθεσης 4ου τριμήνου έτους 2021 (01.9.2021 - 31.12.2021) προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
7. Αποδοχή της παράτασης παραχώρησης ενός (1) κλειστού απορριμματοφόρου οχήματος με στοιχεία ΚΗΗ 4434 (ΔΑ 2139), μάρκας IVECO από τον Δήμο Αθηναίων για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Εισηγητής ο Αντιδήμαχος Παληοαγιάννης Παναγιώτης.
8. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 100 mw στις θέσεις Φυτείες, Μπαμπίνη, Μαχαιρά Δ. Ακτίου - Βόνιτσας & Ξηρομέρου της εταιρείας ETERNITYENERGIIKE. Εισηγητής Μάντζαρης Ελευθέριος.
9. Δέσμευση για ένταξη των υποέργων «Αγροτική Οδοποιία Κοινότητας Χρυσοβίτσας - Βαλόστρατο» και «Αγροτική Οδοποιία Κοινότητας Πηγαδίων - Προδρόμου- Αγραμπέλου» της Πράξης «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Αστακού», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου. Εισηγητής Δήμαρχος Ξηρομέρου.
 
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 
Στην συνεδρίαση καλούνται να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, ο προϊστάμενος Διοικητικών & Οικονομικών κ. Στρατομήτρος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Μακρής Ιωάννης, καθώς και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Ραλάτου Ζαχαρούλα.
Στην συνεδρίαση καλούνται να συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Μαχαιράς, Μπαμπίνης και Φυτειών.
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
7. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
9. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
11. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
12. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ
18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
23. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
24. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
25. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
26. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ “EUROFERRY OLYMPIA” ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΛΥΤΙΓΙΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

 

 

Τομεακή Οργάνωση

Αιτωλοακαρνανίας

Ι. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,

τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,

e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΟΒ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ “EUROFERRY OLYMPIA” ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΛΥΤΙΓΙΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Μετά από πέντε μέρες έρευνας για επιζώντες και προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο "Euroferry Olympia" κοντά στην Κέρκυρα, η εφοπλιστική εταιρεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισαν να ρυμουλκηθεί το πλοίο δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου ενώ ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο για την ανεύρεση των εγκλωβισμένων επιβατών.

Από την πρώτη στιγμή η πλοιοκτήτρια εταιρεία έσπευσε να ρίξει το βάρος των ευθυνών στους επιβάτες, να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες των εφοπλιστών και του Υπουργείου Ναυτιλίας που, στο βωμό της κερδοφορίας, θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Η απόφαση αυτή για τη μεταφορά του πλοίου στο Πλατυγιάλι Αστακού και ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι επιβάτες, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις από τις οικογένειες των αγνοουμένων αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής του Αστακού για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη μεταφορά του καμένου πλοίου σε κλειστό κόλπο.

Για ακόμα μια φορά οι εφοπλιστές και το Υπουργείο Ναυτιλίας βάζουν το κέρδος τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, άμεσα θα πρέπει να ενημερώσει το λαό της περιοχής, να πάρει θέση και να απαιτήσει να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, να γίνουν με ασφάλεια όλοι οι έλεγχοι και να απομακρυνθεί το πλοίο σε κατάλληλο χώρο για την εκφόρτωση των αποβλήτων.

Να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων.

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας - ΕΦΕΤ για επίσημο έλεγχο τροφίμων στην αγορά

 


Πρωτόκολλο συνεργασίας για το συντονισμό της δράσης των ελεγκτικών αρχών στον τομέα της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων πρόκειται να υπογράψουν το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ).  

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πάτρα υπό τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Βασιλόπουλο, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας με στόχο την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την  προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος «η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα πρέπει να έχει σχέδιο που να μπορεί  να λειτουργήσει επ’ ωφελεία στη συγκεκριμένη περίπτωση της ασφάλειας και της προστασίας των προϊόντων, της υγείας και  των καταναλωτών.» Επίσης προέβαλε ως σημαντικό στοιχείο  πέραν της προστασίας του καταναλωτή και  την στήριξη των αγροτών - παραγωγών οι οποίοι εφόσον παράγουν  καλά ποιοτικά προϊόντα, θα απολαμβάνουν και καλύτερες τιμές στην αγορά.

Στο πρωτόκολλο ειδικότερα επισημαίνεται ότι οι επίσημοι έλεγχοι θα  περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις και προϊόντα σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας (παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση και διάθεση). Ενδεικτικά οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος, γάλακτος, αλιευμάτων, αυγών, ελαιολάδου,  φρούτων και λαχανικών, χυμών, δημητριακών, ζυμαρικών, ξηρών καρπών, οίνου, ζύθου, ζαχαροπλαστικής, αναψυκτικών, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κ.α.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δ/ντής του ΕΦΕΤ  Νίκος Νιφόρας, ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο  προϊστάμενος Δ/νσης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας  Αργύρης Αγγελόπουλος,  ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας - Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας  Ελλάδας, Κώστας Μήλιος.

ΜΠΑΜΠΙΝΗ. 40 ημέρο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Ζαρκαδούλα. Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

 


Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης θα τελεσθει το 40ημερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Δίον. Ζαρκαδούλα.

... Για τον Πάνο

 

Συμπληρώνοντας δυο χρόνια 24 Φεβρουαρίου 2020. από το χαμό του συγχωριανού μας Πάνου Μπιτσώρη ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του στο Πάνο της παρέας στο Πάνο με το αστείρευτο χιούμορ στο φίλο Πάνο.

Είχε γράψει ο Άρης Μπιτσώρης

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΝΟΣ...

Λίγοι οι άνθρωποι οι καλοί στον κόσμο αυτόν τον ψεύτη
με μπέσα, με φιλότιμο και με καρδιά καθρέφτη.

Κι αντί να δίνει η ζωή χρόνια σ’ αυτούς αβάντζο
πρόωρα ο χάρος κι άξαφνα τους παίρνει μ’ έναν γάντζο.

Έτσι και σήμερα άρπαξε τον Πάνο εξαπίνης
έναν απ’ τους καλύτερους λεβέντες της Μπαμπίνης.

Ντόμπρος, με χιούμορ, έξυπνος, λόγια με βάθος, στέρεα
τίποτε γκρίζο επάνω του, ψυχή καθάρια, ακέραια.

Δεν ήτανε τομαριστής, αλλά από τους δότες
στέγη στο Σύλλογο έδωσε για μας τους Μπαμπινιώτες.

Θυμάμαι όταν του μαγαζιού μου  ’δωσε τα κλειδιά του∙
με προσφοράς χαμόγελο, με όλη την καρδιά του.

Άξια γυναίκα άφησε, παιδιά καλά κι εγγόνια
τώρα χορεύει ζεϊμπεκιές  στου ουρανού τ’ αλώνια.

Στο ξόδι του αφιέρωμα το ταπεινό μου ποίημα,
να ’ναι ελαφρύ σαν πούπουλο το χώμα του στο μνήμα.


Βίντεο Εκδρομή Συλλόγου Μπαμπίνης (Χάνια Πηλίου)

 Ο Πάνος χορεύει  ζεϊμπεκιά  , με το χορό του προκάλεσε σεισμό στη ταβέρνα του Πηλίου και ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους .

.....................................................................................................................