Ανακοίνωση για συμμετοχή στον αγώνα δρόμου Βάρνακα - Μύτικα

 







Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ        

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου Βάρνακας - Μύτικας, που θα διεξαχθεί ημέρα Τετάρτη στις 18 Αυγούστου 2021, μπορούν να μπουν και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBLk1xkb1BDiiHE37w-99E6QMV4YpFwrMuFN1BJm-VuVsSoQ/viewform


ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • 6945141658

  • 6972407583



*Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα .


                                                                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  


ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 


ΑΣΤΑΚΟΣ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ

 




Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου στην πλατεία  Αστακού, όπου σε λίγες μέρες θα  τελέσουμε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αστακιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη το 1896 Παντελή Καρασεβδά.

Υπό την συνεχή και πολύωρη επίβλεψη της Πρόεδρου του διαμερίσματος Αστακού Αρετής Γριτσίπη , οι εργασίες προχωρούν με πολύ κάλους ρυθμούς. Έπονται τα καλύτερα.







Φωτορεπορταζ. Χρήστος Μπόνης

Έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Ν. Φαρμάκης: «Τεράστια η καταστροφή, τεράστιες οι ανάγκες, τεράστια η προσπάθεια που πρέπει να γίνει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα»

 



Το μέγεθος της καταστροφής στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που συνεκλήθηκε κατόπιν αιτήματός του προς τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.


Ο κ. Φαρμάκης, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, Περιφερειάρχες, για την στήριξη και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας στις Περιφέρειες που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες και αποτελεσματικές δράσεις ανακούφισης των πυρόπληκτων περιοχών, στήριξης των τοπικών οικονομιών και του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και έγκαιρης προετοιμασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου

Παρουσιάζοντας την πρόταση που κατέθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για απευθείας καταβολές πόρων στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών, υπογράμμισε και την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η γεωργική γη, με χιλιάδες καμένες εκτάσεις ελαιόδεντρων και άλλων καλλιεργειών, γεγονός που θα σημάνει έναν «βαρύ χειμώνα» για το εισόδημα χιλιάδων αγροτών, αλλά και για το σύνολο του αγροτοδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα

Επίσης, ο Περιφερειάρχης, είπε: «Με ικανοποίηση άκουσα ότι τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα θα προχωρήσουν άμεσα. Όμως, προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως για τα αντιπλημμυρικά έργα, θα χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα έργα και αυτό αφορά την ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των Περιφερειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες»  

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης έθεσε ζήτημα ολικής και ουσιαστικής αναβάθμισης των Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών. «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να ενισχυθούν με απόλυτα εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό που θα είναι σε θέση να διαμορφώσει σχέδια με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες που θα αντιμετωπίζουν άμεσα τις ασύμμετρες φυσικές απειλές, καθώς και υλικοτεχνική υποδομή που θα καθιστά εφαρμόσιμους τους σχεδιασμούς. Και μιλώντας για υλικοτεχνική υποδομή αναφέρομαι σε οχήματα και μηχανήματα που θα αφορούν μόνο την Πολιτική Προστασία και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών» επεσήμανε. 

Τέλος, σημείωσε και την αξία που έχει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε επίπεδο Περιφερειών, υπογραμμίζοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται περαιτέρω ενεργοποίηση, ώστε πέρα από την διακρατική συνεργασία να υπάρχει και διαπεριφερειακή συνεργασία σε επίπεδο Ε.Ε.  

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια καταστροφή που δημιουργεί τεράστιες ανάγκες. Και γι’ αυτό απαιτείται, σε όλα τα επίπεδα, μία τεράστια προσπάθεια που μάλιστα, πρέπει να γίνει με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.


2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Αστακού-Ευχαριστίες από τον εμπνευστή και διοργανωτή Λεωνίδα Παπαρίζο

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Αστακού

Ο Λεωνίδας Παπαρίζος ως εμπνευστής και διοργανωτής του 2 ου Λαϊκού αγώνα δρόμου Αστακού ο οποίος επιθυμεί να τον καθιερώσει και να τον κάνει θεσμό θέλει να ευχαριστήσει τους κάτωθι :

1.Τον Σύλλογο Απανταχού Αστακιωτών για την βοήθεια και την σφραγίδα που του προσέφερε βάσει της οποίας διεξήχθη νόμιμα ο αγώνας δρόμου.

2.Τους χορηγούς , οι οποίοι με την βοήθεια τους είτε οικονομική , είτε σε είδος βοήθησαν στηνπραγματοποίηση του αγώνα .

3. Τους εθελοντές και τον Σύλλογο Γυναικών Αστακού που με τις ομοιόμορφες στολές τους έδωσαν μια τεράστια βοήθεια και έναν άλλο τόνο στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα .

4. Όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους) που με την τεράστια συμμετοχή τους έδειξαν πωςο αγώνας δρόμου στον Αστακό καθιερώθηκε και έγινε θεσμός.

5. Το Κέντρο Υγείας Αστακού καθώς και το Λιμενικό Σώμα που συνέβαλαν με την παρουσία τους στην ασφαλή και άψογη διεξαγωγή του αγώνα.

6. Το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε , παρακολούθησε και χειροκρότησε την προσπάθεια όλων των αθλητών μικρών και μεγάλων .

Λάθη και παραλήψεις υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Οι υποδείξεις σας μας κάνουν καλύτερους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ.


Οι στάχτες-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 


ΑΠΌ. https://ennepe-moussa.gr

 το 2020 πήρε έπαινο στον 6ο Διαγωνισμό διηγήματος bonsai stories. Δυστυχώς είναι τραγικά επίκαιρο! Λέγεται "Στάχτες" και δημιουργός του είναι ο λογοτέχνης Γιάννης Γερογιάννης!


Οι στάχτες -ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

  Μύριζε παντού καμένο και οι στάχτες έμπαιναν στα ρουθούνια μας. Έπνιγαν την ανάσα. Η δυσοσμία παντού ίδια. Γύρναγες απέναντι να αλλάξεις παραστάσεις, μα όσο έβλεπε το μάτι σου, ήταν γκρίζο και σταχτωμένο. Μόνο δύο κτίρια είχαν γλιτώσει από την ανελέητη τούτη καταστροφή. Είχε όμως γλιτώσει και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου χθες έγιναν τιτάνιες μάχες με τη φωτιά. Κατόρθωσε τελικά να σωθεί από τις πύρινες φλόγες που είχαν κατασπαράξει το νησί μας.
  Όλοι οι κάτοικοι είχαμε βοηθήσει χθες το βράδυ. Οι καλόγεροι του μοναστηριού ανασήκωσαν τα μανίκια τους και με κουβάδες και λάστιχα έμπαιναν πρώτοι στις επάλξεις να σταματήσουν την πυρά, να γλιτώσει το μοναστήρι που έστεκε όρθιο απ’ τον 15ο αιώνα. Να σωθούν τα κειμήλια κι οι περίφημοι θησαυροί της ορθοδοξίας που είχε γίνει για τους σεβάσμιους γέροντες στόχος της ζωής τους.
  Δεν είχαμε νερό, όμως έτρεξαν οι χωρικοί στις στέρνες και τα υδραγωγεία της περιοχής και με κουβάδες έκαναν αγώνα τιτάνιο να περιορίσουν τη φωτιά. Η φωτιά δεν έσβησε. Αποτραβήχτηκε όμως απ’ τον περίβολο του ναού, γύρισε νοτιότερα και συνέχισε το έργο της. Η περιοχή κάηκε ολόκληρη. Το μοναστήρι όμως είχε σωθεί και μαζί σώθηκαν και τα κειμήλια του Ελληνισμού.
  Το πρωί επισκεφτήκαμε ξανά το χώρο. Η κατάσταση ήταν απερίγραπτη. Το κεφάλι μας γκρίζο από τις στάχτες κι οι γρανιτένιοι βράχοι κάτασπροι κι αυτοί. Κι όμως, χθες το πρωί, έβλεπες ένα πανέμορφο πευκόδασος εδώ, καταπράσινο, γεμάτο οξυγόνο, γεμάτο ζωή. Άκουγες τις φωνές και τα τιτιβίσματα των πουλιών και έβλεπες τις μέλισσες να τρυγάνε τη γύρη και να περιφέρονται ανάμεσα στα ρείκια και στο μελισσόχορτο. Χθες είδα γεράκια εδώ. Άπλωναν τις φτερούγες τους και συναγωνίζονταν στο πέταγμα. Το γεράκι είναι βοηθός του ανθρώπου στο κυνήγι κι εδώ ο τόπος ιδανικός με πλαγιές απότομες και βραχώδεις.
  Έβλεπες τα κοτσύφια και τα τρυγόνια να ξεκουράζονται στα φυλλώματα κι άλλες φορές να πετούνε και να απολαμβάνουν την χαρά της ζωής και της ελευθερίας. Καμιά φορά εμφανίζονταν και αετοί κι έκλεβαν την παράσταση με το αγέρωχο πέταγμά τους.
  Ασβεστολιθικές πλάκες κατέβαιναν την πλαγιά κι έβγαιναν μέχρι τη θάλασσα, ντυμένοι με χρώμα του πράσινου πεύκου. Η κάπαρη έφτανε ως τη θάλασσα και στους βράχους κρέμονταν τα κρίταμα και τα υπόλοιπα στολίδια του γκρεμού. Εκεί συναντούσαν τα κύματα και τα ήρεμα νερά, έπαιρναν πράσινο χρώμα και γυάλιζαν στα πεντακάθαρα πετρώματα.
  Στην κορυφή του λόφου έβλεπες τα γιγαντιαία δένδρα να στέκουν αγέρωχα και να φυλάνε τον χώρο, ποιος ξέρει πόσους αιώνες. Ξαποστάσαμε πολλές φορές στον ίσκιο τους, νιώσαμε του βοριά την ανάσα, ακουμπήσαμε το χώμα και τον ήλιο. Νιώσαμε το θρόισμα και τραγουδήσαμε μαζί τους τις χαρές της ζωής και τις λύπες.
  Τα δένδρα που αγαπήσαμε έχουν τώρα καεί. Σήμερα εξαφανίστηκαν κι όλα τα πετούμενα. Η θάλασσα ταραγμένη σήκωνε τα κύματά της και μας φοβέριζε λες κι ήμασταν εμείς η αιτία της συμφοράς.
  Γιατί αυτές οι πυρκαγιές; Φώναζαν τα κύματα και μαστίγωναν με λύσσα το βράχο. Καράβι και ντόπιο πλεούμενο δεν τολμούσε να πλησιάσει κοντά της. Πάντα μετά τις φωτιές οι αέρηδες έχουν την τιμητική τους, τα μελτέμια μαστιγώνανε τη θάλασσα, μα εδώ το παράκανε σήμερα, σου μαστιγώνανε τη σκέψη κι αισθανόσουνα το ταρακούνημα και τον φόβο ολόγυρα.
  Έχασαν τους συντρόφους τους κι όταν χάσεις έναν σύντροφο, πονάς, υποφέρεις και βασανίζεσαι. Έχασαν τα υπέροχα δένδρα, που τους έλεγαν κάθε πρωί καλημέρα. Τραγουδούσαν μαζί τους ελεγείες του βοριά και της θάλασσας. Κι όταν φυσούσε άγριος ο αγέρας, εκείνα σταματούσαν την ορμή του, τον μαλάκωναν και τον έκαναν τραγούδι. Όταν το καλοκαίρι ο ήλιος πύρωνε το νησί μας, εκείνα έστελναν τη δροσιά τους και την υπέροχη αύρα.
  Καθώς προχωρούσαμε, έβλεπες μες στις στάχτες τις αιωνόβιες ελιές που είχαν ζήσει χιλιάδες χρόνια, να παραδίδονται στην καταστροφή και τον όλεθρο. Οι ρίζες τους ήταν καμένες και είχαν πεταχτεί προς τα έξω, ενώ ο κορμός τους είχε γονατίσει κι ήταν έτοιμος να μπει μέσα στη γη, λες κι είχε παραδεχθεί το τέλος του. Η ήττα των δένδρων είχε συντελεστεί. Η ζωή τους είχε τελειώσει. Πετάχτηκαν οι ρίζες έξω απ’ το χώμα και μούντζωναν την καταχνιά και τη μοίρα. Κι ο κορμός είχε γονατίσει έτοιμος να μπει στο χώμα και να αποχαιρετήσει τη ζωή.
  Ο πυρακτωμένος τόπος μάς αγρίεψε. Τα τοπία μαυροφορεμένα. Όπου τα ακούμπαγες μαύριζαν τα χέρια σου, το πρόσωπο και τα ρούχα. Άνεμος άγριος περνούσε με ευκολία μέσα απ’ τα καμένα και σχεδόν μας φοβέριζε και μας απειλούσε. Παντού σιωπή και καμένα. Πού και πού περνούσε κανένα αυτοκίνητο για να συνειδητοποιήσει, όπως κι εμείς, το μέγεθος της καταστροφής. Κοιταζόμασταν στα μάτια και δε μιλούσαμε. Η απέραντη τούτη σιωπή τα έλεγε όλα. Σταματάγαμε κάπου – κάπου να βεβαιωθούμε, μην τυχόν και μας γελούν οι αισθήσεις μας. Μα αγγίζαμε το μαύρο και μας έπνιγε. Όλες μας οι αισθήσεις σε εγρήγορση. 
  Ο ήχος κούφιος και η σιωπή παντού. Η καταστροφή ήταν ολοσχερής. Το χώμα σταχτί και βουβό. Ακουμπάγαμε το χώμα πυρακτωμένο. Τα δένδρα νεκρά. Καμίνι ο τόπος και η λειψυδρία ολοφάνερη. Ένα κρώξιμο πουλιού μας προσγείωσε. Κοιτάξαμε προς τα πάνω κι είδαμε τον ουρανό μουντό και κρύο κι ένα μοναχικό πουλί να τριγυρνάει. Τι ήθελε τρομάρα του στον πυρπολημένο τόπο;
  Κάθισε πάνω στο δένδρο. Έβγαλε σε λίγο ένα κρώξιμο και μετά ένα δυνατότερο. Ψάχνει για τόπο που θα χτίσει τη φωλιά του σκέφτηκα. Αργά ή γρήγορα η ζωή θα συνεχιστεί. Μα πού θα βρει νερό και τι θα τρώει που όλα εδώ είναι καμένα; Kαι πως θα ζήσει δίχως ταίρι και χωρίς νερό; Χαμογέλασα και περίμενα. 
  Το πουλί έκανε ακόμα μια βόλτα και σε λίγο ξαναγύρισε. Αυτή τη φορά δεν ακούστηκαν κρωξίματα μα κάποιος δυνατός ξερός ήχος. Η ζωή θα νικήσει σκέφτηκα και κοίταξα μήπως βρήκε το ταίρι του. Εκείνο έσκαβε μόνο του με το ράμφος, ανακάτευε κάτι ξερόκλαδα και κάθε τόσο έκανε μια μικρή βόλτα στα καμένα και ξαναγύριζε.
  «Να υπάρχουν άραγε κάμπιες; Να υπάρχουν άραγε σκουλήκια;» σκέφτηκα «ή κάτι που θα του εξασφάλισε την τροφή;» 
  Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατον. Τα σκουλήκια απαιτούν υγρό έδαφος και εδώ το έδαφος ήταν πυρακτωμένο. Ζωικός οργανισμός αμφιβάλλω αν έμεινε ζωντανός για να ενταχθεί στην τροφική αλυσίδα.
 Ο θόρυβος ξανακούστηκε στα ξερόκλαδα και ήθελα κι εγώ να δω τι κάνει αυτό το μοναδικό πουλί αυτού του δάσους. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γυρεύει σε τούτα τα ξερόκλαδα, γιατί με υπομονή γυρίζει και ξαναγυρίζει στο ίδιο σημείο.
  Σε λίγο έπεσαν κάτω τα ξερόκλαδα και φάνηκε το εσωτερικό τους. Ανάμεσα στα ξερόκλαδα μια φωλιά από χόρτο και μέσα στη φωλιά έστεκαν ακίνητα τρία απανθρακωμένα πουλάκια. Μακάβριο θέαμα και τραγικό για μας και τη μητέρα που έψαχνε τα παιδιά της. 
  Ήταν μαυρισμένα. Τα πούπουλά τους καμένα και το ράμφος τους σε αποσύνθεση. Μισοκαμένα τα ποδαράκια τους, σπασμένα σε τρία σημεία. Έκρωξε τότε η κίσσα θλιμμένα, άνοιξε τις φτερούγες και πέταξε, σαν να ήθελε να σκεπάσει τη συμφορά όλης της γης, αφού δεν πρόλαβε να σκεπάσει τα μωρά της και να τα σώσει από την πρωτοφανή καταστροφή.
  Σε λίγο σταμάτησε κι η θάλασσα.
  Κράτησε ενός λεπτού σιωπή και μετά αγρίεψε και συνέχισε με λύσσα το μουγκρητό της. 
-Ποια είναι τα θύματα της πυρκαγιάς; ρώτησα. Απάντηση δεν πήρα και συνέχισε η θάλασσα το σκληρό βουητό της.
-Αμέτρητα θύματα, ψιθύρισα… και τότε, το πουλί άνοιγε τις φτερούγες και συνέχισε το πέταγμα. 
 Συνέχισε άραγε να ψάχνει τη ζωή ή μήπως έψαχνε τον θάνατο και τα θύματα που είχε προκαλέσει τούτη η καταραμένη πυρκαγιά;

Εμπνευσμένο από τη μουσική σύνθεση του Μελέτη Ρεντούμη “Looking at the sea”
Έπαινος  στον 6ο Διαγωνισμό διηγήματος bonsai stories,2020

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση σε σχολείο του Ψυχικού. «Με παλιές φόρμες και φθαρμένα υλικά ανακυκλώνω σκέψη αρχέγονη, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον» ισχυρίζεται ο ίδιος. Ποιητικές συλλογές: «Αμαδρυάδα» 2016. «Πολίτης του κόσμου» εκδόσεις Δρόμων 2018.«Μαραθώνιος Δρόμος. Δρόμος Αγώνα και πολιτισμού», «Η Αμαδρυάδα και τα ιερά δάση της Ελλάδας»2017. Έχει βραβευθεί μέχρι τώρα είκοσι έξι φορές σε πανελλήνιους και παγκόσμιους Διαγωνισμούς ποίησης και διηγήματος. Τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί σε διάφορες ανθολογίες. «Αιτωλικά», «Αμφικτυονία Ελληνισμού», «Γλυπτών παλινόστησης» «Ιστορίες της Ρόδου» «Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος»2019, «Καλλιτεχνικό Ημεροδρόμιο», «Κόκκινη κλωστή», «Φιλολογική Πρωτοχρονιά», «Πόλεων ποιήσεις», «Συνομιλώντας με τον Rimbauο», «Διηγήματα του εγκλεισμού», «Σκληρός Απρίλης του 20» Εκδόσεις «Ελκυστής», «Κοράλλι» κ.τ.λ.

κανονικά πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών σε Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου

 


Αστακός , 11.08.2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ                                  

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ                

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ        




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Oι παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών σε Κοινότητες του Δήμου μας Θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, διότι θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά στα μικρά μας παιδιά μέσα σ αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε και νομίζουμε ότι το δικαιούνται μετά και την δύσκολη περίοδο που πέρασαν με κλειστά σχολεία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

11/ 8 , ΜΑΧΑΙΡΑ

12/8 , ΚΑΝΔΗΛΑ

13/8, ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

14/8, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

16/8, ΧΡΥΣOΒIΤΣΑ

17/8, ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ

18/8, ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ     

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία των τοπικών συλλόγων και των Κοινοτήτων


                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

                                                   

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

   


Αστακός, 11/8/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Ν.Π.Ι.Δ.

Δ/ση: Αστακός Αιτωλ/νίας

Πλήρ. : Μάντζαρης Ελευθέριος

Τηλ. : 2646041482, 6986605117

e-mail : koinofelisxiromerou2019@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Εναρμονιζόμενοι με τις επιταγές των καιρών και του Αντιπεριφερειάρχη  κ.Κοροβέση της ΠΔΕ, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2021  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου μέχρι τη Δευτέρα 16/8 διαμορφώνεται ως εξής,

    - 12/8 παιδική γιορτή για τους μικρούς μας φίλους, στις 7.30 στο Βασιλόπουλο, στο γήπεδο (συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Βελλά και το Σύλλογο Γυναικών Βασιλόπουλου), και

      - 13/8 παιδική γιορτή  στα Αγράμπελα  στις 8.00 (συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Αγραμπελιωτών), αφιερωμένη κι αυτή στους μικρούς μας φίλους.

     Οι  προγραμματισμένες  εκδηλώσεις του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ» από 11/8 έως 14/8   αναστέλλονται  πλην των αθλητικών εκδηλώσεων, του τουρνουά δηλωτής και της εκδρομής στο λημέρι του Καραντώνη. 

 


Για την ΚΕΔΗΞ

Ο Πρόεδρος


Μάντζαρης Ελευθέριος




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ''

10-08-21

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και τουρισμού κυρίου Νίκου Κοροβέση αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 24 -08-21 στην Περιφέρεια Ηλείας και μέχρι τις 16-08-21 στις Περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η αναστολή είναι επιβεβλημένη λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή ιδιαίτερα της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας και σε ένδειξη σεβασμού προς τους πληγέντες τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και στο σύνολο της χώρας.

    Σε ένδειξη σεβασμού τόσο προς τους πληγέντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και στο σύνολο των πληγέντων της χώρας θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο από μέρους μας να συνταχθούμε με το σκεπτικό αναστολής των εκδηλώσεων που εξέδωσε πριν από λίγο με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να αναστείλουμε  τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από 11-08-21 μέχρι 14-08-21 πλην των αθλητικών εκδηλώσεων , του τουρνουά δηλωτής και της εκδρομής στο λημέρι του Κατσαντώνη.


                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                

  Ο Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας

                                                         

Ταξιάρχης Σάββας Καλλιρρόη Γεωργούλα   





                                        

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

 


Ημερομηνία 11.8.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 11 Αυγούστου, στις 03:00 μ.μ., το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.
Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατηγορία ''ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ'', έχει προστεθεί η επιλογή ''Live μετάδοση''. Εκεί μπορούν όλοι οι πολίτες να μπουν ελεύθερα και να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Sites και Blogs να πάρουν τον σύνδεσμο ή τον κώδικα html, να τον επικολλήσουν στο δικό τους μέσο, ώστε να το αναμεταδώσουν και να το παρακολουθήσουν όσο πιο πολλοί πολίτες του Ξηρομέρου.
Με το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το βίντεο της συζήτησης θα είναι την ίδια στιγμή διαθέσιμο στο κανάλι στο YouTube του Δήμου Ξηρομέρου μαγνητοσκοπημένο, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι πολίτες που δεν μπόρεσαν ζωντανά.
Ο καλά και πλήρως ενημερωμένος πολίτης στα θέματα του Δήμου μας, είναι ζητούμενο και μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
.....................................................................................................................