Παγκόσμια ημέρα διαβήτη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και στο άμεσο μέλλον.

Αστακός, 12.11.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έχει καθιερωθεί ως μία παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την θεραπεία της πάθησης αυτής. Η 14η Νοεμβρίου μας υπενθυμίζει την συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη ήδη από πολύ μικρές ηλικίες και την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και πρόληψης. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ορθής διαχείρισης της πάθησης.
Η καθυστερημένη διάγνωση του διαβήτη συνεπάγεται ότι ο ασθενής θα επωμιστεί τις συνέπειες τουλάχιστον μίας επιπλοκής μέχρι να διαγνωστεί επίσημα με την πάθηση. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ένας σωστός τρόπος ζωής, αποτελούμενος από καλή φυσική κατάσταση, και υγιεινή διατροφή, καθώς και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αποδεικνύεται ότι αποτελούν σημαντικά προληπτικά μέτρα.
Στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Wellion παγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις ζαγχάρου και συμβουλές στους πολίτες του Δήμου μας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπούσε στην ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν την προαγωγή υγείας και την πρόληψη νοσημάατων μείζονος σημασίας
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη αλλά και της πρωτοφανούς υγιειονομικής κρίσης την οποία διανύουμε ο Δήμος μας, εξακολουθεί να έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων πρόληψης αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και πρόγραμμα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες την ενίσχυση και την υιοθετηση καλών πρακτικών και υγιειών συμπεριφορών που αποσκοπούν στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου


Τον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης.


Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Ντίνο Ζορμπά και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Δημητρογιάννης είδε τα έργα – προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και που βελτιώνουν τόσο την ασφάλεια και λειτουργικότητα του Χ.Υ.Τ.Α., όσο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Επεξεργασίας, ενώ περιλαμβάνουν επίσης, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και διαχείριση βιοαερίου του ΧΥΤΑ.

Ακολούθησε αυτοψία στους χώρους που πρόκειται να γίνουν τα νέα έργα, τα οποία αφορούν την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων καθώς και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) δυναμικότητας 16.852 tn/έτος. Ο προϋπολογισμός των νέων έργων που βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης, ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρογιάννης παρέδωσε στους αρμοδίους φορείς πρόσφατη απόφασή του για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου, πιστοποιώντας τις υψηλές περιβαλλοντικές του επιδόσεις.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γκίζας, ευχαρίστησε τον κ. Δημητρογιάννη και τα στελέχη της Περιφέρειας, για την ουσιαστική τους συνδρομή στην ποιοτική λειτουργία του ΧΥΤΑ και ως ένα διακεκριμένο σύστημα περιβαλλοντικών υποδομών.


Κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου στους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν στο σχέδιο δράσης για την υγεία 2021

 


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο οργάνωσης και σχεδιασμού για την πρόληψη, την ενημέρωση και την προαγωγή υγείας για το 2021 καλεί τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους στην καλύτερη οργάνωση του νέου σχεδίου δράσης για την υγεία έτους  2021. Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος σε μήνυμά τους προς τους ενεργούς κοινωνικούς φορείς τους καλεί να είναι συμμέτοχοι στην προσπάθεια, ώστε, αυτή η κρίσιμη περίοδος της πανδημίας, να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη και ουσιαστική στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.


Η διασφάλιση και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας και το κοινωνικό δικαίωμα σε αυτή, σε μια εποχή που η ξαφνική και ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε την παγκόσμια κοινότητα και φυσικά και την Ελλάδα στην λήψη έκτακτων μέτρων και στην εφαρμογή νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο για τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος, όσο και για  την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια. 

Το Σχέδιο Δράσης για τη Υγεία έτους 2021 στοχεύει ακόμα μία φορά στην υλοποίηση δράσεων (εκστρατείες, ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, κ.α), προγραμμάτων, καινοτομιών και συνεργιών που προάγουν την υγεία και θα υλοποιηθούν από επιστημονικούς, συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς με τυπικά (κοινωνικές συμπράξεις, ομοσπονδίες κ.α) ή άτυπα οργανωτικά πλαίσια (δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες υγείας, εθελοντισμό κ.α) ή και με διατομεακή συνεργασία αυτών.

Οι κοινωνικοί φορείς που επιθυμούν την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας  θα πρέπει να αποστείλουν τον προγραμματισμό και τις  προτάσεις των δράσεων που σχεδιάζουν για το έτος 2021, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  o.oikonomou@pde.gov.gr, προκειμένου να ληφθεί υπόψη έγκαιρα νέο σχέδιο δράσης για την υγεία έτους 2021.

Αναμένεται διακοπή νερού στον Αστακό σήμερα λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό.

 

astakos diakopi toy nerou
 
Αστακός, 12.11.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Αστακού, ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, θα γίνει σήμερα 12.11.2020 διακοπή νερού από τις 11:00 έως 14:00, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».

 

Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του Δήμου μας αφενός και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο, που θα είναι στη διάθεση του Δήμου Ξηρομέρου. Σε περίπτωση επιτυχούς διοργάνωσης, ο διαγωνισμός θα μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με θεματικό περιεχόμενο πλέον.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η, μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 15/10/2020 έως 15/12/2020.
 
Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.


1. Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης». Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 15/10/2020 έως 15/12/2020 και ώρα 23:59. Στο διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με ψηφιακή είτε με αναλογική φωτογραφική μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο. Οποιαδήποτε συμμετοχή που θα αποσταλεί μετά το πέρας της ημερομηνίας και ώρας λήξης του διαγωνισμού, ήτοι 15/12/2020 κι ώρα 23:59, θα θεωρείται αυτόματα άκυρη και μη αποδεκτή.
2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει μέχρι την 15/12/2020 να αποσταλούν είτε ταχυδρομικώς (σφραγίδα ταχυδρομείου μεχρι 15/12/2020) σε ψηφιακή μορφή (cd) στην διεύθυνση Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», Αστακός, Τ.Κ 30006, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fotografikosdiagonismos@gmail.com συνοδευόμενες από τα εξής στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, email. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν. Υπεύθυνος διαγωνισμού: Πολύζος Βασίλειος (6946280462), Ενημέρωση: Σοφία Μπούκου (2646041204).
3. Τα ψηφιακά έργα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels. Μορφή αρχείου jpg, μέγεθος αρχείου έως 35MB. Μορφή ονομασίας αρχείου: (επίθετο και όνομα σε λατινικό αλφάβητο)_(αύξων αριθμός φωτογραφίας) π.χ. Papadopoulos ioannis_1.
Όσον αφορά τα έργα σε αναλογική μορφή (από φιλμ), θα αποστέλλονται σκαναρισμένα, σε ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels, με την ίδια διαδικασία όπως και τα ψηφιακά.
Δεν επιτρέπεται οι φωτογραφίες να έχουν αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα. Γενικότερα στο θέμα επεξεργασίας επιτρέπονται μόνο οι διορθώσεις που αφορούν την φωτεινότητα και την κατάτμηση (crop) και όχι βαριές επεξεργασίες όπως ψηφιακό μοντάζ.
Πάνω στη φωτογραφία, δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε διακριτικό, όπως υδατογράφημα (watermark), αρχικά, ημερομηνία, σύμβολα κλπ.
Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο σε Αρχαιολογικά μνημεία.
Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι είτε έγχρωμες, είτε ασπρόμαυρες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι βγαλμένη εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου, πράγμα το οποίο θα πρέπει να φαίνεται στο περιεχόμενο της φωτογραφίας.
Όσον αφορά τις τρείς (3) πρώτες φωτογραφίες που θα διακριθούν και για τις οποίες θα προκύψει έπαθλο, θα ζητηθεί από τους δημιουργούς η αρχική φωτογραφία (ή το αρνητικό φιλμ σε περίπτωση λήψης με φιλμ) προ επεξεργασίας και πιθανής σμίκρυνσης, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα της ιδιοκτησίας του έργου από τον διαγωνιζόμενο, προς αποφυγή καπήλευσης ξένων έργων.
4. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί εντός της χρονικής διορίας υποβολής των συμμετοχών, σε ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τα έργα θα αποσταλούν στην κριτική επιτροπή ανώνυμα. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι δε συμμετοχές δεν επιστρέφονται.
5. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από το Δήμο Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου». Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν σε χώρους και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το Δήμο Ξηρομέρου και το Νομικό Πρόσωπο. Όλα τα έργα που συμμετέχουν και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις θα εκτεθούν σε έκθεση φωτογραφίας σε μεταγενέστερο χρόνο.
6. Θα δοθούν τρία βραβεία, τα οποία έχουν ως εξής:
  • Α' Βραβείο: Δωρεάν τριήμερη διαμονή στον ξενώνα «Λίθος», Άγιος Νικόλαος Καρπενησιού (Προσφορά οικογένειας ΤΖΙΟΒΑ).
  • Β' Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή compact.
  • Γ' Βραβείο: Καμβάς 50Χ70 με εκτυπωμένη την φωτογραφία του Γ' Βραβείου (Προσφορά καταστήματος Make Art).
7. Ο Δήμος Ξηρομέρου, και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα συμμετέχοντα στον παρόντα διαγωνισμό έργα, ήτοι διακριθείσες και μη συμμετοχές, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων και περιοδικών, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, δημιουργία ηλεκτρονικού αποθετηρίου φωτογραφιών της περιοχής σε σχετικό δικτυακό τόπο ή ακόμα και χρήση αυτών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες/ουσες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των έργων τους στον Δήμο Ξηρομέρου.
Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα περικοπής (crop) ή/και προσαρμογής των εικόνων.
Διάθεση στο ευρύ κοινό, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης, δικτυακούς τόπους, το διαδίκτυο, υπό τη ρητή προϋπόθεση ότι οι εικόνες των έργων δεν προορίζονται για λήψη με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση.
Εκπομπή με σκοπό τη μετάδοση, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της μετάδοσης μέσω της τηλεόρασης και της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) μέσα από το διαδίκτυο και άλλα μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης.
Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εγγυώνται ότι τα υποβαλλόμενα έργα αποτελούν προσωπικές και αυθεντικές δημιουργίες. Επίσης, εγγυώνται ότι είναι κύριοι των πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα αυτά.
Από την πλευρά τους ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», υποχρεούνται να αναφέρουν πάντα το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού σε εμφανές σημείο, εντός ή εκτός του εκάστοτε καλλιτεχνικού προϊόντος/έργου που θα χρησιμοποιείται, σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση και με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της πνευματικής δημιουργίας και της ανάδειξης των δημιουργών.
8. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.
Οι φωτογραφίες της αφίσας είναι του Make Art.
Οι όροι του διαγωνισμού ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή.

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα από την Παρασκευή – Τι επιτρέπεται και τι όχι



Νέα έκτακτα μέτρα - Τι ισχύει για take away, delivery και τηλεργασία - Όσα πρέπει να ξέρετε


Ακόμα σκληρότερο θα είναι από την Παρασκευή το lockdown, που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 11/11, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα.

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι οι εξής:

  • εργασία (με βεβαίωση εργοδότη)
  • υγεία (SMS 1 στο 13033)
  • μικρή βόλτα των κατοικίδιων σε κοντινή απόσταση από την οικία (SMS 6 στο 13033)

Οι κωδικοί για μετακινήσεις από τις 05:00 έως τις 21:00

Για όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή 05:00 έως 21:00 η έξοδος από το σπίτι, γίνεται για τους εξής 6 λόγους που ισχύουν μέχρι σήμερα, καθώς και για λόγους εργασίας.

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

(Δείτε εδώ πώς στέλνετε SMS στο 13033)

Περισσότερα  (εδώ)


.....................................................................................................................