ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ-ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΘΕΟΣ-ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ


Με αφορμή τον θάνατο του  θρύλου του παγκόσμιου

ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ο Άρης 

Μπιτσώρης 

έγραψε τους παρακάτω στίχους 


ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ-ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΘΕΟΣ


Τον κλαίει η Νάπολη κι η Μπόκα

δάκρυσε η γη κι ο ουρανός

ήταν ο βασιλιάς της μπάλας

άγιος και αμαρτωλός.

 

Έφυγε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

ο Πίμπε ντ’ Όρο -παιδί χρυσό-

όλος ο κόσμος ξεπροβοδίζει

έναν επίγειο Θεό.

ΔΕΙΤΕ .https://arisbitsoris.blogspot.com/

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Νεκτάριο Φαρμάκη.

 

20201124 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 10
 
Ημερομηνία, 26.11.2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
Θέμα: Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Νεκτάριο Φαρμάκη.
 
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης το προτεινόμενο σχέδιο της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κος Κώστας Κούστας, ο ενεργός πολίτης και Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Κος Πάνος Χολής εκπροσωπώντας την Επιτροπή Αγώνα και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα, ανέπτυξαν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείτε στη παράκτια περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, με το προτεινόμενο σχέδιο της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ. (προϊόν ενός ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011), που προβλέπει την περιβαλλοντική και χωρική πίεση του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου μέσω της επέκτασης και υπέρ διόγκωσης τις παραγωγικής δραστηριότητας.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα τεράστιο βιομηχανικό ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο που οδηγεί τον τόπο σε αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια, αναιρώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό, απωθώντας εκ των πραγμάτων κάθε άλλη δραστηριότητα στο παράκτιο κομμάτι Αστακού - Μύτικα - Καλάμου, που μέσα από τους σχεδιασμούς τόσο του Δήμου Ξηρομέρου όσο και της Περιφέρειας, προορίζεται για παραθεριστικές και εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού, δραστηριότητες που ήδη υπάρχουν, και ανάπτυξη της παράκτιας Αλιείας.
Οι ομιλούντες στοιχειοθέτησαν τις απόψεις τους και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να σταθεί δίπλα στον Δήμο Ξηρομέρου και στην τοπική κοινωνία, ώστε να αποσυρθεί η Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, να επαναχωροθετηθεί από μηδενική βάση με την καταλυτική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η χωροθέτησή της να ενταχθεί στη συνολική θαλάσσια χωροθέτηση και στο σχεδιασμό των παράκτιων ζωνών. Να μη χαρακτηριστεί καμία ζώνη ως Π.Ο.Α.Υ. στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, στο παράκτιο μέτωπο της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Κος Περιφερειάρχης αναγνώρισε το βάσιμο και το δίκαιο του συγκεκριμένου αιτήματος και με σχετικό του πρόσφατο δελτίο τύπου, αποτύπωσε καθαρά την συναντίληψη, αλλά και ταυτόχρονα την συμφωνία να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ξηρομέρου και την Περιφέρεια, προς την κατεύθυνση άρσης των όποιων αντιφατικών τετελεσμένων έχουν διαμορφωθεί.
Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχιστεί, ώστε να μην δημιουργηθούν ζώνες Π.Ο.Α.Υ. στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, ένα αίτημα λογικής και δικαιοσύνης.
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Περιφερειακό συμβούλιο: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστήμιο Πατρών





 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ν. Φαρμάκης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστήμιο: Μια σχέση win – win που πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας»






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ν. Φαρμάκης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστήμιο: Μια σχέση win – win που πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας»

Τη διαμόρφωση μίας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα λάβει συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, πρότεινε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και είχε ως πρώτο θέμα τη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Μπούρας και ο Αντιπρύτανης, Π. Δημόπουλος, οι δήμαρχοι, Κ. Λύρος (Ι.Π. Μεσολογγίου), Π. Αντωνακόπουλος (Πύργου), Γ. Παπαναστασίου (Αγρινίου), Ι. Λυμπέρης (Ήλιδας) και Δ. Καλογερόπουλος (Αιγιάλειας), καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων, Ν. Ασπράγκαθος.

Κατά την εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τη σχέση τοπικής κοινωνίας και Πανεπιστημίου, ως μία σχέση «win-win», δηλαδή μία σχέση επωφελής και για τις δύο πλευρές, η οποία πρέπει να διέπεται από αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσεβασμό.

Περιγράφοντας τη σημασία του Πανεπιστημίου για την τοπική κοινωνία, το χαρακτήρισε ως «ένα “εργοστάσιο” που παράγει κάτι μοναδικό: Το ίδιο μας το μέλλον», σημειώνοντας πως αυτό το μέλλον αφορά το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. «Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα και ισχυρά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ένα μεγάλο κεφάλαιο και συνάμα, έναν σταθερό μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» υπογράμμισε.

Από την άλλη πλευρά, επεσήμανε ότι εξίσου σημαντική είναι και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας για το ίδιο το Πανεπιστήμιο. «Δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο δημιούργημα που να μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί αυθύπαρκτα. Έτσι και το Πανεπιστήμιο, από την πλευρά του, έχει ανάγκη τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να μπορεί να επιτελέσει το έργο του και να συνεχίσει την επιτυχημένη παρουσία του με ακόμα μεγαλύτερη ένταση» ανέφερε, σημειώνοντας πως η στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς το Πανεπιστήμιο είναι διαχρονική και αντανακλάται, μεταξύ άλλων, στα κονδύλια που διατίθενται από την τοπική κοινωνία και τα οποία, στην παρούσα χρονική περίοδο φτάνουν στο ύψος των 17,5 εκ. ευρώ και το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανέρθουν στο ύψος των 22 εκ. ευρώ περίπου.

«Τα κονδύλια αυτά, αποτελούν επί της ουσίας κονδύλια που ανήκουν στους πολίτες του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας, γίνεται φανερό πως οι κοινωνίες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας επενδύουν ένα σεβαστό ποσό στο Πανεπιστήμιο που μάλιστα, είναι υπερδιπλάσιο του ποσού που το κεντρικό κράτος προσφέρει στο Πανεπιστήμιο ως τακτική επιχορήγηση και η οποία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ανέρχεται στο ύψος των 7.300.000 ευρώ περίπου.  Αυτό το αξιοσημείωτο ποσό λοιπόν, που διατίθεται από την τοπική κοινωνία προς το Πανεπιστήμιο, αποτελεί μάλλον την πιο μεγάλη απόδειξη της έμπρακτης στήριξης προς το Πανεπιστήμιο Πατρών. Και επιπλέον, την βαθιά επίγνωση της τοπικής κοινωνίας ότι καμία επένδυση στην εκπαίδευση και την παιδεία, δεν είναι ποτέ μια χαμένη επένδυση, αλλά μια επένδυση στο κοινό μέλλον όλων μας» τόνισε. 

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτή τη διαχρονική σχέση συνύπαρξης και αλληλοϋποστήριξης βρίσκεται μία άλλη, γκρίζα και δύσκολη αλήθεια, που έχει να κάνει με τις πολλές αλλαγές του ακαδημαϊκού χάρτη τα τελευταία χρόνια και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το κεντρικό κράτος ερήμην των Πανεπιστημίων και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πολλές φορές, από τα Πανεπιστήμια ερήμην των τοπικών κοινωνιών, ως αντίδραση προς τις αποφάσεις των κεντρικών εξουσιών. 

«Για τον λόγο αυτό, διατηρούμε εδραία την πεποίθηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παραμένει απλός παρατηρητής και θεατής των εξελίξεων.  Δικαιούται να έχει λόγο και άποψη.  Δικαιούται να συνδιαμορφώνει, κατά το δυνατό, το μέλλον του ακαδημαϊκού χάρτη του τόπου μας και η άποψή της, ως κύριου εκφραστή της τοπικής κοινωνίας, να γίνεται σεβαστή, τόσο από τις κεντρικές εξουσίες όσο και από τους ακαδημαϊκούς φορείς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως ακόμα και ο ίδιος ως φοιτητής έχει βιώσει τι σημαίνει για ένα νέο άνθρωπο να φεύγει μακριά από τον τόπο του για να σπουδάσει ένα γνωστικό αντικείμενο που το Πανεπιστήμιο του τόπου του δεν μπορεί να του προσφέρει, αλλά και τι σημαίνει για την ελληνική περιφέρεια ένα ισχυρό και εξακτινωμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών λοιπόν, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που έχει όλες τις δυνατότητες να καταστεί το μεγαλύτερο περιφερειακό Πανεπιστήμιο στην χώρα, ευρισκόμενο σε μία περιοχή που του προσφέρει πολλές δυνατότητες και ισχυρά πλεονεκτήματα.  Με κέντρο την Πάτρα, συνολικά η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν τόπο τεράστιων δυνατοτήτων που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε. Με μοναδικούς ιστορικούς χώρους, παγκόσμιας εμβέλειας και πολλαπλές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Συνολικά, έναν μεγάλο θησαυρό δηλαδή, ο οποίος αποτελεί ισχυρό «όπλο» για την ενίσχυση του έργου αλλά και της φήμης του Πανεπιστημίου Πατρών, εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτόν τον μεγάλο θησαυρό πρέπει να αξιοποιήσει το Πανεπιστήμιο και για να συμβεί αυτό, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός» είπε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φαρμάκης σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη να επανακαθοριστεί και να ισχυροποιηθεί η συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξουν από κοινού διεκδικήσεις έναντι του κεντρικού κράτους, αλλά και μία συμφωνία για τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής την «επόμενη μέρα». «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί συνομιλητή και συνδιαμορφωτή των εξελίξεων στις σχέσεις κράτους – πανεπιστημίου αλλά και στις αποφάσεις που η μία ή η άλλη πλευρά λαμβάνουν», τόνισε και ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους παριστάμενους τη δημιουργία μίας «Συμμαχίας για το Πανεπιστήμιο». Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη λήψη απόφασης για την έκφραση στήριξης των αιτημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών προς την Πολιτεία, αλλά και τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ενός ευέλικτου οργάνου που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου η «Συμμαχία για το Πανεπιστήμιο» να λάβει οργανωμένη μορφή. Στόχος αυτού του οργάνου θα είναι η παρακολούθηση των ζητημάτων που ανακύπτουν και ο απευθείας διάλογος, με σκοπό την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για την εξακτινωμένη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και την στρατηγική περαιτέρω βελτίωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της Συγκλήτου προς την Περιφερειακή Αρχή για τη στήριξη που παρέχει προς το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόσθεσε ότι η Σύγκλητος πρόκειται να προσκαλέσει τον Περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των περιφερειακών συνδυασμών  στη συνεδρίαση της όταν θα συζητηθεί το στρατηγικό σχέδιο για την ακαδημαϊκή και ερευνητική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θα τεθεί υπ όψη των τοπικών κοινωνιών. «Θέλω να ξέρετε πως είμαστε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρά τον τίτλο μας, ως Πανεπιστήμιο Πατρών» τόνισε εμφατικά ο κ. Μπούρας.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι και οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

 

https://www.aftodioikisi.gr


Παράταση του Lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ακριβώς με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

  • Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου: Έναρξη Νηπιαγωγείων και Δημοτικών και άνοιγμα καταστημάτων εποχιακών ειδών  και παιχνιδιών.
  • Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου: Έναρξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) και άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων
  • Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου: Επανέναρξη λειτουργίας της εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς, δηλαδή περιορισμό ατόμων ανά τραπέζι – τέσσερα άτομα, λειτουργία καταστήματος μόνο για καθήμενους – όχι όρθιοι πελάτες και απαγόρευση μουσικής.

Κλειστά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν και τις ημέρες των γιορτών μπαρ και κέντρα διασκέδασης, όπως και οι χώροι άσκησης λατρείας.

Παράλληλα, δε θα επιτρέπονται τις ημέρες των

 γιορτών:(Δείτε εδώ)

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Κατάθεση προτάσεων αναγκαιότητας & προτεραιότητας του προέδρου Τ/Κ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ


  Υποβολή προτάσεων για εκτέλεση έργων αναγκαιότητας & προτεραιότητας  στη τοπική κοινότητα Μπαμπίνης από τον πρόεδρο Θεόδωρο Ζαρκαδούλα .

1)Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης  περίπου 700μ

2)Επέκταση αγωγού ύδρευσης από Τσιλιμαντό εως Β.Μπάκα περίπου 150μ.Και από Ν. Ζαρκαδούλα έως Γεωργ.Ράπτη περίπου 150μ.

3)Κατασκευή δυο γεφυριών στη θέση φτελίδια και θέσηΛίμπες

4)Αγροτική οδοποιία ,ασφαλτόστρωσεις από Γ.Τασούλη προς  θέση Τσακαλόλακα περίπου 2χλμ ,από κοιμητήριο έως Γερομπόρο -Λίμπες περίπου 1χλμ,από Αργυρού προς κάμπο περίπου 1χλμ και από θέση Λάμπρες προς θέση Μαργαρίτη και κάμπο περίπου 1χλμ


 

Συνεργασία Θ. Βασιλόπουλου – Ι. Καλαβρουζιώτη για την επιστημονική στήριξη του πρωτογενούς τομέα

 


Το πλαίσιο συνεργασίας που χρειάζεται να αναπτυχθεί για την προώθηση προγραμμάτων ανάπτυξης και στήριξης της  υπαίθρου εξέτασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Δυτικής Ελλάδας Κοσμήτορα του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη,  κατά τη διάρκειά  συνάντησής τους στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020. 

Ζητούμενο είναι να υπάρξει το επίπεδο εκείνο συνεργασίας συμβουλευτικής και προτάσεων για ενδιαφερομένους συνεταιρισμούς και αγρότες με σκοπό την βελτίωση των πρακτικών γεωργικής παραγωγής.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλαβρουζιώτη για την συνεργασία, τόνισε: «Οι συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και ιδρυμάτων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Πρώτιστος στόχος είναι να δώσουμε στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειάς μας όλα εκείνα τα επιστημονικά εργαλεία που απαιτούνται για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά». Στην συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του ΠΣΕΚ Δυτικής Ελλάδας Μάριος Πραπόπουλος.

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ Τ.Κ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΟΡΤΑΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»

 



Ξεκίνησαν οι  εργασίες ασφαλτόστρωσης (    μέχρι τη θέση παλιό πήγαδο  ) για την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ Τ.Κ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» Π/Υ 300.000,00 €, στη ΣΑΕΠ 401 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Π.Δ.Ε, για το έτος 2018.










ΦΩΤΟ:Θ.Ζ

Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας , από την Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κα Σοφία Σακοράφα.

 

mera 25 gia poay exinadon kai aitnias 19112020
 
Ημερομηνία, 25.11.2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ.
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, από την Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Σοφία Σακοράφα.
 
Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή από την Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κα Σοφία Σακοράφα, επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, με αποδέκτη τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, που αφορά το θέμα της υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Η κα Σακοράφα μετά την απλή αναφορά που έκανε στην Ελληνική Βουλή στις 14 Σεπτεμβρίου για το επίμαχο θέμα, επανέρχεται με επίκαιρη ερώτηση αυτή την φορά, καλώντας τον Υπουργό να έρθει ο ίδιος στην Βουλή και να απαντήσει για τις προθέσεις του Υπουργείου για το θέμα.
Η κα Σακοράφα έχει δηλώσει για το θέμα την ανεπιφύλακτη στήριξη της στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, να μείνει καθαρή η παράκτια ζώνη από ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών, ότι είναι στην διάθεση της Επιτροπής Αγώνα να βοηθήσει τόσο η ίδια, να διαθέσει προς βοήθεια και επιστημονικούς της συνεργάτες, να παραβρεθεί και δια ζώσης στο Ξηρομέρο, σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ.
Συνεχίζουμε την ενημέρωση της θεσμικής εξουσίας για το δίκαιο των αιτημάτων μας.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται ποιο δυναμικά και στοχευμένα μέχρι την τελική δικαίωση. Τετελεσμένα και εν άγνοια μας δεν επιτρέπουμε.
 
Επισυνάπτεται η επίκαιρη ερώτηση της κας Σακοράφα:
 
.....................................................................................................................