Σύλλογος Παλαίμαχων της Α.Ε.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου-Εκλογές ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.Τετάρτη 07/10/2020

 


Ανακοίνωση Τετάρτη 07/10/2020 και ώρα 18:00 καλούνται όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίμαχων της Α.Ε.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου να προσέλθουν στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στο γήπεδο για να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ


 Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

για την σύνταξη και επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών για την:
«Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών Αστακού και Μύτικα» με το ποσό των 418.850,17




Δείτε τη δήλωσε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου σε ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα f/b


Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος....

Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
για την σύνταξη και επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών για την:
«Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών Αστακού και Μύτικα» με το ποσό των 418.850,17(ποσό ρεκόρ για μελέτες στον Δήμο μας )!!!
Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εσωτερικών ,με ιδιαίτερες ευχαριστίες στους αρμόδιους Υπουργούς.
Επίσης,ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου ,κύριο Ντίνο Αποστόλη και τον Τεχνικό Σύμβουλο ,κύριο Καραγιάννη Φάνη,όπως επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξηρομέρου.
Έγινε ένα μεγάλο βήμα για την πολυπόθητη ανάπτυξη από την θάλασσα . Όχι με πυροτεχνήματα και λόγια ,αλλά με πράξεις.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ...
Συνεχίζουμε όλοι μαζί ...
Όλοι μαζί θα πετύχουμε και θα λύσουμε όσα μας κράτησαν πίσω για δεκαετίες !!!
Σήμερα είναι γιορτή !!!!
Με εκτίμηση
Τριανταφυλλάκης Λέων Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου



ΠΗΓΗ:facebook

Ρευστότητα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας

 


ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Ρευστότητα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας

Την Πρόσκληση της Δράσης «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα 1 («Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας»), υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.


«Στέκουμε με πράξεις και όχι με λόγια στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ούτε ένα ευρώ στάσιμο και αναξιοποίητο στις δύσκολες εποχές που ζούμε!  Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το σύνολο του Επιχειρησιακού μας Προγράμματος που αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με κάθε τρόπο. Γιατί όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, καλούμαστε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη δυσκολία και να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της συγκεκριμένης Δράσης ανέρχεται στο ποσό των 30.000.000 ευρώ και αφορά τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ ο προϋπολογισμός κατανέμεται στις εξής κατηγορίες δικαιούχων:

• Δικαιούχοι κατηγορίας Α (Πρωτογενής και Δευτερογενής Τομέας): 30% του συνολικού προϋπολογισμού δημόσια δαπάνης

• Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο / Υπηρεσίες): 30% του συνολικού προϋπολογισμού δημόσια δαπάνης

• Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Τουρισμός / Εστίαση): 40% του συνολικού προϋπολογισμού δημόσια δαπάνης

Εφόσον δεν υπάρξει απορρόφηση του διατιθέμενου προϋπολογισμού από μια κατηγορία επιχειρήσεων, θα υπάρξει αναλογική μεταφορά του στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 06/10/2020 ώρα 13:00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 26/10/2020 ώρα 15:00.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» του ΕΣΠΑ 2014-2020

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 50.000,00€, ενώ το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης. Σε αυτήν περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των επενδυτικών προτάσεων, η διαδικασία αξιολόγησής τους, η ένταξη τους για χρηματοδότηση, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης των ερευνητικών έργων, οι υποχρεώσεις των Δικαιούχων και οι λοιποί όροι της Δράσης.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από το Γραφείο Ενημέρωσης της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, η οποία είναι Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ, Μαιζώνος 122& Γούναρη, 26222, Πάτρα, Τηλ: 2610622711, e-mail: efd@diaxeiristiki.gr , URL: www.diaxeiristiki.gr. Τυχόν ερωτήματα θα διατυπώνονται εγγράφως και θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση efd@diaxeiristiki.gr. Για τεχνικά θέματα της εφαρμογής οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, support@mou.gr (ώρες γραφείου 09:00 - 17:00).


*Την Αναλυτική Πρόσκληση μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://dytikiellada.gr/προσκλήσεις-προκηρύξεις/πδε0103-6/

  


Ανακοίνωση Περιφερειακής Αρχής...Δελτίο Τύπου

 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή 02 Οκτωβρίου  2020

Δελτίο Τύπου 

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας


Από την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής:


Δυστυχώς, ο κατήφορος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο» του κ. Κατσιφάρα, φαίνεται πως δεν έχει τέλος…

Η παράταξη που επί εννέα σχεδόν χρόνια άφησε τη Δυτική Ελλάδα στον πάτο της ανάπτυξης και στην κορυφή της φτώχειας, διαλαλώντας μόνο «εμβληματικά οράματα», προφανώς δυσκολεύεται να αποδεχθεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης και εκτοξεύει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα, φτάνοντας στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.


Για εμάς όμως, η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών – και ειδικά των επειγόντων – όπως και η τήρηση της ηθικής ακεραιότητας και της νομιμότητας αποτελεί «ευαγγέλιο» πάνω στο οποίο καμία λάσπη δεν κολλάει.  


Απαντώντας λοιπόν επί της ουσίας, σύμφωνα με το νόμο, ΔΕΝ αναθέσαμε κανένα  έργο όπως ψευδέστατα και συκοφαντικά ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Κατσιφάρα. 


Αντιθέτως: Στην περίπτωση της διαδικασίας δημοπράτησης, σε εφαρμογή του άρθρου 32, παράγραφος 2 εδάφιο γ του νόμου 4412-2016, εφαρμόζεται αποκλειστικά σε περιπτώσεις  δημοπράτησης έργων ή υπηρεσιών ή προμηθειών που είναι κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα. Αυτό κάναμε. 


Α) Στην περίπτωση της μελέτης για το Ρίο, προϋπόθεση ενεργοποίησης της ως άνω διαδικασίας είναι η κήρυξη περιοχής ή ενός γεγονότος ως απρόβλεπτου και όχι ενός γεγονότος που οφείλεται σε ευθύνη της αναθέτουσας αρχή που δεν προχώρησε στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του με την εκτέλεση έργου ή προμήθειας ή υπηρεσίας. Στην προκειμένη περίπτωση ακολουθήθηκε η υπαριθμ ΠΔΕ/ΔΠΠ/161673/1051/1-7-2020 απόφασή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας (ΑΔΑ ΨΦ7Ψ7Λ6-ΑΚΞ) μετά από εξουσιοδότηση που δόθηκε με την αρ. πρωτ. 5029/30-06-2020 πράξη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Στο σκεπτικό της ως άνω απόφασης αναφέρεται : «Η κήρυξη των παραλιακών οδών του Δήμου Πατρέων στη ΔΕ Βραχνεϊκων ( ΤΚ Καμινίων , Μονοδενδρίου  , Βραχνεϊκων) , στη ΔΕ Ρίου (ΤΚ Ρίου, Αγ. Βασιλείου , Αραχωβιτίκων και Ακταίου)  και τμημάτων εντός της πόλης της Πάτρας και συγκεκριμένα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και την επέκταση αυτής έως τον Φάρο της Αγυιάς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των Εκτάκτων Αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω παράκτιας διάβρωσης στις ανωτέρω περιοχές, έως και 30 Δεκεμβρίου 2020». Η ίδια η απόφαση ορίζει το γεγονός ως έκτακτο και άμεση και επιτακτική την ανάγκη για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της παράκτιας διάβρωσης, που σημειωτέον οι συνέπειες αυτές επιδεινώθηκαν δραματικά το τελευταίο διάστημα λόγω της εμφάνισης και της κλιματικής αλλαγής. Για την έκδοση της ως άνω απόφασης συνυπολογίστηκε η ζωή και η περιουσία του πολίτη της περιοχής η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και το με αρ. πρωτ. 22967/15-06-2020 έγγραφο του Δήμου Πατρέων (αρ. πρωτ.ΠΔΕ/ΔΠΠ/144050/931/16-06-2020). 


Είναι άραγε και ο Δήμος Πατρέων συμμέτοχος στο «έγκλημα»;


Β) Στην περίπτωση της κατολίσθησης στην Πάλαιρο, γνωστοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2020 τεκμηριώθηκε υπηρεσιακά τον Απρίλιο 2020 και επιδεινώθηκε με τα τελευταία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2020 με αποτέλεσμα ο ίδιος Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να ζητάει την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για να προστατευθούν και διαφυλαχθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. 


Είναι και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας συμμέτοχος στο «έγκλημα»;


Γ) Στην περίπτωση της διενέργειας άμεσης υποστήριξης της υπηρεσίας μας για να προχωρήσει η διαδικασία μελέτης για το νέο γεφύρι στην Κλειτορία, που η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή άφησε στο έλεος του Θεού, επίσης ο ίδιος ο Δήμος με πολλές επιστολές υπενθυμίζει την επικινδυνότητα του, ακόμα και περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κατσιφάρα! Πρόκειται για ένα γεφύρι που τον τελευταίο μήνα κείται στον αέρα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και που περνάνε ανθρώπινες ζωές πάνω από αυτό. 


Είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων και όλοι οι υπόλοιποι «συμμέτοχοι στο έγκλημα»;


Και για να τελειώνουμε μία και καλή: Ο νόμος είναι σαφής. Η ίδια η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα τον εφάρμοσε για έργο αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ (Κλεισούρα) και εμείς, ως τότε αντιπολίτευση, βάλαμε και πλάτη.


Τον ίδιο νόμο εφάρμοσε και ο προηγούμενος Υπουργός Υποδομών στα έργα της Μάνδρας, ο ίδιος νόμος εφαρμόστηκε στις φυσικές καταστροφές της Κρήτης από τον Περιφερειάρχη, ο ίδιος νόμος παντού σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει φυσική καταστροφή και ανάγκη άμεσης αποκατάστασης για την διαφύλαξη της ζωής και της προστασίας της αξίας και της περιουσίας των πολιτών. 


Όλοι αυτοί είναι «συμμέτοχοι στο ίδιο έγκλημα»;


Όλα μπορεί να τα ανεχτεί κανείς, αλλά όχι την αντιπολίτευση με ψέματα και πάνω στις «πλάτες» μίας κοινωνίας που τρέμει την επόμενη βροχή. Αυτός είναι άραγε ο αξιακός κόσμος της μείζονος αντιπολίτευσης; Να τιμωρεί την κοινωνία για να αισθάνεται πως έχει λόγο ύπαρξης;


Και εν πάση περιπτώσει, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, πριν ενάμιση χρόνο περίπου κατέταξαν τον καθ’ ένα εξ ημών κατά τα έργα του.


Επιτρέπουμε λοιπόν στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να μένει στα όνειρα και τα οράματα των «ιπτάμενων» εισόδων της Πάτρας, αλλά δεν επιτρέπουμε να αντιπολιτεύεται με τα σπίτια και τις περιουσίες πολιτών που μπορεί να καταστραφούν εξαιτίας πολιτικού καιροσκοπισμού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό να μην συμβεί. Και θα κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί. Γιατί τότε, στην πλατεία της ανθρώπινης συμφοράς δεν θα μπορεί να στηθεί κανένα «πανηγύρι» ψευδεπίγραφης ηθικής.


Και κάτι ακόμα: Μετά την έγκριση του τρόπου δημοπράτησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις περιπτώσεις αυτές λοιπόν, οι υπηρεσίες της ΠΔΕ (που σε ένα χρόνο μετεξελίχθηκαν και αυτές σε «συμμέτοχους στο έγκλημα») ετοιμάζουν την διακήρυξη της δημόσιας δημοπρασίας. Η διακήρυξη αυτή στέλνεται στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας για να την εγκρίνει. Στην Επιτροπή αυτή συμμετέχει και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Η διακήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της περιφέρειας και θα σταλεί σε όλους τους συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας, εργοληπτικών και μελετητικών εταιρειών οποιασδήποτε βαθμίδας για να ενημερωθούν και να την σχολιάσουν. Επίσης θα σταλεί και στα δύο Τεχνικά Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας για τον ίδιο λόγο. Με τις παρατηρήσεις τους, που θα ενσωματωθούν, θα προωθηθεί η διακήρυξη της δημόσιας δημοπράτησης για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή, Επίσης θα συγκροτηθεί Επιτροπή Διενέργειάς Διαγωνισμού (την λειτουργία της οποίας μπορεί να παρακολουθεί κάθε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής) και θα διενεργήσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με προσφορές. Αυτοί που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα είναι εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα και έχουν έδρα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στο τέλος ο ανάδοχος του έργου που θα επιλεγεί θα είναι αυτός που έδωσε την καλύτερη οικονομική προσφορά. Την φθηνότερη δηλαδή. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η παραπάνω διαδικασία που προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από τον νόμο (και που όπως αναφέραμε εφαρμόστηκε στο παρελθόν) θα ολοκληρωθεί γρήγορα και έγκαιρα ώστε να σώσουμε ζωές και τις περιουσίες του κόσμου. Και αυτό μας δίνει η διαδικασία που προτάθηκε. Το γρήγορο αποτέλεσμα. 


Και στις τρεις περιπτώσεις λοιπόν καθίσταται σαφές ότι συντρέχει το έκτακτο και επείγον βάσει α) της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση του Ρίου και της Παλαίρου, β) του επικείμενου κινδύνου και της επικινδυνότητας που προκύπτει από τα σχετικά αιτήματα των Δημάρχων, αλλά κυρίως και προεχόντως προκύπτει ότι δεν μιλάμε για αναθέσεις, αλλά για προβλεπόμενες από το Νόμο διαγωνιστικές διαδικασίες που μάλιστα ρητά διαβεβαιώθηκε ότι θα συμμετείχαν όλοι οι κατά Νόμο κατάλληλοι ιδιώτες της ΠΔΕ. 


Ξεκάθαρα λοιπόν, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα. Και το ίδιο ανερυθρίαστα δηλητηριάζει την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία, σπιλώνει ανθρώπους και υπολήψεις. 


Ο πολιτικός πολιτισμός μας επιβάλλει να δίνουμε πολιτικές απαντήσεις. Όμως η ανοχή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να αφήνονται εσαεί αήθεις υπόνοιες κατά εκλεγμένων εκπροσώπων της κοινωνίας και του ιδίου του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Αφιερώμα .Ο Μπάμπης Τσελεπής στη πυρόπληκτη Μπαμπίνη(2007)

 

 Βαθιά χαραγμένη παραμένει στη μνήμη μας η εκ μέρους του  συμπαράσταση στους πυρόπληκτους της Μπαμπίνης το 2007, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βελανιδιάς   και με  συμμετοχή του  Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μπαμπίνης και της Τ/Κ Μπαμπίνης  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  στο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης για την πυρόπληκτη Μπαμπίνη.

Ο Μπάμπης Τσελεπής ομιλητής στη συγκεκριμένη  εκδήλωση .


Οργή και θλίψη για την καμένη Μπαμπίνη.

του Μπάμπη Τσελεπή*

Στη Mπαμπίνη το πράσινο απλωνόταν σε όλο το χωριό. Υπήρχαν παντού δέντρα, θάμνοι, φυτά. Καταπράσινη η φύση, γεμάτη ζωή. Και τώρα μετά την πυρκαγιά το χάος... Χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, περιουσίες που χάθηκαν, άνθρωποι που έχασαν την περιουσία τους και τα σπίτια τους, σκηνές αλλοφροσύνης, οργή και πόνος για την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, είναι μόνο κάποιες εικόνες οι οποίες συνθέτουν την καταστροφή που έπληξε την Μπαμπίνη. Παντού καπνός, στάχτες και αυτή η μυρωδιά του καμένου που πνέει στον ουρανό του Ξηρομέρου. Ένας ουρανός που έπαψε να είναι γαλάζιος. Ποιος να μην δακρύσει αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες; Ποιος να μην λυγίσει μπροστά σε αυτή την καταστροφή;
Το ιστορικό χωριό Μπαμπίνη
 ένας απαράμιλλης ομορφιάς τόπος, ένα σχολείο της φύσης που μας πρόσφερε απειράριθμες στιγμές χαράς, θέας, στοχασμού, περιπέτειας και συγκίνησης, σε μια εφιαλτική μέρα έγινε κρανίου τόπος. Πρόκειται για μια καταστροφή με ανυπολόγιστες κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, ενώ οι πρώτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα γίνουν αμέσως αντιληπτές στα επόμενα χρόνια με δραματική αύξηση της θερμοκρασίας, ξηρασίες αλλά και πλημμύρες στην περιοχή.
Όλα καταστράφηκαν σε μια στιγμή. Και πίσω από όλα αυτά, γεννιέται ένα μεγάλο γιατί, το οποίο όμως θα μείνει αναπάντητο. Και εμείς οι Ξηρομερίτες οι φίλοι του περιβάλλοντος, θρηνούμε πάνω από τις στάχτες την Μπαμπίνη, που κάποτε μάγευε τους επισκέπτες της. Αυτή την ομορφιά ζήλεψαν κάποιοι και αποφάσισαν να την εξαφανίσουν μια για πάντα.
Οι κάτοικοι που γλίτωσαν από θαύμα τα σπίτια τους από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τέλη Αυγούστου, το μόνο που έχουν να ελπίζουν τώρα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν με σκοπό την αντιμετώπιση περαιτέρω προβλημάτων. Οι παρυφές του βουνού που περιβάλλουν το δημοτικό διαμέρισμα έχουν καεί ολοκληρωτικά και για τον λόγο αυτό υπάρχει φόβος για πτώση λάσπης και βράχων, με την έναρξη των βροχοπτώσεων. Ο κίνδυνος για πιθανές πλημμύρες είναι ορατός καθώς το βουνό γύρω γύρω έχει καεί και τα δέντρα δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν το νερό.
Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, όμως εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ σας κοιτάζουμε κατάματα και σας λέμε μέσα από την ψυχή μας ότι δεν θα σας εγκαταλείψουμε και ότι θα μας βρουν μπροστά τους όλοι εκείνοι που θέλησαν να καταστρέψουν το περιβάλλον.
Εδώ ήλθαμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη γη που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού με το σύνθημα «live earth»: η ζωή στον πλανήτη. Και εμείς εδώ λέμε stop στον κατήφορο stop στην καταστροφή. Και πιστεύω είμαστε πολλοί. Να φανταστείτε ένας μόνο άνθρωπος 20 ετών, ο Μέγας Αλέξανδρος, μεγάλωσε τον γνωστό τότε κόσμο και τον πήγε ως τον Σιρ Ντάρια και στην Καρθία. Και ο πατέρας του ο Βασιλιάς Φίλιππος έδωσε πλούτον «ανενδεή» πάρε ότι θέλεις είπε στον Αριστοτέλη να του περιγράψεις τα φυτά και τα ζώα.
Η σχέση των φίλων του περιβάλλοντος με την κοινωνία ελέγχεται από τα αντανακλαστικά τους για να συμμετέχουν στα μεγάλα προσκλητήρια. Χαίρομαι που στο προσκλητήριο μας ανταποκριθήκατε τόσοι πολλοί. Καλούμε όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας καθώς επίσης κάθε Ξηρομερίτη να βοηθήσει με κάθε μέσον τους ανθρώπους αυτούς που ζουν τις τραγικότερες στιγμές της ζωής τους. Τους καλούμε να δείξουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους τις μέρες αυτές που έχουν την ανάγκη μας.
Τούτος εδώ ο περιβαλλοντολογικός σύλλογος της Βελανιδιάς, έχει μεγαλύτερη αξία, όσο ποτέ άλλοτε, για να ευαισθητοποιήσει τους συμπατριώτες μας για να προστατευτεί και να σωθεί το περιβάλλον και όχι απ’ τους νόμους βέβαια, γιατί νόμοι υπάρχουν αλλά είναι «σαν το ξίφος, τα κόβουν όλα, δεν λύνουν όμως τίποτα!».
Επίσης παράλληλα με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν από το κράτος για την αποκατάσταση των πληγέντων, υπάρχει και το αίτημα για την τιμωρία των εγκληματιών που θέλησαν να κάψουν όχι μόνο δάση και περιουσίες, αλλά και ανθρώπους. Και θα μας εξαναγκάσουν να ορκιστούμε στους άγραφους νόμους και αυτούς δεν πρέπει να τους παρουσιάζουμε, όπως έλεγε και ο Περικλής στην αρχαία Ελλάδα: «Νόμοι άγραφοι όντες αισχύνην ομολογουμένως φέρουσι» διότι όταν παραβιάζουμε τους άγραφους νόμους φέρνουν μεγαλύτερη ντροπή απ’ τους γραπτούς αντίστοιχους.
Απαιτείται άμεσα η καταγραφή των ζημιών, η αποζημίωση όσων επλήγησαν από την καταστροφή του φυτικού τους κεφαλαίου, η οικονομική ενίσχυση των βοσκών που βοσκούσαν με τα ζώα τους στην περιοχή και τώρα θα αναγκαστούν να αγοράσουν τροφές με μεγάλο κόστος και η άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Την ώρα λοιπόν, που ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί πάνω στα αποκαΐδια και στις στάχτες τον καμένο της φυσικό πλούτο, είναι ανάγκη να υπάρξει συνολική στρατηγική, με συγκεκριμένα μέτρα για ολόκληρη την επικράτεια, σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την αποκατάσταση των καταστροφών που αυτές προκαλούν. Και οι Μπαμπινιώτες διεκδικούν από την Πολιτεία να είναι ειλικρινείς στις προθέσεις της και να αντιμετωπίσει ισότιμα όλους τους πολίτες, όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων.
Είμαστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι της Μπαμπίνης θα συνεχίσουν να δίνουν όλη τους την ψυχή στην δύσκολη φάση της επούλωσης των αμέτρητων πληγών που άφησαν πίσω τους οι φωτιές. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται η εγρήγορση και επαγρύπνηση όλων μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε ότι έχει απομείνει από τα πολύτιμα δάση μας και το περιβάλλον, πολύτιμα αγαθά για την ζωή όλων μας, την ζωή των παιδιών μας.
(* Το παρόν κείμενο εκφωνήθηκε στην εκδήλωση 21/10/07, στην Μπαμπίνη)

Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο: Σε μία μόλις συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναθέσεις 580 χιλιάδες ευρώ με κλειστές διαπραγματεύσεις

 

 
 
Δεν χρειαζόταν παρά μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για να εισηγηθεί η περιφερειακή την ανάθεση έργων και μελετών ύψους 580 χιλιάδων ευρώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Πρωτοφανής πρακτική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, πρωτοφανές πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής και πρωτοφανής προσπάθεια διάβρωσης του τεχνικού κόσμου της περιοχής.

Ενώ αφήσαν για το Ρίο και τον Άγιο Βασίλειο να παρέλθουν 3 μήνες χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια για την αποκατάσταση της παράκτιας τους ζώνης, ξαφνικά προχωρούν σε ανάθεση με διαπραγμάτευση αφού θα καλέσουν αυτούς που επιθυμούν και χωρίς δημοσιότητα για την ανάθεση της σχετικής μελέτης, ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Ίδια πρακτική για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για ωρίμανση μελέτης κατασκευής γέφυρας στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων Κλειτορίας, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Και η θρασύτητα κορυφώνεται με την πρόταση για την ίδια διαδικασία ανάθεσης για το έργο αποκατάστασης πρανούς στο δρόμο Πάλαιρου- Πογωνίας, ύψους 440 χιλιάδων ευρώ!!.

Η παράταξη μας όχι μόνο καταψήφισε τις συγκεκριμένες εισηγήσεις αλλά, επειδή ακριβώς πιστεύει στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων, αντιπρότεινε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με ανοικτή πρόσκληση, ώστε και οι χρόνοι να συντμηθούν αλλά και η να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής εργοληπτικών και μελετητικών εταιρειών.

Η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη, με αφορμή την κρίση της πανδημίας και το νομικό οπλοστάσιο που της χάρισε η Κυβέρνηση, έχει ανάγει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε κανόνα και όχι εξαίρεση. Σε όλους τους τομείς. Έργα, μελέτες και υπηρεσίες.

Κύριοι, της περιφερειακής αρχής

Συνένοχους στην καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του σεβασμού προς τους πολίτες δεν θα μας βρείτε. Εμείς την κρυστάλλινη διαχείριση του δημοσίου χρήματος που επεδείξαμε θα την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από το υστέρημα των πολιτών. Ευτυχώς για αυτούς, στη χθεσινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισε την πολιτική σας και αυτή είναι μια κατάκτηση για τη λειτουργία του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειας.

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χαράλαμπος (Μπάμπης) Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης Ξ.Ε.ΛΟ.Τ.

Ο Ξηρομερίτης Μπάμπης Τσελεπής ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών 

 Ο Μπάμπης Τσελεπής γεννήθηκε στον Πρόδρομο Ξηρομέρου 30 Δεκεμβρίου 1946  όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων στο Αγρίνιο, η ζωή του επιφύλασσε περιπέτειες που μόνο με Μυθιστόρημα θα μπορούσαν να συγκριθούν..... 
Μετά την αποφοίτησή του, κατατάχθηκε στον Ελληνικό στρατό σε μία περίοδο που το τυραννικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 ήταν στην εξουσία. Η συνέχεια για τον 20χρόνο στρατιώτη Μπάμπη Τσελεπή ήταν καταστροφική αφού διώχθηκε από το τότε καθεστώς για τα δημοκρατικά του φρονήματα και έμεινε καθ’ όλη τη δικτατορία στη φυλακή. Το κατηγορητήριο κατασκευασμένο, ώστε να οδηγηθεί στην φυλακή, σε πολυετή κάθειρξη μετά από μία δίκη παρωδία. Υπέστη επί μήνες απάνθρωπα βασανιστήρια, ενώ μεταφέρθηκε διαδοχικά σε διάφορες φυλακές όπως της Αίγινας, του Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις σκληρότερες φυλακές της χώρας, στις φημισμένες για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, φυλακές του Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη. Η πνευματική διαύγεια ήταν αυτό που κρατούσε τον Μπάμπη σε ένα διαρκή αγώνα και δημιούργησε και μέσα στους βασανιστές του ένα σεβασμό προς αυτών. Ένα σεβασμό που μπορούσε να απολαμβάνει μέχρι και το τέλος της ζωής του.
Ο Μπάμπης Τσελεπής διετέλεσε Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης Ξ.Ε.ΛΟ.Τ., συμμετείχε ως ομιλητής σε πλήθος παρουσιάσεων βιβλίων, στο συγγραφικό του έργο ξεχωρίζει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι»
 
Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 12.00 στο Νεκροταφείο του Αμαρουσίου.


Ο Μπάμπης Τσελεπής ομιλητής σε εκδήλωση συμπαράστασης για την πυρόπληκτη Μπαμπίνη στο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης  το 2007.

Καλό ταξίδι Μπάμπη


Κείμενο.Από xiromeronews

Προκήρυξη πρόσληψης 5 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2020-2021. Προθεσμία αιτήσεων έως 16 Οκτωβρίου.

 

proslipsis dimos xiromeroy 892017

Αστακός, 2.10.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»
Πληρ: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 2646041482
Fax: 2646041482
e-mail: koinofelisxiromerou2019@gmail.com
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ανακοίνωση (ΑΔΑ ΩΣΥΚΟΞ15-Α68) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, για πλήρωση 5 θέσεων ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως 8 μηνών, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2020-2021.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και συγκεκριμένα από 05.10.2020 έως και 16.10.2020.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και την Υπεύθυνη δήλωση και να την καταθέσουν στα γραφεία της Κοινωφελούς στον Αστακό. Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια απευθύνεστε στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου.
Επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα.
 
Για την ΚΕΔΗΞ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Συνημμένα:
 
 

Πρόσκληση - γνωστοποίηση για προμήθεια υδραυλικών εργαλείων.

 

ydraylika ergalia

 
Αστακός 01/10 /2020
Αρ. πρωτ.: 8028
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Αστακός Αιτωλ/νίας
Ταχ. Κώδικας: 300 06
Τηλ. 2646360526
Fax: 2646042531
ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την εργασία ''Προμήθεια εργαλείων υδραυλικών εργασιών'' για τις ανάγκες του Δήμου Ξηρομέρου με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά (χαμηλότερη τιμή) βάσει της τιμής.

Για την κάλυψη της δαπάνης της ανωτέρω προμήθειας έχει εκδοθεί:
Η υπ' αριθ. 7851/30-9-2020 (Α-364 (ΑΔΑ: 6ΚΞΛΩΚΖ-06Ζ & ΚΗΜΔΗΣ: 20REQ007400391) Α.Α.Υ. και η βεβαίωση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί της ανωτέρω απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, για την ύπαρξη διαθέσιμου ποσού 7.000,00€ στον Κ.Α. 25-6662.009 έτους 2020 και η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ 1α του άρθρου 4 του ΠΔ 80/2016 και τη δέσμευση στα οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης με α/α Α-364.
Για την ανωτέρω προμήθεια έχει συνταχθεί η 17/2020 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου ενδεικτικού προϋπολογισμού 7.000,00 € με Φ.Π.Α. 24%.
Παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομική προσφορά, έως την Τετάρτη 07.10.2020 και ώρα 14:00, στο πρωτόκολλο του Δήμου στη Δ/νση : Δημαρχείο Ξηρομέρου, Αστακός Αιτωλοακαρνανίας Τ.Κ. 30006.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει:
Α) Υπεύθυνη Δήλωση περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων.
Β) Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία δηλώνει ότι: Αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας μελέτης. Κάθε προσκομιζόμενη, στην παρούσα διαδικασία ανάθεσης, Υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να είναι θεωρημένη από αρμόδια αρχή ως προς το γνήσιο της υπογραφής και συνοδευόμενη, περί νομικών προσώπων, από έγγραφα νομιμοποίησης του υπογράφοντος.
Γ) Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016, παρακαλούμε, μαζί με την προσφορά σας, να μας αποστείλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α. Υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους του οικονομικού φορέα, σε περίπτωση φυσικού προσώπου ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016. Σε περίπτωση νομικού προσώπου η προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται εκ μέρους του νομίμου εκπροσώπου του, όπως αυτός ορίζεται στην περίπτωση 79Α του Ν. 4412/2016 και αφορά ιδίως: αα) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, ββ) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (άρθρο 80 παρ. 9 του Ν. 4412/2016, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 7αγ του άρθρου 43 του Ν. 4506/2019). Η υπεύθυνη δήλωση γίνεται αποδεκτή εφόσον έχει συνταχθεί μετά την κοινοποίηση της παρούσας πρόσκλησης (άρθρο 80 παρ. 12 του Ν. 4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ. 7αδ του άρθρου 43 του Ν. 4605/2019).
β. Φορολογική ενημερότητα.
γ. Ασφαλιστική ενημερότητα (άρθρο 80 παρ. 2 του Ν. 4412/2016). Τα ανωτέρω πιστοποιητικά (β και γ) γίνονται αποδεκτά εφόσον είναι εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής τους, άλλως, στην περίπτωση που δεν αναφέρεται χρόνος ισχύος, εφόσον έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή τους (άρθρο 80 παρ. 12 του Ν. 4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ. 7αδ του άρθρου 43 του Ν. 4605/2019). Για κάθε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2646360526, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Συν.:
1. Η υπ' αρίθμ. 17/2020 μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου
2. Έντυπο οικ. προσφοράς
 

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Προκήρυξη της ΣΟΧ 2/2020 για κάλυψη 1 θέσης ΙΔΟΧ ΠΕ /ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (Κέντρο Κοινότητας) διάρκειας ενός έτους. Προθεσμία αιτήσεων έως 15 Οκτωβρίου.

 

proslipsis dimos xiromeroy 892017
 
Αστακός, 1.10.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η αριθ. ΣΟΧ 2/2020 (ΑΔΑ ΨΩ81ΩΚΖ-ΚΛΗ) Ανακοίνωση του Δήμου για πλήρωση 1 θέσεως ΙΔΟΧ ΠΕ /ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (Κέντρο Κοινότητας) διάρκειας ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως την λήξη του Προγράμματος κατά το άρθρο 21 του Ν. 2190/1994 και η αριθ. 8027/01.10.2020 περίληψη αυτής.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και συγκεκριμένα από 06.10.2020 έως και 15.10.2020.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 5 και να την υποβάλλουν στην διεύθυνση info@dimosxiromerou.gr
Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή τα κατά τόπους ΚΕΠ.
Επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
Συνημμένα:
 
 
.....................................................................................................................