ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ''ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ'' Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 Πρόταση Στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ..
Αύριο Τετάρτη 4/11/2020 και ώρα 15:00 θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για την Γιώτα Πετρονικολού σύζυγο Αθανασίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου και η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού . Αρνητικό ήταν και το τεστ για COVID -19 που έγινε στην αποθανών.
Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα πουν το «στερνό» αντίο, στην πολυαγαπημένη μας Γιώτα , που έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά .
Related Posts :
Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών στον Αστακό.
Related Posts :
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ-Σύγχρονες μέθοδοι για την προστασία της ελιάς και των εσπεριδοειδών
Σε διεθνή διαδικτυακή διημερίδα για το πρόγραμμα FruiFlyNet-ii συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του συντονιστή καθηγητή Θεόδωρου Τσιλιγκιρίδη από το Εργαστήριο Πληροφορικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το αντικείμενο του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς και της μύγας της Μεσογείου στα εσπεριδοειδή με μεθόδους γεωργίας ακριβείας (ηλεκτρονικές παγίδες για απομακρυσμένη, έγκαιρη και αξιόπιστη καταγραφή του δακοπληθυσμού, συστήματα λήψης απόφασης για ψεκασμό, χάρτες ψεκασμού, καθοδήγηση ψεκαστών, ιχνηλασιμότητα).
Ο Αντιπεριφερειάρχης στον χαιρετισμό του, που έγινε στα αγγλικά, αναφέρθηκε στη σημασία της καλλιέργειας της ελιάς και των εσπεριδοειδών στη Δυτική Ελλάδα , την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δάκου, τη γεωργία ακριβείας, τη συμβουλευτική, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της παραγωγής.
Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε: «Σημαντικότερος και καταστροφικότερος εχθρός της ελιάς είναι ο δάκος. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως και άλλες περιφέρειες εφαρμόζουν συλλογικό πρόγραμμα δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς για την προστασία του προϊόντος. Ωστόσο παραγωγή χωρίς τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας δεν μπορεί να έχει μέλλον στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς. Γι αυτό και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες στη δυτική Ελλάδα για τη μετάβαση από την κλασική γεωργία, στη γεωργία ακριβείας, προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Η γεωργία ακριβείας παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων για τον καταναλωτή, προστατεύει την υγεία του παραγωγού, αλλά και τα εδάφη, ενώ συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της γεωργικής παραγωγής.»
Στην κοινοπραξία του προγράμματος FruiFlyNet-ii συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα πανεπιστημιακά ιδρύματα Agricultural University of Athens (AUA, Greece), University of Cordoba (UCO, Spain), University of Molise (UNIMOL, Italy) Lebanese Agricultural Research Institute (LARI, Lebanon), L’ Institut de l’Olivier (IO, Sfax, Tunisie), Centre Régional des Recherches en Horticulture et Agriculture Biologique (CRRHAB, Susse, Tunisie).
Related Posts :
Με 10,9 εκατ ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη συμπλήρωση υποδομών για ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη άνοιξε η πρόσκληση για την ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτεί με 10,9 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» δράσεις οι οποίες αποσκοπούν κυρίως στην προώθηση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο της επίτευξης της ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων και των στόχων που τίθενται στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία χρηματοδοτούνται πράξεις που εντάσσονται στο εγκεκριμένο και αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απόβλητων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως:
(α) Δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους ή τις επεκτάσεις Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ), εφόσον προβλέπονται στο οικείο επικαιροποιημένο ΠΕΣΔΑ ως υποδομές τελικής διάθεσης υπολειμμάτων.
(β) Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας υπολειμματικών συμμείκτων αστικών αποβλήτων, με ή χωρίς γραμμή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους
(γ) Δημιουργία μονάδων κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εντάχθηκε και χρηματοδοτείται με 3,5 εκατ ευρώ από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η απόκτηση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων για τη συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων για τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου, Ι.Π Μεσολογγίου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.