Συνάντηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τη νέα Διοίκηση του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

 


Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη  επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, καθηγητής Βασίλης Λουκόπουλος και ο Αντιπρόεδρος, καθηγητής Βασίλης Παπασωτηρόπουλος, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και δικτύωσης με στόχο τους μηχανισμούς υποστήριξης του οικοσυστήματος της έρευνας και της καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΕΠΠ ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την εν γένει λειτουργία του Πάρκου, τις δράσεις του, όπως επίσης για τη συνεργασία που αναπτύσσει με τον διεθνή ερευνητικό οργανισμό CERN.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υπεύθυνος καινοτόμας επιχειρηματικότητας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΔΕ Λυκούργος Σταυρουλόπουλος.

   


ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-Παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ: Η Ηλεία – Αχαΐα και η αποκατάσταση των πληγέντων προτεραιότητας όλων μας

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης για ένα και μοναδικό θέμα το θέμα των καταστροφών από τις πυρκαγιές ( απολογισμός και σχέδιο ανασυγκρότησης ) στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου στην Ηλεία.


Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κρατούν πολιτικά ανοικτό το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης διαδικτυακά των συνεδριάσεων, την αποκατάσταση του κύρους, της αξιοπιστίας και τον σεβασμό στις αποφάσεις του ΠΣ και παράλληλα με υπεύθυνο τρόπο αντιμετωπίζουν και το μεγάλο θέμα των καταστροφών από τις πυρκαγιές σε Ηλεία και Αχαΐα.

Ολόκληρο το κείμενο – πρόταση της παράταξής μας



Πρόταση της παράταξης ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ για το ΠΣ της 24ης Αυγούστου 2021 με θέμα ορισμός τόπου των επόμενων δύο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

   Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αιφνιδιασμού της Περιφερειακής Αρχής, για την  δια περιφοράς  συνεδρίαση  του Περιφερειακού  Συμβουλίου με θέμα την  αλλαγή του τόπου συνεδρίασης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  οι παρατάξεις δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις μέχρι να εξασφαλιστεί  απρόσκοπτα η  διαδικτυακή ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων  του μεγαλύτερου και δημοκρατικότερου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας. 

  Το περιφερειακό Συμβούλιο δεν ανήκει σε κανέναν άλλον πλην των πολιτών της Περιφέρειας και η Περιφερειακή Αρχή Νεκτάριου Φαρμάκη στερεί από τους πολίτες τη φωνή τους.

   Δεν ψηφίζουμε την Πρόταση της Περιφερειακής Αρχής που αποτελεί προσβολή στην πολιτική απόφαση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. 

   Προτείνουμε να τεθεί σε ψηφοφορία στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24ης Αυγούστου ως  θέμα η πραγματοποίηση μόνο της επόμενης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο, στην Ηλεία, με μοναδικό  θέμα τις πρόσφατες καταστροφικές  πυρκαγιές.

   Εάν ο πραγματικός λόγος της συνεδρίασης είναι η Ηλεία, η Περιφερειακή Αρχή ας αποδείξει έμπρακτα ότι την ενδιαφέρει η Ηλεία και ο σεβασμός στις αποφάσεις των Συλλογικών οργάνων, που είναι και η φωνή της δημοκρατίας. Διαφορετικά, χρησιμοποιεί την Ηλεία για άλλους λόγους.

   Τα μέσα της Ηλείας που πάντα βρίσκονταν και βρίσκονται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  είμαστε σίγουροι ότι θα καλύψουν το κενό δημοσιότητας  και τις αδυναμίες της Περιφερειακής Αρχής Νεκτάριου Φαρμάκη.

 

Για την παράταξη Δικαίωμα στην Πρόοδο

 

Κατσιφάρας Απόστολος

Αγγελόπουλος Γεώργιος

Γεωργακοπούλου-Μπάστα Δήμητρα

Δριβίλας Δημήτριος

Καπλάνης Διονύσιος

Καρπέτας Κων/νος

Κατσαρή Κωνσταντούλα

Κόντης Κων/νος

Κουσκουρή Αθανασία

Λύτρας Ιωάννης

Μητρόπουλος Κων/νος

Μπαλαμπάνης Νικόλαος

Μπράμος Παναγιώτης

Ρούση-Ντζιμάνη Αγγελική

Σκιαδαρέσης Σπυρίδων

Σώζος Βασίλειος

Χαροκόπος Αντώνιος


Τιμητική αναγόρευση προσωπικοτήτων, ως επίτιμων δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου.

 




Ημερομηνία 24.8.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τιμητική αναγόρευση προσωπικοτήτων, ως επίτιμων δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου.


Ο Δήμος Ξηρομέρου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε την τιμή να ανακηρύξει επίτιμους δημότες  Ξηρομέρου στις 20/08/2021, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο και τους Ολυμπιονίκες Κοζομπόλη Βούλα (Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς αγώνες και αργυρή Ολυμπιονίκη στην Υδατοσφαίριση) και Δήμα Πύρρο (αθλητή της άρσης βαρών με 3 χρυσά και ένα χάλκινο Ολυμπιακά μετάλλια ).Το αναγνωρισμένο έργο τους και η προσφορά τους αποτελεί παρακαταθήκη για την Χώρα μας και τις νέες γενιές.

Σε κλίμα συγκίνησης αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες, αναμνηστικά δώρα και πάπυροι στα τιμώμενα πρόσωπα, ενώ υπήρχε δέσμευση για την ευρύτερη συνεργασία του Δήμου τόσο με την Αρχιεπισκοπή, όσο και με τους Ολυμπιονίκες.

Λόγω σοβαρού προσωπικού θέματος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου, στην εκδήλωση συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Άγιος Θαυμακού κ.κ. Ιάκωβος, εκπρόσωπος της Αυτού Μακαριότητας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ενώ προγραμματίστηκε επίσκεψη του Δημάρχου στην Αρχιεπισκοπή, για την απόδοση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Κατσαούνης Ελευθέριος.

Τα βιογραφικά των Ολυμπιονικών παρουσιάστηκαν από την εκπαιδευτικό και ηθοποιό, κα Ντίνου Μαρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του κλήρου, ο Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής, κος Κολυμπάδης Μανώλης, ο πρώην Υπεύθυνος Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κος Καϋμενάκης Φώτης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.


Εκ του Δήμου Ξηρομέρου


























Σήμερα : Γιορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού- Κείμενα -επιστολές του αείμνηστου Γεωργίου Δ. Παπαδημητρίου για τον Πατερ Κοσμά τον Αιτωλό

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 24 Αυγούστου 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας, ενώ το επώνυμό του παραμένει άγνωστο.
Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου. 

 Ο πάτερ Κοσμάς ο Αιτωλός το 1767 πέρασε από τη Μπαμπίνη , στην διάρκεια της δεύτερης περιοδείας του που έγινε από το 1763 ως το 1773. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έφτασε πρώτα στην Πόρτα ερχόμενος από την Μαχαλά και ύστερα κατέβηκε στο χωριό όπου και μίλησε στους Μπαμπινιώτες στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, μιας και τότε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ήταν κατεστραμμένη.


Άγιος Γεώργιος Πόρτας Μπαμπίνη


Αγία Παρασκευή Μπαμπίνη

 Άγιος Νικόλαος Μπαμπίνη 


Κείμενα -επιστολές του αείμνηστου Γεωργίου Δ. Παπαδημητρίου για τον Πατερ Κοσμά τον Αιτωλό.(αρχείο Γ. Παπαδημητρίου)




foto αρχείου:Aπό εκδρομή του Συλλόγου Μπαμπίνης στο Θέρμο .Προσκύνημα στη  μονή του Αγίου Κοσμά.

«Να σπουδάζετε και εσείς, αδελφοί μου, να μανθάνετε γράμματα όσον ημπορείτε. Και αν δεν εμάθετε οι πατέρες, να σπουδάζετε τα παιδιά σας, να μανθάνουν τα ελληνικά, διότι και η Εκκλησία μας είνε εις την ελληνικήν. Και αν δεν σπουδάσεις τα ελληνικά, αδελφέ μου, δεν ημπορείς να καταλάβης εκείνα οπού ομολογεί η Εκκλησία μας». 

.....................................................................................................................