Πρόσκληση - γνωστοποίηση για προμήθεια Συστήματος Τηλεματικής Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων Δήμου Ξηρομέρου.

telematicssolutions2020may
 
Αστακός 25/11/2020
Αρ. πρωτ.: 10417
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτωλ/νίας
Ταχ. Κώδικας: 300 06
Τηλ. 2646360526 
Fax: 2646042531
ΠΡΟΣ: ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού ''Προμήθεια Συστήματος Τηλεματικής Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων Δήμου'' για τις ανάγκες του Δήμου Ξηρομέρου με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά (χαμηλότερη τιμή) βάσει της τιμής.

Για την κάλυψη της δαπάνης της ανωτέρω προμήθειας έχει εκδοθεί:
Η υπ' αριθ. 10329/20-11-2020 (Α-405) (ΑΔΑΜ: ΩΑΝΣΩΚΖ-ΠΦ4 & ΚΗΜΔΗΣ: 20REQ007709764) Α.Α.Υ. και η βεβαίωση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί της ανωτέρω απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, για την ύπαρξη διαθέσιμου ποσού 4.981,82 € στον Κ.Α. 30-7134.001 έτους 2020 και η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ 1α του άρθρου 4 του ΠΔ 80/2016 και τη δέσμευση στα οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης.
Για την ανωτέρω προμήθεια έχει συνταχθεί η 30/2020 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.981,82 € με Φ.Π.Α. 24%.
Παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομική προσφορά, έως την Πέμπτη 4.12.2020 και ώρα 14:00, στο πρωτόκολλο του Δήμου στη Δ/νση : Δημαρχείο Ξηρομέρου, Αστακός Αιτωλοακαρνανίας Τ.Κ. 30006.
 
Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει:
Α) Υπεύθυνη Δήλωση περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων.
Β) Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία δηλώνει ότι: Αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας μελέτης Κάθε προσκομιζόμενη, στην παρούσα διαδικασία ανάθεσης, Υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να είναι θεωρημένη από αρμόδια αρχή ως προς το γνήσιο της υπογραφής και συνοδευόμενη, περί νομικών προσώπων, από έγγραφα νομιμοποίησης του υπογράφοντος.
Γ) Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016, παρακαλούμε, μαζί με την προσφορά σας, να μας αποστείλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά: α. Υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους του οικονομικού φορέα, σε περίπτωση φυσικού προσώπου ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016.
Σε περίπτωση νομικού προσώπου, η προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται εκ μέρους του νομίμου εκπροσώπου του, όπως αυτός ορίζεται στην περίπτωση 79Α του Ν. 4412/2016 και αφορά ιδίως: αα) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, ββ) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (άρθρο 80 παρ. 9 του Ν. 4412/2016, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 7αγ του άρθρου 43 του Ν. 4506/2019).
Η υπεύθυνη δήλωση γίνεται αποδεκτή εφόσον έχει συνταχθεί μετά την κοινοποίηση της παρούσας πρόσκλησης (άρθρο 80 παρ. 12 του Ν. 4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.7αδ του άρθρου 43 του Ν. 4605/2019).
β. Φορολογική ενημερότητα.
γ. Ασφαλιστική ενημερότητα (άρθρο 80 παρ. 2 του Ν. 4412/2016).
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά (β και γ) γίνονται αποδεκτά εφόσον είναι εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής τους, άλλως, στην περίπτωση που δεν αναφέρεται χρόνος ισχύος, εφόσον έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή τους (άρθρο 80 παρ. 12 του Ν. 4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ. 7αδ του άρθρου 43 του Ν. 4605/2019). Για κάθε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2646360526, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 
Συν.:
1. Η υπ' αρίθμ. 30/2020 μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου.
2. Έντυπο οικ. προσφοράς.
 

Τηλεδιάσκεψη για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας



Το προτεινόμενο σχέδιο της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, κατά το σκέλος που αφορά το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη


Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κούστας, ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Χολής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αρχικά αναλύθηκε το ιστορικό των υδατοκαλλιεργειών στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως επίσης το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο. Στη συνέχεια εκφράστηκαν προβληματισμοί τόσο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, όσο και από την πλευρά της ΠΑΝΣΥ για την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ διατυπώθηκε η διαφωνία τους σχετικά με την επέκταση και την τοποθέτηση νέων μονάδων, πέραν των υφισταμένων. 

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση που θα ικανοποιεί τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με την προοπτική ανάπτυξης ενός σημαντικού κλάδου του πρωτογενούς τομέα, αυτού των υδατοκαλλιεργειών.

Άλλωστε, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ζητούμενο είναι οι ανθρωπογενείς και οι αναπτυξιακές δραστηριότητες να μην λειτουργούν ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μέγιστο θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή. «Βασική παράμετρος σε μια χωροταξική πολιτική είναι και να ρυθμίζει τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό και κοινωνικό χώρο, προκειμένου να διασφαλίζεται η παραγωγική και κοινωνική συνοχή» τόνισε ο κ. Φαρμάκης και πρόσθεσε ότι αφού γίνει η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα πρέπει να αναδειχθούν και να προταθούν λύσεις συμβατές για ζητήματα που απορρέουν από τη γενικότερη έλλειψη χωροταξικού πλαισίου στη χώρα. 

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συναντίληψη, αλλά και ταυτόχρονα συμφωνία να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ξηρομέρου και την Περιφέρεια προς την κατεύθυνση άρσης των όποιων αντιφατικών τετελεσμένων έχουν διαμορφωθεί. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο παράκτιο μέτωπο Αστακού-Μύτικα, περιοχή που ενδείκνυται για ήπια τουριστική ανάπτυξη, εναλλακτικό τουρισμό και παράκτια αλιεία. Είναι σε γνώση όλων μας ότι βρισκόμαστε προ τετελεσμένων που έχουν διαμορφωθεί από παραλείψεις του παρελθόντος, όμως είμαστε μαζί Α και Β βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να γίνουμε καταλύτες για την κοινωνική συναίνεση, επ ωφελεία των πολιτών και μόνο».  


Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων, πρώτη στα χρονικά για τον Δήμο Ξηρομέρου.

 

via se varos gynaikon 768x500
 
Αστακός, 25.11.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Η σημερινή ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών, δεν είναι μια απλή συμβολική ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός τύπος αναμένεται να γεμίσουν θλιβερά στατιστικά και εφήμερα ευχολόγια. Από την άλλη, βεβαίως, ο προβληματισμός που προκαλείται δεν αρκεί από μόνος του.
Τα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εδώ και χρόνια έχουν προκαλέσει αρκετούς προβληματισμούς σε ένα ζήτημα διαχρονικό που αφορά σε μεγαλύτερο ποσοστό τις γυναίκες. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και οργανωμένη όσο και στοχευμένη δράση.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, συνειδητοποιώντας την παραπάνω ανάγκη, συνέστησε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων, πρώτη στα χρονικά για τον Δήμο Ξηρομερου, η οποία αναμένεται να ασχοληθεί με ζητήματα ισότητας και να οργανώσει σχετικές δράσεις. Η επιτροπή αποτελείται από επτά μέλη ορισμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
 
Επισυνάπτεται η απόφαση:
 

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 25η Νοεμβρίου. Η έμφυλη βία ενέχει ποικίλες διαστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή, ο βιασμός, η  σεξουαλική παρενόχληση, η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση, η άρνηση πόρων και ευκαιριών, ο εξαναγκαστικός γάμος,  η παράνομη διακίνηση  με σκοπό τη σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση γνωστή ως trafficking, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και η μη εμφανής παρακολούθηση ή παρενόχληση (stalking). Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς σε όλη την υφήλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι, από τους θεσμικούς φορείς έως τους πολίτες, να είμαστε σε  εγρήγορση για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ορατής-καταγεγραμμένης, αλλά και της αόρατης βίας κατά των γυναικών. Δεν πρέπει να την προσπερνάμε όταν τη συναντάμε δίπλα μας! 

Η ενδοοικογενειακή βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ως ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το θύμα (σωματικές, ψυχολογικές, κ.ο.κ.), όσο και συνολικά για την κοινωνία».

Σημαντικές πληροφορίες:

Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων 

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει e-mail στο:  sos15900@isotita.gr

Πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας με τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τις διευθύνσεις, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.womensos.gr. Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις, στείλε email στο sos15900@isotita.gr

ΚΚΕ_ΤΕ_ΑΙΤ-ΝΙΑΣ_Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τραγικά αποτελέσματα για τις ζωές μας!

 



Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας

Ι. Σταϊκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,

τηλ. :2641057875

Fax :2641026654,

e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας


Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται,

με τραγικά αποτελέσματα για τις ζωές μας!

Την ώρα που η πανδημία στη χώρα εξαπλώνεται με δραματικό τρόπο, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι καθημερινοί θάνατοι από κορωνοϊό, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει όλη την προπαγάνδα της. Επικαλείται ότι, "εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε" και ότι, για την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν φέρει καμία ευθύνη, αλλά υπάρχει "ατομική ευθύνη", "φταίνε οι νέοι", "οι πορείες κουβαλάνε τον ιό" και διάφορα άλλα ευφυολογήματα.


Η ίδια η πραγματικότητα όμως και στον νομό Αιτωλοακαρνανίας αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο πόσο ψεύτικα είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, μιας και η πλειοψηφία των κρουσμάτων (και ιδιαίτερα στο Αγρίνιο) σημειώνεται σε: Δημοτικές Υπηρεσίες και πρώην ΔΕΚΟ, Αστυνομία, τράπεζες, Νοσοκομεία, σχολεία εκεί δηλαδή που συγχρωτίζεται κόσμος καθημερινά, χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα. 

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε 8 μήνες να προετοιμαστεί, πάρα ότι είχαν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις και υποδείξεις από νοσοκομειακούς γιατρούς, φορείς, σωματεία, συνδικάτα, για σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, η αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση μεταφράζεται σε γεγονότα ως εξής:

  1. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ανθρώπων που δεν είχαν νοσήσει ακόμα έχοντας  όμως έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά δεν έγιναν τεστ-covid στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αυτοί οι άνθρωποι παραπέμπονταν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΔΥ για τεστ, που παραμένει άφαντος, όντας υποστελεχωμένος. Ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν και φορές που ξέμεινε από τα απαραίτητα υλικά, οι μονάδες που λάμβαναν δείγματα για τεστ! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όσος κόσμος αντέχει η τσέπη του, αναγκαστικά να οδηγηθεί σε ιδιωτικές κλινικές ή όσοι εργάζονται να συνεχίζουν κανονικά, με σοβαρό κίνδυνο περαιτέρω διασποράς.

  2. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι ορίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς, μόλις τώρα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει η 1η ΜΕΘ-covid, ενώ οι συνολικές ΜΕΘ που λειτουργούν είναι 5, για μια περιοχή πλέον των 120.000 ανθρώπων.

  3. Η υποστελέχωση και η έλλειψη πρόνοιας για βασικά στοιχειά αντιμετώπισης της έξαρσης του κορωνοϊού, έφερε σαν κορύφωση (για την ώρα) τραγικά αποτελέσματα τις προηγούμενες ημέρες, μιας και είχαμε σωρεία θετικών κρουσμάτων σε υγειονομικούς 1ης γραμμής στο Νοσοκομείο Αγρινίου και πολίτες, οι όποιοι λόγο της τεράστιας καθυστέρησης για τις απαντήσεις των τεστ, συνέχιζαν να εργάζονται, κάτι που μπορεί να έχει ήδη οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη διασπορά στην περιοχή, αλλά και στην ίδια τη λειτουργιά του Νοσοκομείου. Και όμως η κυβέρνηση αδιαφορούσε προκλητικά στο αίτημα για μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο Αγρινίου, θεωρώντας το πολυτέλεια.

Η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, όσα παπαγαλάκια και αν επιστρατεύσει, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες για την πολιτική της. Είναι μάλιστα τόσο προκλητική απέναντι στο λαό που ο κρατικός προϋπολογισμός  προβλέπει πως από 4,829 δισ. ευρώ που δόθηκαν φέτος (2020) για το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον COVID-19, του χρόνου, το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι 4,257 δισ., εκ των οποίων τα 131 εκατομμύρια για τέτοιες παρεμβάσεις, δηλαδή τσεκούρι πάνω από 10%!

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, συνολικά ο λαός της περιοχής μας με τον αγώνα του πρέπει να μπλοκάρει την πολιτική που κοστολογεί ακριβά τη ίδια τους τη ζωή. Και με πρώτο σταθμό την επιτυχία της απεργίας την Πέμπτη 26/11 να στείλει μαζικό μήνυμα αντίστασης και να διεκδικήσει:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, κλινικές και μονάδες, που βρίσκονται στο νομό Αιτ/νιας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

  • Να προσληφθούν με έκτακτη ρύθμιση σε μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ όλοι οι γιατροί που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση 2018 – 2020, χωρίς επιλογή μόνο με γρήγορο έλεγχο τυπικών προσόντων.

  • Με την ίδια διαδικασία να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άμεσα διαθέσιμοι υγειονομικοί, όπως αποδεικνύεται από τις αιτήσεις για μόνιμες και επικουρικές θέσεις.

  • Άνοιγμα δομών, πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άνοιγμα νέων για να εξασφαλιστεί αποσυγχρωτισμός. Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτιρίων και ξενοδοχείων ώστε να μεταφερθούν ανάπηροι, ηλικιωμένοι. Να αξιοποιηθεί το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, με τις αντίστοιχες προσαρμογές ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση

  • Να σταματήσει αμέσως η απαράδεκτη κατάσταση με την ιχνηλάτηση και με τις τηλεφωνικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πολλά επαναλαμβανόμενα και πλήρως δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πλήρης τακτικός έλεγχος σε όλες τις μονάδες υγείας-πρόνοιας, μεγάλους εργασιακούς χώρους, φιλοξενίας ηλικιωμένων, κλειστές δομές ψυχικής υγείας, σε δομές προσφύγων, σε καταυλισμούς, σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Πλήρης τακτικός έλεγχος με δωρεάν τεστ παντού.

  • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στις δομές κλειστής περίθαλψης Υγείας και Πρόνοιας ώστε να μη μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους και το αντίστροφο.


Τομεακή Επιτροπή

Αιτωλοακαρνανίας


Θανάσης Παπαθανάσης. «Αναμένουμε αντιγριπικά εμβόλια τις επόμενες μέρες για να ολοκληρωθεί ο αντιγριπικός εμβολιασμός»

 


«Αναμένουμε αντιγριπικά εμβόλια τις επόμενες μέρες για να ολοκληρωθεί ο αντιγριπικός εμβολιασμός» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης.

Στην τηλεόραση του Κόντρα και στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» μίλησε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα των ελλείψεων που υπάρχει αυτή την περίοδο στα αντιγριπικά εμβόλια. 
«Υπάρχει εξαιρετική πίεση τη φετινή χρόνια σε ότι αφορά τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Καθημερινά πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα ένα εμβόλιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια νέα παρτίδα εμβολίων 600 με 700 χιλιάδες προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή εμβολιαστική περίοδος.
Οι φαρμακοποιοί είμαστε έτοιμοι μόλις λάβουμε τα εμβόλια να ολοκληρώσουμε τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Το 95% των αντιγριπικών εμβολίων γίνεται στα φαρμακεία κάθε χρόνο. Ήθελα να τονίσω ότι από φέτος είναι θεσμικά κατοχυρωμένα και πιστοποιημένα για να πραγματοποιούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Ο φαρμακοποιός όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχει καθοριστικό ρόλο ως πυλώνας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην κοινωνία και τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.


To link της παρουσίας του κ.Παπαθανάση στο Kontra channel 



Σαν σήμερα Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση Βρετανών κομάντος.


Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης».Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.
Το σχέδιο συνίστατο στην ανατίναξη μιας από τις τρεις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού και Γοργοποτάμου (και οι τρεις βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Μπράλλου), πάνω από τις οποίες διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Ήταν η μοναδική αξιόπιστη δίοδος προς τα λιμάνια της Νότιας Ελλάδας και η αχρήστευσή της θα προκαλούσε τη διακοπή του ανεφοδιασμού της γερμανικής στρατιάς του Ρόμελ στη Βόρειο Αφρική. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την Μάχη του Ελ Αλαμέιν, που θα έκρινε πολλά για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή αυτή.
Τις επόμενες μέρες ο Μάιερς με τον λοχαγό Χάμσον κατόπτευσαν και τις τρεις πιθανές για σαμποτάζ περιοχές και έκριναν ότι η γέφυρα του Γεργοποτάμου ήταν ο ευκολότερος στόχος. Έπρεπε, όμως, να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των αντάρτικων ομάδων για να έχει πιθανότητα επιτυχίας η επιχείρηση.


Στις 19 Νοεμβρίου ο Μάιερς έσπευσε προς συνάντηση του Ναπολέοντα Ζέρβα, ηγέτη του ΕΔΕΣ στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Την επομένη αφίχθη και ο ηγέτης του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Όλοι συμφώνησαν ότι στόχος του σαμποτάζ θα ήταν η γέφυρα του Γοργοποτάμου, ενός παραποτάμου του Σπερχειού ποταμού. Τρεις μέρες αργότερα έγινε η κατόπτευση του χώρου από κοινή ομάδα ανταρτών και στις 22 Νοεμβρίου καταστρώθηκε το τελικό σχέδιο. Η επιχείρηση ορίστηκε για τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου.

Τα πρώτα αντίποινα: Οι κατοχικές δυνάμεις εκτελούν στο σημείο 
Η γέφυρα του Γοργοποτάμου φυλασσόταν από 100 ιταλούς και 5 γερμανούς στρατιώτες. Η φρουρά διέθετε βαριά πολυβόλα και οπλοπολυβόλα και η εξουδετέρωσή της απαιτούσε κεραυνοβόλα ενέργεια. Στην επιχείρηση αποφασίστηκε να λάβουν μέρος 150 άνδρες (86 του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και οι 12 κομάντος). Το σχέδιο προέβλεπε την εξουδετέρωση ή την παρενόχληση της φρουράς από τους αντάρτες, την ώρα που οι κομάντος θα τοποθετούσαν τα εκρηκτικά για την ανατίναξη της γέφυρας.
Στις 11:07 το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον της φρουράς και στα δύο άκρα της γέφυρας. Όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σχέδιο και στη 1:30 το πρωί της 26ης Νοεμβρίου ανατινάχθηκε ένα τμήμα της γέφυρας για να ακολουθήσει στις 2:21 η ανατίναξη ενός δεύτερου, που την έβγαλε οριστικά εκτός λειτουργίας. Εν τω μεταξύ, ένα τρένο με ιταλούς στρατιώτες εμποδίστηκε από τους αντάρτες και δεν μπόρεσε να προσφέρει ενισχύσεις.
Στις 4:30 το πρωί και ο τελευταίος αντάρτης είχε αποχωρήσει από την περιοχή του σαμποτάζ και βρισκόταν στην τοποθεσία Καλύβια, όπου ήταν το σημείο συνάντησης. Από τους 150 άνδρες που έφεραν σε πέρας την «Επιχείρηση Χάρλινγκ» μόνο τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ η φρουρά της γέφυρας έχασε 20 με 30 στρατιώτες. Σε αντίποινα, λίγες μέρες αργότερα στον χώρο της κατεστραμμένης γέφυρας εκτελέστηκαν 9 έλληνες πατριώτες.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Όμως, οι επιπτώσεις της στο βορειοφρικανικό μέτωπο ήταν πολύ περιορισμένες, επειδή η εκτέλεση της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε κατόπιν εορτής, έχοντας καθυστερήσει κατά δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό οι δυνάμεις του Ρόμελ, έχοντας χάσει τη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, μετατοπίστηκαν δυτικότερα κι έτσι ο ανεφοδιασμός τους μέσω Ελλάδος δεν έπαιζε κανένα ρόλο.

Χρόνια αργότερα κατά τον εορτασμό της επετείου στις 29 Νοεμβρίου 1964 σημειώθηκε ένα αιματηρό περιστατικό. Από την ανατίναξη μιας ξεχασμένης βόμβας σκοτώθηκαν 13 και τραυματίστηκαν 45 άνθρωποι. Το 1982 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου καθιέρωσε την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

.....................................................................................................................