Όταν σε πνίγει το δίκιο


 Μια φωτογραφία από το αρχείο μας μας έδωσε την ευκαιρία για την συγκεκριμένη ανάρτηση :
 Σε μια απόφαση του διαιτητή Θεοφίλη ο μικρός Χρήστος Μασαλής έξι ετών (τότε) που συμμετείχε σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη των Γεράσιμου (Μάκια) Γρίνου & Βασίλη Μασαλή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης - το 2019 (εδώ), διαμαρτύρεται έντονα θεωρώντας  λανθασμένη  την απόφασή του για τιμωρία του.
 



Σχόλιο του Μπαμπίνη ΙΝ.  (με χιουμορ)Το μήλο κάτω από την μηλιά 

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

 



Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε συνεργασία με την Κιβωτό, Παιδικές Υποθέσεις καλεί όλα τα παιδιά των ΚΔΑΠ και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ξηρομέρου να συμμετέχουν στο 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ.... από το σπίτι! που αρχίζει στις 28/2 για να μας θυμίσει ότι το Καρναβάλι και φέτος ξεκινά!


Σκοπός του παιχνιδιού είναι  τα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου…. τη γνώση, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να χαρούν τις Αποκριάτικες ημέρες!

  • 1 παππούς πειρατής με αξιοζήλευτες περιπέτειες

  • 1 εγγονός με εξερευνητικές ανησυχίες και δίψα για ταξίδια και μάθηση 

  • 1 χάρτης με κρυπτογραφημένες διαδρομές και κρυμμένα μυστικά 

  • 5 νησιά προς εξερεύνηση που κρύβουν κινδύνους 

  • 30 δοκιμασίες, διασκεδαστικές και πρωτότυπες, για να φτάσουμε στον μεγάλο θησαυρό!

Πλούσια και πρωτότυπη θεματολογία που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον!

Με μεγάλη ευελιξία και χωρίς περιορισμούς στο πότε και πόσο θα παίξουν μέσα στην πλατφόρμα του παιχνιδιού τα παιδιά.


Επιβιβαστείτε έγκαιρα, το ταξίδι του πειρατή μας ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα, στις 15 Μαρτίου!

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Σε ειδική ηλεκτρονική ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ με χρήση μοναδικών κωδικών εισόδου/ συμμετέχοντα.  (https://treasure-hunt.gr/) 

Για το λόγο αυτό δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα παρακάτω τηλέφωνα, 6980475260 (ΚΔΑΠ Αστακού), 6976218784 (ΚΔΑΠ Κανδήλας),  6947938933  (ΚΔΑΠ Φυτειών), 2646041482 (ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας)

Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά το e-mail που δηλώνετε κατά τη συμμετοχή σας γιατί θα σας έρθει επιβεβαίωση καθώς και έγκριση των κωδικών σας μετά από 2-3 ημέρες. 






Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την πρόταση αναδιοργάνωσης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Υπέρ ενός ισχυρού και εξακτινωμένου Πανεπιστημίου Πατρών τάσσεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα «Συζήτηση σχετικά με την πρόταση αναδιοργάνωσης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών», κατέληξε με ισχυρή πλειοψηφία σε απόφαση οκτώ σημείων, η οποία έχει ως εξής:


«Το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού άκουσε τον εισηγητή, τον πρόεδρο, και τους λοιπούς ομιλητές που ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί του ανωτέρω θέματος και μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία

1. Δηλώνει αντίθετο με την πρόταση Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού γιατί θεωρεί ότι δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των Περιφερειακών Τμημάτων.

2. Τη συνέχιση του διαλόγου με το Πανεπιστήμιο, στη βάση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί για στήριξη των αποκεντρωμένων Σχολών και Τμημάτων με παράλληλη και σταθερή στήριξη των αιτημάτων του Πανεπιστημίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, για περαιτέρω ενίσχυση του με προσωπικό αλλά και για εμπλουτισμό των Σχολών και των γνωστικών του αντικειμένων, με βάση τις υπαρκτές δυνατότητες της περιοχής.

3. Τη δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να στηρίξει με πόρους την ανάπτυξη υποδομών των περιφερειακών τμημάτων του Πανεπιστημίου, ούτως ώστε να καταστούν έτι περαιτέρω βιώσιμα, λειτουργικά και ελκυστικά για φοιτητές και καθηγητές.

4. Τη διερεύνηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της δυνατότητας χρηματοδότησης μέσω του ΠΕΠ ενός προγράμματος για την ενίσχυση και την επαγγελματική κατάρτιση, το οποίο θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς την ακαδημαϊκή έρευνα και την επαγγελματική κατάρτιση των φοιτητών με προτεραιότητα την ενίσχυση των περιφερειακών τμημάτων.

5. Την εκπροσώπηση της Αυτοδιοίκησης στη συνεδρίαση της Συγκλήτου κατά την οποία θα συζητηθεί η εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, καθώς και σε οποιαδήποτε συνεδρίαση αφορά μείζονα ζητήματα του Πανεπιστημίου που άπτονται επίσης του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας

6. Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, η οποία και θα αναλάβει να εκφράσει ενώπιον της Συγκλήτου, την θέση και άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύνολό της.

7. Τη διεκδίκηση ενός ισχυρού, εξωστρεφούς και βιώσιμου Πανεπιστημίου εξακτινωμένου, με Σχολές και Τμήματα αναβαθμισμένα, με επαγγελματικά δικαιώματα και με δομές διοίκησης σε επίπεδο κοσμητείας σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

8. Την αποστολή της παρούσας απόφασης προς το Υπουργείο Παιδείας.»

Υπέρ της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ψήφισαν οι επικεφαλής και τα μέλη των παρατάξεων «Όλα από Αρχή», «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» και «Δυτική Ελλάδα Μπροστά». Κατά της απόφασης ψήφισαν οι επικεφαλής και τα μέλη των παρατάξεων, «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» και «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πατριωτική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα» και «Οικολογική Δυτική Ελλάδα». Πριν την ψηφοφορία του θέματος είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση- Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα».

Οι μυοκάστορες απειλούν τις καλλιέργειες- Σοβαρό πρόβλημα στην Αιτωλοακαρνανία – Αναγκαία η λήψη μέτρων απ’ την πολιτεία.

 

https://www.in.gr/

Πρόκειται για μια μεγάλη απειλή για τις δενδρώδεις κυρίως καλλιέργειες σχεδόν ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως δε της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και της Τριχωνίδας, αλλά και των υπολοίπων λιμναίων και υδάτινων συστημάτων του νομού μας, καθώς οι συνθήκες εκεί ευνοούν την μόνιμη πλέον εγκατάσταση και την εκθετική αύξηση των πληθυσμών, όπως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.


Ο Μυοκάστορας, που πολλοί τον συγχέουν με τα ποντίκια-αρουραίους, ιδιαίτερα όταν είναι σε νεαρή ηλικία, τρέφεται με τις ρίζες των δέντρων και συχνά προκαλεί τη πλήρη νέκρωσή τους. Επίσης, με τα λαγούμια που ανοίγει κοντά σε αρδευτικά συστήματα, αποστραγγιστικά έργα και αναχώματα ποταμών και λιμνών προκαλεί αστάθεια στο έδαφος.

Πρόκειται για ένα υδρόβιο τρωκτικό, ενδημικό στη Νότια Αμερική και μεταφέρθηκε στη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, για την εκμετάλλευση της γούνας του. Όμως ορισμένα άτομα που απέδρασαν ή απελευθερώθηκαν από τα εκτροφεία, κατόρθωσαν να εγκατασταθούν με επιτυχία στο φυσικό περιβάλλον (όχθες ποταμών και υγροτόπους) των νέων περιοχών, διαταράσσοντας την ισορροπία των οικοσυστημάτων και υποβαθμίζοντας την οικονομική και περιβαλλοντική αξία των περιοχών στις οποίες εμφανίζεται.

Οι επιπτώσεις της παρουσίας του στους υγροτόπους, μέσα από τη διατροφή του με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, μπορεί να είναι αρνητικές για τις φυτοκοινότητες με πιθανό επακόλουθο τη διάβρωση των παράκτιων ενδιαιτημάτων άλλων ζώων. Επίσης, ο Μυοκάστορας έχει παρατηρηθεί να τρέφεται με αυγά παρυδάτιων πουλιών που βρίσκει στις φωλιές τους.

Για τους παραπάνω λόγους ο Μυοκάστορας κατατάσσεται στα 100 χειρότερα χωροκατακτητικά ξενικά είδη της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, είναι απόλυτη ανάγκη η λήψη μέτρων για τη διαχείριση και εξάλειψη του πληθυσμού του Μυοκάστορα.

Τα ξενικά είδη μπορούν να μεταβάλλουν τις λειτουργίες των οικοσυστημάτων, να μειώσουν την αυτόχθονη βιοποικιλότητα, να διαταράξουν το τοπίο, να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες στις οικονομικές και περιβαλλοντικές αξίες.

Ως εκ τούτου, είναι απολύτως αναγκαία η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των υπεύθυνων φορέων της χώρας.

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη βιοποικιλότητα από τα εισβλητικά είδη απαιτεί παρακολούθηση, έγκαιρη ανίχνευση, μακροπρόθεσμο έλεγχο, μέτρα περιορισμού των συνεπειών τους για τη βιοποικιλότητα. Σε περιπτώσεις όπου η βιοποικιλότητα έχει ήδη επηρεαστεί από εισβλητικά είδη, επιβάλλεται η λήψη μέτρων για την αποκατάστασή της.

Ο Φορέας Διαχείριση Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Ακαρνανικών Ορέων έχει έγκαιρα εντοπίσει την τόσο έντονη παρουσία του μυοκάστορα στην περιοχή, έχει προχωρήσει σε σχετική ανίχνευση, διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος και των όσων συνοδών ζητημάτων αυτό προκαλεί στη βιοποικιλότητα και έχει αρμοδίως κάνει τις σχετικές επισημάνσεις προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο και συντονιστής του Φορέα κ. Γιάννη Σελιμά, τα τελευταία χρόνια άτομα του είδους έχουν επανειλημμένα παρατηρηθεί σε περιοχές εντός των ορίων ευθύνης του Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων (Αμβρακία, Λυσιμαχία, Τριχωνίδα, εκβολές Αχελώου, Νεοχώρι κτλ.). Με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των ζημιών, είναι απόλυτη ανάγκη η άμεση παρακολούθηση του πληθυσμού του Μυοκάστορα στην περιοχή, καθόσον, η στρατηγική της πρώιμης και έγκαιρης αντιμετώπισης των ξενικών ειδών είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ασύγκριτα πιο οικονομική σε σχέση με την αντιμετώπιση μετά την εδραίωσή τους στην περιοχή.

Ο κ. Σελιμάς μας πληροφορεί ότι στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ ο Φορέας έχει ήδη δρομολογήσει το σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα.

Η Ένωση Αγρινίου, έχοντας αναφορές παραγωγών που αδυνατούν πλέον με τα συνήθη μέσα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, εκτιμά ότι χρειάζεται ο σχεδιασμός και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Άλλωστε, το κλασσικό «ποντικοφάρμακο» ή το όποιο δηλητήριο χρησιμοποιούν οι παραγωγοί στην προσπάθειά τους να «αμυνθούν» έναντι του μυοκάστορα, έχει αποδειχθεί μη αποτελεσματικός τρόπος, ο οποίος, δε, πρόσθετα προβλήματα δημιουργεί, καθώς αυτή η πρακτική συμβάλει στην εξόντωση πουλιών και άλλων ειδών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Οι φυσικοί θηρευτές (ανάμεσα σε αυτούς θα κατατάξουμε και τον άνθρωπο) θα μπορούσε να είναι μια λύση…


Τραγούδι του Άρη Μπιτσώρη ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη Μαρίκα Νίνου.(Σαν σήμερα στις 23 Φεβρουαρίου 1957 έφυγε από τη ζωή)

 

 http://arisbitsoris.blogspot.com/

Σαν  σήμερα στις 23 Φεβρουαρίου 1957 έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα Νίνου.

Το παρακάτω τραγούδι το έγραψα μετά από μία αφήγηση του πατέρα μου το 2006.



Οι εβδομήντα οκτώ στροφές

στ’ αυτιά μου ένα χάδι

είχα την τύχη να σε δω

στο πάλκο ένα βράδυ.

 

Μαρίκα έφυγες νωρίς

σε πήρανε οι μούσες

να τραγουδάς στον ουρανό

αυτά που επιθυμούσες.

 

Στην πίστα όταν έβγαινες

άλλαζες τη μορφή σου

τον εαυτό σου απέβαλες

ντυνόσουν την ψυχή σου.

 

Με τη φωνή φουρτούνιαζες

όνειρα κλειδωμένα

με τις σιωπές γαλήνευες

κορμιά ναυαγισμένα.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος & το EUROPE DIRECT

 

«Πώς θα μειώσουμε τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», είναι το κεντρικό θέμα

της διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το EUROPE

DIRECT, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:00 – 17:00. O ρόλος της Ελληνικής

Περιφέρειας στην ανάπτυξη σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, η οικονομική διπλωματία, οι

εμπορικές σχέσεις, η επιχειρηματικότητα, η ανθρωπιστική κρίση, οι πρόσφυγες και οι

θαλάσσιες ζώνες θα αναλυθούν επιστημονικά από διακεκριμένους ομιλητές.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας & Αντιπρόεδρος της

Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος είναι και συντονιστής

της εκδήλωσης, τονίζει στην πρόσκληση που απευθύνει σε όλους: «Ο ρόλος των

Περιφερειών μπορεί να είναι υπερτοπικός, εθνικός και διακρατικός ειδικότερα στο πλαίσιο

των διεθνών οργανισμών που συμμετέχει όπως η Επιτροπή Παράκτιων Περιφερειών

(CPMR) και η Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε. Επιθυμούμε την αποτροπή συγκρούσεων στην

Ανατολική Μεσόγειο και είναι επιτακτική η συμβολή όλων σ’ αυτή την προσπάθεια. Για το

λόγο αυτό η εκδήλωση είναι ανοικτή. Θέλουμε οι πολίτες να προβληματιστούν, να

ενημερωθούν και να παρακολουθήσουν τη δημοκρατική συζήτηση. Οι ομιλητές

προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και χώρους, γεγονός που ενισχύει την έκφραση

όλων των απόψεων, τη γνωστοποίηση των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων κάθε

περιοχής με στόχο τη διεθνή συνεργασία για ειρήνη και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, θα υπάρχει διερμηνεία

από τα ελληνικά στα αγγλικά. 

Την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Ελληνικά

https://youtu.be/7jUX4yFeEUs  

https://www.facebook.com/pde.rwg/posts/4330440136970814

https://www.facebook.com/events/831885097361493


Συντονιστής:

 Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και

Καινοτομίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής

Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της CPMR

23 Φεβρουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ- Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 32, 26441 Πάτρα

Τηλ: 2613 613510, 2613 613524, mail: grafeiotypou@pde.gov.gr

www.pde.gov.gr /pde.rwg www.pde.gov.gr/gr/enimerosi.feed

@pde_rwg +pde_rwg RegionWesternGreece

Ομιλητές: 

 Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναπλ. μέλος της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών

Ελλάδας (ΕΝΠΕ)

 Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών

Ελλάδας (ΕΝΠΕ)

 Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

(Ελλάδα)

 Λευτέρης Χριστοφόρου, Ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Κύπρος)

 Ismail Ahmed Khairat, Πρέσβης της Αιγύπτου

 Τάσος Χατζηβασιλείου, Δρ., Βουλευτής ΝΔ, Σερρών, Διεθνολόγος, Γραμματέας

Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας

 Παύλος Γερουλάνος, πρ. Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού (2009-2012),

Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμής, πρώην πρέσβης Ελλάδος στην

Ουάσιγκτον (2005-2009)

 Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος,

Τουρκολόγος, Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών & Ευρασιατικών Μελετών,

Πανεπιστήμιο Πειραιά, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Μέλος ΔΣ της Ενιαίας

Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε. Α. Α. ΔΗ. ΣΥ.)

 Mitat Çelikpala, Αντιπρύτανης, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο

Kadir Has

 Εμμανουήλ Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King's

College London & στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 Ιωάννης Μήτσιος, Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνολόγος, Μ.Α Παν/μίου Northeastern

Βοστώνης

 Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων,

Περιφέρεια Κρήτης, Αντιπρόεδρος της CPMR & EUROMONTANA

 Θεόδωρος Λουλούδης, Εκδότης Εφημερίδας "Πελοπόννησος", Μέλος της

Οργανωτικής Επιτροπής του Regional Growth Conference

 Δημήτριος Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Βουλευτής ΝΔ, Βόρειου Τομέα

Αθηνών

 Annika Annerby Jansson, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Σκόνε

(Σουηδία), Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της CPMR σε θέματα Μεταναστευτικής

Διαχείρισης

 Suleyman Ozeren, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο George Mason

 Θάνος Βερέμης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής

& Εξωτερικής Πολιτικής), Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και

Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις

 Θεοδόσιος Γεωργίου, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή

Συνεργασία,

 Δρ.  Nicola  De Santis, Επικεφαλής, Διεύθυνση Δημοσίας Διπλωματίας, ΝΑΤΟ

 Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο

Kadir Has


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ- Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 32, 26441 Πάτρα

Τηλ: 2613 613510, 2613 613524, mail: grafeiotypou@pde.gov.gr

www.pde.gov.gr /pde.rwg www.pde.gov.gr/gr/enimerosi.feed

@pde_rwg +pde_rwg RegionWesternGreece

 Matthew Crosston, Καθηγητής, Διευθυντής για τον Ακαδημαϊκό Μετασχηματισμό,

Γραφείο Κοσμήτορα, Πανεπιστήμιο Bowie State, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο

Modern Diplomacy.eu,

 Δημήτριος Ριζούλης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Προκήρυξη διαγωνισμών ζωγραφικής και δημιουργίας λογοτύπων, από την επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Ξηρομέρου.

 

xGreece 2021 1.jpg.pagespeed.ic.mnMALeb cQ
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
Πληροφορίες: Πολύζος Βασίλειος
Τηλέφωνο: 6946280462
 
Ανακοίνωση.
 
Η επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 προκηρύσσει:
1. Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «1821: Οι Έλληνες αγωνίζονται για την ελευθερία τους».
2. Μαθητικό διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας για τη δημιουργία του λογότυπου του εορτασμού με θέμα: «Ξηρόμερο 1821-2021, 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία».
Λεπτομέρειες για τους δύο διαγωνισμούς στα αρχεία που επισυνάπτονται.
 
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ
ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 
ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΗΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΑΒΒΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΖΑΓΚΟΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΡΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
.....................................................................................................................